Agenda cultural Novembre  

AGENDA CULTURAL NOVEMBRE/NOVIEMBRE                                                                    2022

www.deniacultura.es             https://www.facebook.com/deniacultura

 

EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN                       del  3 al 19                                      Casa de Cultura. Vestíbul

 

Un dia en blanc i negre. Els símptomes de la depressió. Fotografies / fotografías de PEPO MORENO.

Horari/horario: laborables  11 a 14 h / 17 a 21 h. Dissabte /sábado 11 a 13.30 h / 18 a 21 h

 

VI DÉNIA TANGO FESTIVAL                   dies/ días   3,4,5 i 6                                                                     HOTEL DANIYA

Informació/información: www.ataquetango.com

Dia 6: C/ Marqués de Campo GRAN DESFILE BLANCO 11 a 12,30 h

Organitza/organiza: Ataque tango. Col·labora/colabora: Ajuntament de Dénia. Cultura.

 

TEATRE /TEATRO                               dia/día 5                             20 h                                                               Teatre Auditori

GERMANS, de la Companyia Esclafit Teatre Germans és una comèdia de Pasqual Alapont. Actors / Actores: Morgan Blasco – Alberto Bañó.

Sinopsi: Paco i Gaspar, germans, es troben per a vendre la casa i arreglar l’herència familiar, arran de la mort del pare. Des que Paco va emigrar a Colòmbia amb Montse, tot just s’havien vist una vegada, i ja han passat vint-i-cinc

anys. Mentrestant, han ocorregut moltes coses, cadascú ha fet la seua vida. Tanmateix, els dos continuen ancorats

en el temps que van compartir i en la relació d’amor-odi que van mantenir amb el pare.

 

Sinopsis: Paco y Gaspar, hermanos, se encuentran para vender la casa y arreglar la herencia familiar, a raíz de la muerte del padre. Desde que Paco emigró en Colombia con Montse, apenas se habían visto una vez, y ya han pasado veinticinco años. Mientras tanto, han ocurrido muchas cosas, cada cual ha hecho su vida. Aun así, los dos continúan anclados en el tiempo que compartieron y en la relación de amor-odio que mantuvieron con el padre.

En valencià /en valenciano. 70’. Recomanat per a adults/ Recomendado para adultos

Entrada: 5 € en  https://www.notikumi.com . En taquilla el mateix dia una hora abans/ el mismo día una hora antes.

“FESTIVAL PROVINCIAL D’ARTS ESCÉNIQUES 2022”. Diputació d’Alacant.

 

EXCURSIÓ EN FAMÍLIA                        dia/día 06                     Concentració: 9.30 h Casa de Cultura

PLA DE PETRACOS. BOSC DE CARRASQUES. Carrasques monumentals a la Marina Alta. Inscripció prèvia obligatòria. Enviar e-mail indicant nom complet, edat i telèfon contacte a: deniaviva@ayto-denia.es Termini inscripcions: fins les 14 h del dijous anterior a cada excursió. Desplaçament en autobús. Dinar pic nic o bars a Benigembla. Duració: 7 h

 

PLA DE PETRACOS. BOSC DE CARRASQUES. Carrascas monumentales en la Marina Alta. Inscripción previa obligatoria. Enviar e-mail indicando nombre completo, edad y teléfono contacto a: deniaviva@ayto-denia.es Plazo de inscripciones: hasta las 14 h del jueves anterior a cada excursión. Desplazamiento en autobús. Comida picnic o bares a Benigembla. Duración: 7 h

 

CINE CLUB                                     dia/día 6                            19 h                                                          Teatre  Auditori EL AMOR EN SU LUGAR. Dir.: Rodrigo Cortés. Espanya/ España, 2021, 103 min. VO en castellà / castellano. Entrada 3 €  en http://www.notikumi.com  En taquilla: el mateix dia una hora abans/ el mismo día una hora antes.

 

EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN                   11 nov. al 11 des.                                                                Cent re  d’ Art  l ’ Estaci ó

POSTAL 2021. Instal·lació / instalación de PEP-MAÜR SERRA Inauguració dia / inauguración día 11 a partir de 19 h . Horari/horario: tots els dies/ todos los días 10 – 13 h / 16 – 20 h

 

ULTRAMAR  DANSA.                     del 9 al 13                    20 h                                                           Teatre  Auditori VIII FESTIVAL DE DANSA CONTEMPORÀNIA / FESTIVAL DE  DANZA CONTEMPORÁNEA. Organitza/organiza: Ajuntament de Dénia. Cultura.

 

Dia 9     20 h      ENTRADA lliure fins a completar aforament/ libre hasta completar aforo..

 

–      SHARQI    15’. Projecció de videodansa. Coreografia i interpretació: Joan Bernat Pineda.

Música en directe. Rafel Arnal, veu; Spyros Kaniaris, Lyra de Pontos i guitarra espanyola. Projecció film de dansa: Escola de Cinema Riurau.

Tradicions musicals diverses, com la grega i la valenciana, s’uneixen per cantar al film de dansa Sharqi de Joan

 

 

Bernat Pineda, en un exercici que empra com aglutinant la música d’arrel andalusina amb la crida a la pregària

a través del cant del muetzí.

