Executar les obres del Pla Edificant, gratuïtat en els llibres, menjador escolar, i beques per a estudiants són algunes de les propostes de Compromís en Educació
El candidat a l’alcaldia de Dénia, Rafa Carrió, ha realitzat avui una roda de premsa al costat de Gerard Fullana, candidat a les Corts, i altres candidats a l’alcaldia de la Marina Alta, per a parlar de les propostes de Compromís i “la necessitat de revalidar un Botànic III amb Baldoví de president per a seguir triplicant la inversió en tot allò que la dreta ha estat menyspreant allà on governa: infància, joventut, majors, dependència, igualtat i educació”.
En aquest sentit, Carrió ha parlat de l’apartat d’Educació, recordant que des de Compromís al capdavant de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports s’han contractat un total de 15.000 docents més “la contractació més gran de la història de la Generalitat; s’ha fet gratuïta l’escolarització en el tram 2-3 anys “sols dos comunitats a l’Estat han fet aquest tram gratuït”; i també han estat gratuïts els llibres i el menjador d’un total de 70.000 alumnes. A més a més ha fet menció al Pla Edificant, (que es va posar en marxa quan Carrió ostentava la regidoria d’Educació) “i gràcies al qual s’han pogut rehabilitar, adequar i construir centres educatius a la ciutat, fent possible anar acabant amb els barracons crònics heretats del PP”.
Així, els valencianistes es comprometen a seguir executant les obres pendents del Pla Edificant i fer realitat els dos grans anuncis que compten amb una inversió de 30 milions d’euros: el nou conservatori de Música i el CIFP Gent de Mar.
A més a més, ha anunciat que des de Compromís es seguirà treballant en la línia, contractant més docents i que la gratuïtat en l’educació s’estendrà al primer any de vida “cosa que serem el primer territori de tot l’Estat en fer-ho possible” ha dit Carrió. S’ha promès prosseguir amb la gratuïtat del menjador escolar i dels llibres, també per a Batxillerat i FP.
“En l’àmbit local crearem beques de transport, beques municipals per a estudiants amb TDAH, que siguen complementàries a les autonòmiques, i subvencions per a escoletes” ha comentat Carrió. Dins d’aquest apartat del programa La Dénia que volem, l’agrupació aposta també per treballar amb els centres educatius en programar més activitats extraescolars basades en la cultura i el patrimoni local, en fer un codi de bones pràctiques per als menjadors escolars (amb el foment d’una educació nutricional i la promoció de la producció agroalimentària local) i per fer més present l’educació ambiental amb una xarxa d’Ecoescoles, com la de Gandia.