AGENDA CULTURAL ABRIL 2022

AGENDA CULTURAL ABRIL 2022

www.deniacultura.es             https://www.facebook.com/deniacultura

 

 

TEATRE/TEATRO                     dia/día 2                              20 h                               Teatre Auditori

 

PUERTAS ABIERTAS Autora: Emma Riverola. Direcció/dirección: Abel Folk

Intèrprets/intérpretes: Cayetana Guillen Cuervo i/y Ayoub El Hilali

Sinopsi: París està immersa en el caos. Diverses bombes han esclatat provocant desenes de morts. La ciutat està assetjada. Els carrers, tallats. El transport públic no funciona. Davant el col·lapse, veïns del centre de la ciutat conviden a les seues cases als que han quedat atrapats. Julie també ofereix el seu apartament. Quan obri la porta, es troba amb un jove que l’enfronta als seus prejudicis. Què ocorre quan el temor s’obri pas en les nostres vides? Des de l’exterior, arriben els laments d’una ciutat ferida. A l’interior, se succeeixen els silencis, les confessions, la tendresa inesperada i, també, les mentides. Massa mentides.

Sinopsis: París está inmersa en el caos. Varias bombas han estallado provocando decenas de muertos. La ciudad está cercada. Las calles, cortadas. El transporte público no funciona. Ante el colapso, vecinos del centro de la ciudad invitan a sus casas a los que han quedado atrapados. Julie también ofrece su apartamento. Cuando abre la puerta, se encuentra con un joven que la enfrenta a sus prejuicios. ¿Qué ocurre cuando el temor se abre paso en nuestras vidas? Desde el exterior, llegan los lamentos de una ciudad herida. En el interior, se suceden los silencios, las confesiones, la ternura inesperada y, también, las mentiras. Demasiadas mentiras.

En castellà/ en castellano

Entrada: 15 € en  https://www.notikumi.com/

En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes.

 

 

TEATRE EN FAMÍLIA              dia/día 3                                   12 h                                                    Teatre Auditori

Teatro Paraíso presenta ÚNIKO

Premi FETEN 2020 a la millor interpretació / Premio FETEN 2020 a la mejor interpretación, Maite Bayón Paul és fill únic i el rei de sa casa. El naixement de la seua germana Irati provocarà que una por íntima a deixar de ser estimat s’apodere d’ell amenaçant l’estabilitat familiar.

Paul es hijo único y el rey de su casa. El nacimiento de su hermana Irati provocará que un miedo íntimo a dejar de ser querido se apodere de él amenazando la estabilidad familiar.

Recomanat per a/ recomendado para + 6 anys / años. En castellà/castellano.

Entrada: lliure amb invitació / libre con invitación. Reserva en  http://www.notikumi.com/ En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes.

 

 

CINECLUB                                  dia/día 3                               19 h                                                      Teatre Auditori

LA MUÑECA. Dir.: Ernst Lubitsch. Alemanya/ Alemania, 1919, 66 min. Pel·lícula muda / película muda. Música en directe de / música en directo de Truna i Mike Cooper. + 12 anys/ años.

Entrada 3 € en http://www.notikumi.com/.

En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes.

 

 

EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN       5 abr. al 3 jul.                      Passeig de Cervantes. Port de Dénia

ESCULTURAS MONUMENTALES de Juan Méjica

Patrocinada por la FUNDACIÓN MÉJICA

 

 

PRESENTACIÓ LLIBRE/PRESENTACIÓN LIBRO       dia/día 7           20 h                                                                                           Casa de Cultura

VORA L’ESFINX OBRA POÈTICA (1981-2021) d’Antoni Prats i Gràcia.

Publicació Núm. 1 de la col·lecció de poesia Publicación Nº 1 de la colección de poesía

Hemeroskopeion.

Presentarà el llibre / presentará el libro: Emili Rodríguez-Bernabeu.

Entrada: lliure limitada a l’aforament del local / libre limitada al aforo del local.

 

 CONCERT / CONCIERTO DE PIANO               dia/día 9             19.30 h                     Teatre Auditori  

BORJA NISO, piano. TODO POR NUESTRO SUEÑO.

