La MACMA integra oficialment dins les seues competències l’Esport i l’Educació

“Promoció, participació i cooperació en la prestació de les competències educatives municipals, així com en les esportives i d’atenció a les persones per a tota la població de la  Marina Alta, així com en aquells altres serveis públics que contribueixen a satisfer les necessitats i aspiracions de la comunitat veïnal de la Marina i que la Mancomunitat puga assumir en l’àmbit de les seves  competències”. A través d’aquest paràgraf, ahir s’aprovava definitivament i per unanimitat del ple de la MACMA la modificació de l’Article 3 j. per mitjà de la qual la Mancomunitat integra ja de manera oficial les competències d’Esport i Educació. Es tracta d’una modificació que s’inicià per petició de les regidories d’Esports de la comarca ja fa dos anys, tot coincidint amb la proposta de dissolució del CEMA –Consorci Esportiu de la Marina Alta– i la necessitat comarcal de donar continuïtat als serveis que coordinava i prestava l’entitat. Tal com introduí el president de la MACMA, José Ramiro, “a partir de la modificació definitiva dels estatuts posarem en marxa una comissió integrada pels tècnics i tècniques d’Esports, així com pels regidors i regidores de l’àrea, per tal de definir un reglament i establir les bases de la nova xarxa esportiva comarcal”.

Així mateix, Ramiro realitzà un repàs del creixement competencial de la MACMA, la qual integrà el 2015 el Turisme i el 2016 la Joventut abans de traçar el camí de futurs àmbits com els que es referendaren ahir dijous 21 de novembre per part dels ajuntaments de la comarca. Importants ampliacions que es debateren a l’Ajuntament de Sagra en la darrera sessió plenària extraordinària de l’exercici. Una sessió fonamentada en abordar l’aprovació dels pressupostos de 2020, els quals foren votats per unanimitat i que ascendeixen a 192.000 euros, un total que augmenta respecte al pressupost anterior i que abraça principalment el capítol de personal. No debades, la incorporació d’una tècnica de Joventut en el darrer exercici com a coordinadora de la Xarxa Jove demostra que la MACMA creix en xifres i serveis.

De fet, en el tram final de la sessió, el gerent de l’organisme Jovi Seser repassà en línies generals l’esborrany de projectes de la legislatura 2019-2023: un gruix de propostes que es consensuarà per mitjà de les entrevistes i reunions que des de la MACMA es mantindran amb els responsables polítics per tal de censar les necessitats i opinions dels ajuntaments que conformen la Mancomunitat. Ja en la part dels informes de gerència, Seser abordà projectes imminents com la publicació del Calendari dels Brillants 2020 –editat per la MACMA amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca– o l’inici de les gestions per certificar la seu de la Mancomunitat Cultural com a Oficina Comarcal de Promoció del Valencià: un servei de normalització lingüística que pretén oficialitzar una tasca que la MACMA ha desenvolupat ininterrompudament des de la seua constitució el 1997. No debades, una de les cites fonamentals dins el calendari de la legislatura seran dues efemèrides de gran transcendència per a l’entitat: per una part, el 25é aniversari de la guia comarcal el 2020 i, d’altra banda, el 25é aniversari de la Mancomunitat el 2022; celebracions que aniran acompanyades d’una sèrie d’activitats i esdeveniments commemoratius.

Deja una respuesta