Prop de 800 escolars de Dénia, la Xara i Jesús Pobre participen en les activitats d’educació ambiental organitzades a novembre
La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic ha dut a terme un ventall d’activitats variades en el marc del programa d’Educació Ambiental dirigit a l’alumnat dels centres educatius de Dénia, la Xara i Jesús Pobre. Durant el mes que ara finalitza, 780 alumnes han participat en diferents propostes plantejades.
En les sessions de teatre participatiu Sembrant paraules, l’objectiu de les quals és la promoció del valor de l’agricultura tradicional, la producció sostenible i el foment del comerç local i l’alimentació saludable, i les seues repercussions ambientals en el territori, han participat 260 escolars de 3r de Primària. Esta activitat innovadora es presenta en un format de conta contes participatiu i ha tingut molt bona acollida entre l’alumnat.
D’altra banda s’ha dut a terme la dramatització participativa ‘Fins les orelles’, en què es tracta sobre la correcta separació de residus i la repercussió que hi té en la sostenibilitat. S’han celebrat set sessions d’esta activitat, amb participació de 170 escolars de 3r de Primària.
Medi Ambient ha organitzat també rutes a peu o en bicicleta per la Via Verda i el paisatge dunar, a les quals han assistit 267 alumnes de 4t i 5é de Primària.
L’alumnat de 4t de Primària també ha gaudit d’un matí als horts de Torrecremada i l’Hort Obert, un espai d’agricultura ecològica, podent comprovar els avantatges d’aquest model sostenible de conreu.
Per últim, s’ha organitzat la visita “Descobrim el parc de Torrecremada” per a l’alumnat de 2n de Primària. Es tracta d’un recorregut interactiu en què els xiquets realitzen activitats com associar arbres mediterranis a un animal o benefici per a les persones, diferenciar el jardí exòtic, comprendre la història de la finca, visitar els horts i plantar en les jardineres del parc.
Les activitats teatrals han estat patrocinades per Urbaser, empresa gestora dels residus a Dénia.