El major tribut a / El mayor tributo a LUDOVICO EINAUDI.

El pianista i compositor Borja Niso presenta Todo por Nuestro Sueño. Un espectacle íntim de 110 minuts, on presentarà una renovada selecció de temes del gran compositor Ludovico Einaudi, així com els principals temes del seu primer àlbum Orígens”, i inèdits del seu segon àlbum, “Horitzons”.

Un innovador espectacle teatralitzat, amb música, veu, dansa i projeccions sincronitzades, on l’ànima del pianista (Cristina Gatell) i la seua veu interior (Alberto Collado) interactuen amb el públic creant una atmosfera única, íntima i màgica. Un espectacle que sorprèn i emociona.

La trajectòria de Borja Niso és realment apassionant i insòlita. Amb 35 anys, fa cinc anys i per pura casualitat i sense coneixements previs de piano o solfeig, va descobrir la seua passió per la música i s’embarca en un camí que semblava impossible, però amb uns resultats sorprenents per als qui li coneixen i han pogut escoltar-lo en directe. Amb més de 250 concerts al llarg de les seues primeres dues temporades.

El pianista y compositor Borja Niso presenta Todo por Nuestro Sueño. Un espectáculo íntimo de 110 minutos, donde presentará una renovada selección de temas del gran compositor Ludovico Einaudi, así como los principales temas de su primer álbum “Orígenes”, e inéditos de su segundo álbum, “Horizontes”.

Un innovador espectáculo teatralizado, con música, voz, danza y proyecciones sincronizadas, donde el alma del pianista (Cristina Gatell) y su voz interior (Alberto Collado) interactúan con el público creando una atmósfera única, íntima y mágica. Un espectáculo que sorprende y emociona.

La trayectoria de Borja Niso es realmente apasionante e insólita. Con 35 años, hace cinco años y por pura casualidad y sin conocimientos previos de piano o solfeo, descubrió su pasión por la música y se embarca en un camino que parecía imposible, pero con unos resultados asombrosos para quienes le conocen y han podido escucharlo en directo. Con más de 250 conciertos a lo largo de sus primeras dos temporadas.

 

Entrada 5 € en https://www.notikumi.com/ 120’

En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes.

 

EXCURS/EXCURSIÓN  EN FAMILIA      dia 10                Concentració: 10 h.  Casa de Cultura

 

PASSEIG SENSORIAL JARDÍ I BOSC DE L’ALBARDA. Relaxació i connexió sensorial a la natura. Inscripció prèvia obligatòria a:  deniaviva@ayto-denia.es, cal indicar nom complet, edat i telèfon. Termini d’inscripció fins a les 14 h del dijous anterior a cada excursió.

Desplaçament en cotxes particulars. Duració: 3 h. Donatiu entrada jardí: 6 €

 

PASEO SENSORIAL JARDÍN Y BOSQUE DE LA ALBARDA. Relajación y conexión sensorial con la naturaleza Inscripción previa obligatoria a: deniaviva@ayto-denia.es, hay que indicar nombre completo, edad y teléfono. Plazo de inscripción hasta las 14 h del jueves anterior a cada excursión.

Desplazamiento en coches particulares. Duración: 3 h. Donativo entrada jardín: 6 €.

 

MÚSICA EN FAMÍLIA           dia/día 10                                  12 h                             Teatre Auditori

 

CONCERT/CONCIERTO DE LA BANDA JUVENIL de l’Agrupació Artística Musical de Dénia.

Per a tots els públics / para todos los públicos.

Entrada: lliure amb invitació / libre con invitación. Reserva en https://www.notikumi.com/ En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo dia una hora antes.

 

CINECLUB                               dia/día 10                              19 h                              Teatre Auditori

 

MAIXABEL. Dir.: Icíar Bollaín. Espanya/ España, 2021, 115 min. VO en castellà/ castellano. + 12 anys/años.

