Avaluació XVII Escola de Pares i Mars sobre prevenció de les adiccions 2016

La Regidoria de Benestar Social -prevenció de les addiccions encapçalada per Cristina Morera va concloure el dilluns passat la XVII edició de l’Escola de pares i mares sobre prevenció de les addiccions.
El teu fill , no??? La teua filla, no??? Prepara’t, Ajuda’ls!!!

Cal tindre en compte que la família és el pilar fonamental per una bona prevenció familiar, dispondre d’un estil adequat democràtic – autoritari, per tal d’afavorir una comunicació familiar des d’un clima de confiança, diàleg i afectivitat des de la infància. És durant la adolescència on el nostre paper com a pares i mares es complicarà i haurem d’ aprendre a negociar. No obstant, cal preparar-nos davant d’un possible “flirteo” de consums dels nostres fills o de les nostres filles,sobretot, possibles consums d’alcohol i cànnabis i si aquest són abusiu, indeguts o problemàtics al actuar sent efectiu i reconduir-los el més aviat possible. Per tant, cal estar “preparats i ajudar-los”.

Durant aquest sessions s’han treball: informació i formació bàsica sobre les drogodependències, raons i riscs del consum, educació familiar, transmissió de normes i límits fems, habilitats socials de comunicació, situar-se sobre la adolescència, diferenciar els consums experimentals de abús o indeguts/problemàtics i com cal abordar i reconduir aquestes situacions.

S’han realitzat 5 sessions els dilluns: 11, 18 i 15 de gener i 1 i 8 de febrer de 19’00 a 21’00h en el IES Maria Ibars.

Han participat en total 11 pares i mares i han assistit una mitja per sessió de 6 pares i mares.

En l’última sessió es va passar un qüestionari d’avaluació per avaluar d’incidència del curs, els resultats són els següents.

1.Han ampliar els coneixements 8’57
2.Més interès en dialogar amb els seus fills i les seves filles (drogues) 8’57
3.Estan més segur i més capacitats 8’85
4.Ara disposen de més ferraments per abordar el tema. 8’57
5.Els continguts treballats els sembla interessants 9’14
6.El contingut tractat resulta útil a nivell educatiu 9’42
7.Participació activa 9’71
8.Les exposicions han sigut clares i entendibles 9’14
9.Pràctic i realista 9’14
10.Material útil 8’85
11.Organizació 7’57
12.Condicions del local 9’14
13.Adequació horari 8’00
14.Expectatives 9’14
15.Profesionalitat ponents 9’42
16.Valoració global 9’42

Els pares i mares participants han valorat de forma positiva la participació activa que ha permés el curs, consideren que el contingut que s’ha treballat i desenvolupat durant les sessions és útil a nivell educatiu, també valoren de forma positiva la professionalitat del ponents i les exposicions han sigut clares i pràctiques, finalment valoració global de l’escola de pares i mares és positiva.
ESCOLA PARES I MARES