Finalitzar els projectes de l’acord de governabilitat i la regeneració de la Pedrera és el 2018 de Compromís – Vídeo
Compromís per Dénia ha celebrat el seu tradicional desdejuni nadalenc amb la premsa i ha aprofitat per a fer balanç de l’any 2017, així com plantejar algunes de les propostes per a l’any pròxim.
Tal com ha declarat el portaveu municipal, Rafa Carrió, “2017 ha estat un any positiu pel que fa al compliment dels punts de l’Acord de Governabilitat, ja que hem aconseguit realitzar la major part dels compromisos i posar en marxa la resta”. Segons ha manifestat, “això ha sigut gràcies a la bona sintonia amb l’equip de govern: al consens, el diàleg i la voluntat de treballar junts per la ciutadania”.
De la seua gestió al capdavant de les regidories de Cultura i Educació ha destacat la posada en marxa del Consell de Cultura i la realització d’algunes de les propostes que emanen d’aquest òrgan participatiu, així com ha subratllat les nombroses activitats programades des de la Seu Universitària de la UA; l’obra del Palau Vell i l’ampliació del Duque de Lerma del Castell; o l’obertura de la nova Agència de Lectura de la Xara, entre altres.
L’edil ha assegurat que, durant 2018, diversos projectes seran una realitat, com el de casa de Sant Josep o l’Antiga Llotja; els resultats dels estudis tècnics per a la possible peatonalització del carrer Campos; o l’inici d’algunes infraestructures educatives pendents, presents en el nou pla Edificant.
Carrió ha resumit els principals assoliments d’Eva Ronda, absent per motius laboral, en la Regidoria d’Ocupació i Creama, on s’ha treballat, principalment, des dels subgrups de la Mesa d’Ocupació per la formació i la contractació de col·lectius amb dificultats d’inserció, així com s’han materialitzat diverses propostes, com per exemple la inclusió de criteris socials i mediambientals en els contractes de l’administració pública. A més a més, ha anunciat, en aquest sentit, que el pròxim any està previst que s’introduïsquen els xecs-empresa, premis o reconeixements a les empreses que contracten a persones amb risc d’exclusió social. Pel que fa a altres departaments, com el de Modernització i Transparència, ha subratllat la posada en marxa de l’oficina PROP i la seu electrònica “que facilita la relació entre l’administració i la ciutadania”.
Josep Crespo, regidor de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Parcs i Jardins i Agricultura i Pesca, ha definit l’any 2017 com “satisfactori”, i en el qual s’ha treballat molt en l’estalvi energètic i en la conscienciació ciutadana per a la neteja i correcta gestió de residus. En aquest sentit, Crespo ha assenyalat com principals accions l’ampliació d’horaris de l’ecoparc mòbil, l’augment de contenidors de reciclatge al voltant del casc urbà i les diverses campanyes educatives dutes a terme. A més a més, ha declarat que “durant 2018 continuarem incidint en la necessitat de posar a Dénia en el segle XXI en matèria de gestió de residus”, i ha comunicat l’augment de més contenidors en la zona de les Rotes i Montgó, nous punts de recollida de verd i la introducció del conegut com 3r contenidor.
En altra línia, ha subratllat la potenciació de l’Estació Científica del Montgó i de la Casa de l’Irida; i la posada en valor de la pesca i l’agricultura tradicional, amb iniciatives com el Pesca Turisme, Arrels Marineres, o les diverses activitats educatives, pràctiques i divulgatives entorn a l’agricultura ecològica. Així, ha anunciat també la programació de cursos amb acreditació del SERVEF, i la voluntat d’introduir un cicle formatiu de producció agrícola.
Respecte a altres propòsits d’any nou, l’edil ha avançat que està desenvolupant un projecte de regeneració de la Pedrera, i que en primavera s’obrirà al públic la banda meridional del Bosc de Diana. En matèria normativa ha esmenat també la creació del Catàleg d’arbres monumentals i l’actualització de dos plans d’actuació davant incendis forestals i inundacions.
Per últim, Marian Tamarit ha resumit el 2017 de la Regidoria d’Esports com un any dedicat especialment a “l’adequació i millora de les instal·lacions esportives”, posant com a exemples els vestuaris, sostres i finestres dels pavellons; així com “la continuació de l’estabilitat normativa i legal dels monitors de les Escoles Esportives municipals”.
Per a 2018, els objectius són “continuar millorant les instal·lacions esportives per al correcte desenvolupament de l’activitat esportiva, com és el canvi de la gespa del Rodat o de la pista d’atletisme del Poliesportiu”. A més a més, ha afegit que “recuperarem la Gala de l’Esport, i becarem a 4 esportistes destacats del municipi amb 2.500 euros”.
Pel que fa a la delegació de Normalització Lingüística, Tamarit ha destacat que espera que “el lloc físic d’atenció al públic torne a l’Ajuntament”, així com ha recalcat que “enguany vetllaré perquè el valencià tinga el protagonisme que es mereix, sobretot en l’administració pública”.