Entrada 3 € en  https://www.notikumi.com/

En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes

 

PRESENTACIÓ  DE LLIBRE/PRESENTACIÓN DE LIBRO     dia/día 12       20 h  Casa de Cultura

DÉJAME ACARICIAR TU ALMA de Cristina Gatell

Déjame acariciar tu alma té com a fil conductor el cicle vital d’un arbre, com a element metafòric per a reflectir el creixement personal i espiritual de l’ésser humà. Aqueixa evolució que sorgeix de les diferents i inevitables etapes que ens conformen com a Éssers conscients.

Déjame acariciar tu alma tiene como hilo conductor el ciclo vital de un árbol, como elemento metafórico para reflejar el crecimiento personal y espiritual del ser humano. Esa evolución que surge de las distintas e inevitables etapas que nos conforman como Seres conscientes

Entrada: lliure limitada a l’aforament del local / libre limitada al aforo del local.

 

 

FESTIVAL OJOS ROJOS                Marqués de Campo – Cent re d’ Art  l ’Estaci ó – Casa de Cultura

IV FESTIVAL INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA ESPANYOLA I IBEROAMERICANA

País convidat XILE/ País invitado CHILE.

Los hijos del ciervo de JOSÉ LUIS CARRILLO. Casa de Cultura. Fins al 13 d’abril.

Laberinto mágico de JULIÁN BARÓN. Centre d´Art l’Estació. Fins al 24 d’abril

Tributo a la bata de LUCÍA HERRERO. C/ Marqués de Campo. Fins 1 de maig

La Rinconada de MAGDALENA CORREA. C/ Marqués de Campo. Fins 1 de maig

Real de TEO BARBA. Els Magazinos.

– Mercadet fotogràfic/ Mercadillo fotográfico: dia 16/4, 11 h a 14 h. C/ Marqués de Campo.

INFO:  https://festivalojosrojos.com/

Horari/horario Centre d’Art l’Estació: tots els dies/ todos los días    10 – 13 h / 16 – 20 h. Horari/horario Casa de Cultura: laborables 11-14 h / 17-21 h, dissabte/sábado 11-13.30 h / 18-21 h.

 

CONCERT SACRE / CONCIERTO SACRO             dia/día 14              19.30 h                                                                                     Teatre Auditori

Grup Polifònic CADENZA de Dénia

Entrada: lliure amb invitació / libre con invitación Reserva en  https://www.notikumi.com/. En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes.

 

 MÚSICA                            dia/día 16                       19.30 h                                            Teatre Auditori             

ALMA MIA. NANCY FABIOLA HERRERA, mezzosoprano & SOLISTAS DE VALENCIA

En aquesta ocasió la mezzosoprano ens sorprèn amb un nou repertori, una selecció de cançons populars com la que li dona títol a l’espectacle “Alma mía”, de l’autora mexicana María Grever. També inclou música d’autors com Pixinguinha, passant per Ernesto Lecuona. Un viatge, sense oblidar-se de la sarsuela espanyola, així com una atrevida mirada a l’òpera amb arranjaments innovadors. Gaudirem aquest àmbit en la Fantasia sobre temes de Carmen de Bizet o en un Medley d’òpera amb grans del gènere com Puccini, Verdi.

En esta ocasión la mezzosoprano nos sorprende con un nuevo repertorio, una selección de canciones populares como la que le da título al espectáculo “Alma mía”, de la autora mexicana María Grever. También incluye música de autores como Pixinguinha, pasando por Ernesto Lecuona. Un viaje, sin olvidarse de la zarzuela española, así como una atrevida mirada a la ópera con arreglos innovadores. Disfrutaremos este ámbito en la Fantasía sobre temas de Carmen de Bizet o en un Medley de ópera con grandes del género como Puccini, Verdi.

SOLISTES / SOLISTAS DE VALÈNCIA Enrique Palomares, violí / violin. Mariano García, violoncel / violoncelo. Paco Catalá, contrabaix / contrabajo.

Tóbal Rentero, mandolina, guitarró/ guitarrón, bandúrria/ mandurria, percussió menor/ percusión menor.

Vicente Alós, clarinet / clarinete.

