25 joves de la comarca finalitzen els programes formatius de Serveis de perruqueria i estètica i Activitats auxiliars de comerç
Este migdia ha tingut lloc en la Sala de Plens de l’Ajuntament de Dénia la cloenda dels programes formatius de qualificació bàsica de “Serveis auxiliars de perruqueria i estètica” i “Activitats auxiliars de comerç” 2017/2018 impartits per Creama Dénia. Han finalitzat estes accions formatives un total de 25 joves d’entre 16 i 20 anys de Dénia i d’altres poblacions de la comarca, concretament de Pedreguer, Xàbia, Ondara i el Verger.
La Conselleria d’Educació ha subvencionat estos programes, l’objectiu final dels quals és aconseguir la inserció laboral o la reinserció educativa de l’alumnat, amb una quantia total de 76.838,4 euros. Dels joves que hui finalitzen esta formació, un 40% s’ha presentat a la prova d’accés a Cicles Formatius i manifesten la voluntat de continuar formant-se en diferents àrees, un 36% vol treballar i la resta encara es mostra indecisa respecte a què fer.
L’alcalde, Vicent Grimalt, la regidoria de Creama Dénia, Eva Ronda, i la gerent del Creama, Rosario Donderis han lliurat els certificats que acrediten la finalització del curs a l’alumnat i els han animat a continuar formant-se.
També han assistit a l’acte els membres de l’equip docent dels programes: Natalia Catalán, professora dels mòduls transversals d’ambdós cursos; Carlos Costa, docent de la formació específica de comerç; Mamen Cascales, monitora de perruqueria i Raquel Vaello, monitora d’estètica.
Al llarg del curs, que va començar a setembre de 2017, l’alumnat ha completat la seua formació amb encontres i xarrades amb professionals externs com la psicòloga de la Consulta Jove de l’Ajuntament de Dénia, Maite Ahuir; els membres de l ‘equip de la UPCCA de l’Ajuntament de Dénia, Encarna Cáceres i Juanjo Sala; l’educador ambiental de la Regidoria de Medi Ambient, Rafa Urios; representants de les empreses Lofer, Rolser i Clave Dénia; el tècnic municipal de Medi Ambient, José Antonio Martínez, i la dietista i nutricionista Consuelo Leyda.
L’última part dels programes es la realització obligatòria de pràctiques en empreses, que permeten l’alumnat posar en pràctica tot allò aprés durant el curs i, sobre tot, poden obrir la possibilitat a una contractació posterior. Han col·laborat en esta fase de la formació quinze empreses de Dénia i la comarca, a les quals els representants de l’Ajuntament de Dénia i de Creama han agraït públicament “el seu temps i dedicació”.
Estes empreses són Nayade, centre d’estètica (Dénia), Conchi Mulas, centre d’estètica (Xàbia) i les perruqueries de Dénia Colors en negre, Innove, Magallanes 30, Enigma, la del Centre Social i Entre pèls. L’alumnat del programa de comerç ha desenvolupat les pràctiques a Supermercat Mas y Mas a Dénia, Ondara i Pedreguer, Carrefour Dénia, Sprinter Dénia, Lofer Office (Dénia) i Ibrolux, també a Dénia.
La Consellería d´Educació ja ha resolt els programes formatius per l’any que ve i, gràcies al resultat obtés en edicions anteriors, Creama ha augmentat de 2 a 3 els programes que impartirà al curs 2018/2019. Es mantindran els dos que ja se celebren a Dénia i es posarà un nou d’iniciació de la especialitat de comerç a Creama Xàbia.