Prevenció d’Adiccions programa accions informatives i preventives del consum de drogues i alcohol entre els joves durant la Festa Major
La Regidoria de Benestar Social, mitjançant la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives) de l’Ajuntament de Dénia, manté el seu compromís amb la prevenció del consum de drogues i dels riscos associats i planteja estratègies de prevenció promovent un debat social, realista i compromès sobre la situació d’aquestos consums. Amb el treball conjunt de la UPCCA de l’Ajuntament de Dénia i l’ONG Controla Club es realitzen activitats de caràcter informatiu-preventiu adreçades a la població adolescent i juvenil en els propis escenaris d’oci.
Durant la Festa Major de Dénia s’han proposat diferents actuacions. Per part de l’ONG Controla Club es desenvoluparà la campanya «Si et passes, t’ho perds» el dissabte 7 de juliol i el dijous 12 de juliol, a partir de la mitjanit, en dos dels espectacles del programa de festes. El dissabte dia 7, l’estand informatiu s’instal·larà al carrer de la Via durant l’actuació de l’orquestra La Pato. El dijous 12, l’acció preventiva es traslladarà a la Zona Jove situada en l’esplanada de Torrecremada, on eixa nit actuarà Tumbalea.
L’estand informatiu estarà atés per voluntariat de l’ONG i incorpora panells, displays informatius, i material de marxandatge d’última generació capaços d’atraure l’atenció del públic adolescent. L’objectiu és fer arribar els missatges sobre els perills que causen els consums abusius d’alcohol als joves, a l’edat més crítica de l’adolescència i en plenes festes populars, moment en què es produeixen les primeres eixides nocturnes i els primers consums de alcohol i drogues.
Per part de la UPCCA, el dimarts 10 de juliol es realitzarà l’acció “Beus?? Mesura-ho!!”, a partir de la mitjanit, en la Zona Juvenil de Torrecremada, coincidint amb la discomòbil Motivation Xperience.
Esta campanya pretén ensenyar als més joves a mesurar amb UBE (Unitat de beguda estàndard) el consum que fan d’alcohol. Així aprenen a mesurar si el seu consum és un ús, abús i / o suposa riscos, donant-los una eina de referència per a la gestió dels seus consums. El material que s’utilitza en la campanya són cartells, díptics, guies de l’alcohol i díptics informatius de butxaca, a més del reclams d’algun regal a canvi de contestar a preguntes senzilles sobre l’alcohol i que és el que serveix d’atractiu per a la seua implicació. La UPCCA comptarà amb la col·laboració de voluntariat i persones col·laboradores formades en drogodependències, a més del personal tècnic del servei.
Cal recordar que aquestes actuacions no seran les úniques. En el mes d’agost es desenvoluparan dues campanyes més concentrades en les zones d’oci nocturn de la localitat.