Pau Chafer, piano i arranjaments musicals / piano y arreglos musicales. Roberto Turlo, oboè i direcció musical / oboe y dirección musical. Entrada:15 € en  http://www.notikumi.com/

En taquilla: el mateix dia una hora abans /el mismo día una hora antes.

 

PRESENTACIÓ DE LLIBRE/PRESENTACIÓN DE LIBRO  dia/día 21      20 h                                                                                                                          Casa de Cultura

MEMÒRIA I FUTUR.

MÚSICA Y REPRESIÓN POLÍTICA. De la Alemania nazi a la España Franquista.

Enrique Téllez Cenzano (editor y coordinador) EdictOràlia Llibres i Publicacions (València, 2021) Intervenen/Intervienen:

Enrique Téllez, coordinador, editor i coautor del llibre.

Josep Lluís Galiana, escriptor, musicòleg i director de / escritor, musicólogo y director de EdictOràlia

 

Entrada lliure fins a completar aforament/ libre hasta completar aforo.

CONCERT BENÈFIC/CONCIERTO BENÉFICO     dia/día 22          20 h                                                                                    Teatre Auditori

GRAN GALA MUSICAL RECORDANT A BRUNO LOMAS. A benefici de/ A beneficio de  AMUNT. Amb l’actuació dels grups / con la actuación de los grupos: RAIN, COMBO STARS i DOSxDOS Entrada: 5 € a partir del dia 4 a la seu / en la sede: c/ Campo Torres, 13.

Horari/ horario: dilluns a divendres/ lunes a viernes 11 – 13 h / 18 – 20 h. En taquilla: el mateix dia una hora abans/ el mismo día una hora antes.

Organitza/ organiza: Associació AMUNT. Col·labora/ colabora: Ajuntament de Dénia. Cultura.

 

 

TEATRE / TEATRO                    dia/día 23                           20 h                                                      Teatre Auditori

MEMÒRIA I FUTUR.

LA INVASIÓN DE LOS BÁRBAROS. Arden producciones. Text de / texto de Chema Cardeña. Nominada a millor espectacle i a millor text al Premi de les Arts Escèniques Valencianes 2021. Nominada a mejor espectáculo y a mejor testo al Premio de las Artes Escénica Valencianas 2021.

Sinopsi: 1939. Torres de Serrans, València. Una conservadora del Museu del Prado és interrogada per un tinent franquista          sobre un   dels   quadres     que               es                  van      traslladar   a             aquesta    ciutat durant        la   guerra.

  1. 2009. Una dona acudeix a l’ajuntament d’un xicotet poble de València per a entrevistar-se amb l’alcalde, per a

parlar sobre un assumpte relacionat amb la nova Llei de Memòria Històrica.

Dos moments de la Història del nostre país, és un únic espai que traspassa la temporalitat i que ens fa reflexionar sobre el nostre passat i sobre el nostre present.

Un quadre, dues èpoques, quatre ànimes traspassades per la història.

 

Sinopsis: 1939. Torres de Serranos, València. Una conservadora del Museo del Prado es interrogada por un teniente franquista acerca de uno de los cuadros que se trasladaron a esta ciudad durante la guerra.

  1. 2009. Una mujer acude al ayuntamiento de un pequeño pueblo de València para entrevistarse con el alcalde, para hablar sobre un asunto relacionado con la nueva Ley de Memoria Histórica.

Dos momentos de la Historia de nuestro país, es un único espacio que traspasa la temporalidad y que nos hace reflexionar sobre nuestro pasado y sobre nuestro presente.

Un cuadro, dos épocas, cuatro almas traspasadas por la historia.

Intèrprets / intérpretes:

Esperanza: Iría Márquez; Aurora: Rosa López; Teniente: Juan Carlos Garés; Alcalde. Chema Cardeña.

Entrada:10 €  http://www.notikumi.com/

En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes. En castellà / castellano.

 

EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN              21 abr.- 7 maig/mayo                          Casa de Cultura. Vestíbul

 

Fotografies del /fotografías del XXVI CONCURS DE FOTOGRAFIA TEMA DÉNIA.

Horari/horario: laborables: 11 – 14 h /  17 – 21 h, dissabte/sábado: 11 – 13.30 h / 18 – 21 h.

