Compromís presenta la seva candidatura imparable en una sala plena de gom a gom

La sala d’actes del col·legi Llebeig va acollir anit l’esdeveniment més multitudinari de la campanya a la Marina Alta. Unes 400 persones van assistir a l’acte comarcal que va comptar amb Mónica Oltra, candidata a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, candidat al Congrés, Aitana Mas i Ignasi Candela, números 1 per Alacant a les Corts i al Congrés, respectivament.

 

Els candidats a l’alcaldia de Compromís de tots els pobles van ser presentats un per un per Rafa Carrió, candidat a Dénia, com “la força de la comarca que necessitem per a continuar transformant la societat”. Tots hi van rebre un fort aplaudiment, així com Gerard Fullana, pel seu treball en la Diputació Provincial. Durant la seua presentació, Carrió va dir dels candidats que li acompanyaven a l’escenari que “han sabut transformar la societat valenciana, i també ha sabut fer-se un lloc a Madrid, representant als valencians com mai, amb il·lusió i treball, lluitant amb mans netes i molta dignitat”.

 

Ignasi Candela va ser el primer en intervenir, declarant que “ens estem jugant un règim de llibertat i benestar”. Fent al·lusió a la dreta, va dir que “davant del trio de calatraves, nosaltres som gent d’ací i quan arribem a Madrid no ens oblidem de les vivències i el futur del nostre poble”, i que Compromís “és el garant perquè avance la societat, la clau del govern a Madrid”.

 

Poc després, Aitana Mas defenia que “hem apuntalat totes les polítiques del canvi, i hem millorat la qualitat de vida de la gent”. En referència al govern del Botànic, la candidata va descriure a l’agrupació com “la corda del consens, de la responsabilitat política, de l’honestedat i el progrés que ha donat l’esquena a la corrupció”. Tanmateix, explicava que s’ha de convèncer a la gent de que s’ha de triar “la protecció del nostre litoral en lloc de la depredació del territori; una economia circular, sostenible i basada en l’eficiència energètica front a una economia basada en la carbonització i la precarització de drets laborals; triar una agricultura ecològica, la reversió de la sanitat privada, la gratuïtat de l’educació, dels serveis educatius, socials i  i un sistema transparent i honest”.

 

En l’acte conduït per l’alcaldable Rafa Carrió, també va intervenir breument María José García, del col·lectiu de Dénia i número 2 de la llista per Alacant al Congrés, per a recalcar que “la veu de la Marina, i les seues necessitats, com són l’alliberament de l’AP7 o el tren Dénia-Gandia, entre altres, han de ser escoltades en Madrid”. Josep Nadal, número 3 per Alacant a les Corts, va pujar a l’escenari, i amb un discurs enèrgic va admetre que “per desgràcia no hem canviat tot el que podríem, però acceptem la nostra part de responsabilitat i ens comprometem a fer-ho”, referenciant a la reversió de Marina Salut, i posant-se al costat de la Plataforma per la Sanitat Pública a la Marina Alta, que poc abans havia estat manifestant-se i conversant amb els candidats.

Nadal va llançar un missatge al PSOE de Pedro Sánchez: “si vol el suport de Compromís, haurà de comprometre’s amb aquesta comarca”, “ja està ve de ser de les comarques més castigades i  marginades d’Espanya, volem el tren, l’AP7 i que es faça justícia als nostres agricultors”, cridava enèrgic amb l’ovació del públic.

 

Minuts després, la sala li donava una calorosa acollida a Joan Baldoví, qui va començar parlant de la banalització de la política que està fent la dreta. Una política que, segons el candidat i actual diputat de Compromís al Congrés, apel·la “als baixos instints i a l’emotivitat” i que no mira per les vertaderes necessitats de la gent. Afegia doncs que, el 28A “cal votar amb el cor i amb el cap”, ja que “ens juguem un projecte de vida digne i uns drets fonamentals”.

 

Entre les raons que Baldoví donava per a triar a Compromís, està amplificar la veu dels valencians a Madrid i tenir pes per a configurar el pròxim govern, explicant que “tindríem l’oportunitat d’estar en les comissions, fer preguntes, mocions, projectes de Llei, i sobretot presència en els assumptes que atenen a les matèries del nostre dia a dia”. Altra raó: “acabar amb l’austericidi que tots els governs centrals han fet amb la Comunitat Valenciana”, o siga, amb l’infrafinançament.

 

L’encarregada de tancar l’acte va ser Mónica Oltra, qui va realitzar un parlament crític amb el PP, Ciudadanos i Vox, mostrant-se indignada i irònica amb el discurs frívol i mancant de valors humans dels seus líders. “Això s’ha convertit en un panorama en què qualsevol pot dir qualsevol barbaritat i mentida, i un càrrec públic no es pot permetre la ignorància ni la indecència”, postil·lava. Per a Oltra fer pàtria, o màtria, és molt més que utilitzar grans banderes però fiscalitzant fora d’Espanya, admetre que es baixaran impostos, però sols als rics, o privatitzar tots els serveis, com defenen des de “la Santíssima Trinitat”. Per a Oltra, dignificar la política i fer pàtria és rescatar persones, “que 78.166 persones estiguen dins del sistema de protecció de la dependència, (el doble que quan arribarem); fer un sistema per a evitar la corrupció i tirar als corruptes; i també protegir el territori, l’horta, el litoral, parcs i paratges, i no deixar als especuladors que jugen amb la nostra terra”.

 

Si bé va afirmar que el govern del Botànic, junt amb el PSOE, ha sigut un bon govern, destacava que és Compromís qui ha de liderar, “perquè la xicoteta gran revolució ha sigut gràcies a nosaltres, i en altres regions on sols governa el PSOE eixe canvi no s’ha vist”. Per últim, i en referència a Marina Salut, Oltra es va comprometre i va donar la seua paraula, sense data, a que la reversió de la Marina Alta serà una realitat.

Deja una respuesta