 

CINECLUB                                 dia/día  24                              19 h                                                     Teatre Auditori

 

EL BUEN PATRÓN. Dir.: Fernando León de Aranoa. Espanya/ España, 2021, 120 min. VO en castellà/ castellano. + 12 anys/años.

Entrada 3 € en https://www.notikumi.com/.

En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes.

 

PRESENTACIÓ DE LLIBRE            dia/día 27               19.30 h          BIBLIOTECA C/ Sant Josep 6

 

Canteros de piedras negras. Adoquines y sindicalistas en la cantera de la Mola (Benissa -Calp, 1926-

1936). Universitat d’Alacant. Autors/autores: José Luis Luri i/y Robert Llopis

Entrada: lliure limitada a l’aforament del local / libre limitada al aforo del local.

 

EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN     29 abr.- 29 maig/mayo           Centre d’Art l’Estació – Casa de Cultura

MEMÒRIA I FUTUR

L’HOSPITAL SUECO-NORUEC D’ALCOI, ANTONI MIRÓ.

Inauguració dia / inauguración día 29 a partir de 19 h .

–      Centre d’Art l’Estació: Horari/horario: tots els dies/ todos los días 10 -13 h / 17-21 h.

–      Casa de Cultura Horari/horario: laborables: 11 – 14 h /  17 – 21 h, dissabte/sábado: 11 – 13.30 h / 18 – 21 h.

TEATRE/TEATRO                      dia/día 29                           20.30 h                                                      Teatre Auditori

DONES, LITERATURA I TERRITORI

RITA TROBADOR d’Esclafit teatre. Escrita i dirigida per / escrita y dirigida por Joan Nave.

Intèrprets/ intérpretes: Roo Castillo, Joan Nave

Entrada: lliure amb invitació / libre con invitación. Reserva en https://www.notikumi.com/.

En taquilla: el mateix dia una hora abans/el mismo día una hora antes. En valencià / valenciano. 60 ‘

 

 

 

DANSANT A LA MARINA                                 dia/día 30                                                                             11 h  a  21 h

 

IV Festival de Dansa Urbana. Programa:  https://dansantalamarina.com/

Direcció / dirección artística: Frágiles Danza

Organitza i Patrocina / Organiza y Patrocina: Ajuntament de Dénia. Cultura.

 

 

 

NORMES BÀSIQUES

 

– MARCARETA. Ús obligatori.

– DESINFECCIÓ . Us obligatori de gel hidroalcohòlic a l’entrada.

– PUNTUALITAT. Una vegada començat l’espectacle no es permetrà l’entrada.

– FOTOGRAFIES I ENREGISTRAMENTS. No es permet fer fotografies ni cap  altre tipus de registre de vídeo o

àudio sense permís de la companyia o de l’organització.

– RELLOTGES I TELÈFONS MÒBILS. Hauran d’apagar els telèfons mòbils i qualsevol alarma que moleste

l’atenció del públic o dels intèrprets.

– CANVIS. La programació està subjecta a possibles canvis.

– ALTRES. A l’interior dels espais no es poden consumir aliments ni introduir recipients de vidre. No es pot fumar.

– Es reserva el dret d’admissió.

NORMAS BÁSICAS

 

– MARCARILLA. Uso obligatorio.

– DESINFECCIÓN. Uso obligatorio de gel hidroalcohólico en la entrada.

– PUNTUALIDAD. Una vez empezado el espectáculo no se permitirá la entrada

– FOTOGRAFÍAS Y GRABACIONES. No se permite hacer fotografías ni ningún otro tipo de registro de video o audio sin permiso de la compañía o de la organización.

– RELOJES Y TELÉFONOS MÓVILES. Tendrán que apagar los teléfonos móviles y cualquier alarma que moleste la atención del público o de los intérpretes.

– CAMBIOS. La programación está sujeta a posibles cambios.

– OTROS. En el interior de los espacios no se pueden consumir alimentos ni introducir recipientes de vidrio. No se puede fumar.

– Se reserva el derecho admisión.