 

Tradiciones musicales diversas, como la griega y la valenciana, se unen para cantar al film de danza Sharqi de Joan Bernat Pineda, en un ejercicio que emplea como aglutinante la música de raíz andalusí con el llamamiento a la plegaria a través del canto del almuecín.

 

–    Bailar EL GERRO. 40’ aprox. Documental.

Esmov Arte del Movimiento en col·laboració amb / colaboración con l’Escola de Cinema Riurau.

Documental de dansa amb intervencions i testimoniatges en directe del procés creatiu conformat a l’entorn de

la Torre del Gerro.

Documental de danza con intervenciones y testimonios en directo del proceso creativo conformado en el entorno de la Torre del Gerro.

 

Dia 10 ,  20 h      60’     ENTRADA: 8 €

–    VDF2022. VALENCIA DANCING FORWARD

Coreografies de Nacho Duato, Hilde Kock, Javier Rodríguez, Frank Pedersen, Zoë Ash-Brown

El programa VDF 2022 és un espectacle d’una hora de durada que compta amb l’actuació de ballarins nacionals i europeus. L’espectacle està conformat per cinc peces de dansa que combinen a la perfecció els estils clàssic i contemporani.

El programa VDF 2022 es un espectáculo de una hora de duración que cuenta con la actuación de bailarines nacionales y europeos. El espectáculo está conformado por cinco piezas de danza que combinan a la perfección los estilos clásico y contemporáneo.

 

Dia 11,  20 h          ENTRADA 8 €.

–    PLASMA. 15’  Solo de Raquel Jara Domínguez.

Plasma brolla com un manifest al dolor, un viatge cap a l’interior del nostre ésser que naix i mor en la parada. Un cos i una ment atrapats en els límits del seu propi espai que donen vida a un soroll, que no sap com detindre’s. un cos que alberga la tensió i el pes del passat i que només a través del moviment troba la manera de sacsejar aqueix dolor. Com és el moviment de la ment? Quin és el ritme? És possible silenciar-la? Com navega a través del cos? A partir d’aquestes idees, reflexions i l’ús d’imatges, es construeix el procés mantenint un diàleg constant entre el cos i la ment donant finalment espai a una pell que crida i  visibilitza allò que ha sigut silenciat.

 

Plasma brota como un manifiesto al dolor, un viaje hacia el interior de nuestro ser que nace y muere en la parada. Un cuerpo y una mente atrapados en los límites de su propio espacio que dan vida a un ruido, que no sabe cómo detenerse. un cuerpo que alberga la tensión y el peso del pasado y que sólo a través del movimiento encuentra la forma de sacudir ese dolor. ¿Cómo es el movimiento de la mente? ¿Cuál es el ritmo? ¿Es posible silenciarla? ¿Cómo navega a través del cuerpo? A partir de estas ideas, reflexiones y el uso de imágenes, se construye el proceso manteniendo un dialogo constante entre el cuerpo y la mente dando finalmente espacio a una piel que grita y visibiliza aquello que ha sido silenciado.

 

–  EL PASTOR. 35’ Solo de Roberto Torres. Companyia Nómada.

En moments com el present en què la societat està fràgil, apareixen encara més visionaris, líders, coaches i pastors per a guiar els ramats. Donen discursos amb les seues veritats que llancen precisos amb crits per als rebels i seductors per als mansos

 

En momentos como el presente en que la sociedad está frágil, aparecen aún más visionarios, líderes, coaches y pastores para guiar los rebaños. Dan discursos con sus verdades que lanzan certeros con gritos para los rebeldes y seductores para los mansos.

 

Dia 12,  20 h     50’   ENTRADA: 10 €

–     CLANDESTINO. Cia. Otra Danza.

Direcció artística i coreografia / Dirección artística y coreográfica: Asun Noales. Asistente: Kike Guerrero Intèrprets / Intérpretes: Carmela García, Rosanna Freda, Alex Espinoza y Sebastián Rowinsky Coreografia / coreografía tango: Sebastián Rowinsky.

Clandestino és un espai simbòlic situat en una nit qualsevol de qualsevol metròpoli -Berlín, París, Barcelona, Nova York, Buenos Aires- durant el període d’entreguerres. Un temps per a una pau efímera, una melodia frenètica, un ritme nou sobre el qual es van anar inserint els esdeveniments, les maneres i les modes, les avantguardes, el cinema sonor, el gramòfon, els processos d’exaltació ideològica, les ambicions territorials, el popular i el culte, el decadent i l’ascendent

 

 

Clandestino es un espacio simbólico situado en una noche cualquiera de cualquier metrópoli -Berlín, París, Barcelona, Nueva York, Buenos Aires- durante el periodo de entreguerras. Un tiempo para una paz efímera, una melodía frenética, un ritmo nuevo sobre el que se fueron insertando los acontecimientos, los modos y las modas, las vanguardias, el cine sonoro, el gramófono, los procesos de exaltación ideológica, las ambiciones territoriales, lo popular y lo culto, lo decadente y lo ascendente.

FESTIVAL PROVINCIAL D’ARTS ESCÉNIQUES 2022”. Diputació d’Alacant.

 

Dia 13, 12 h DANSA EN FAMÍLIA 53’. Entrada: lliure fins a completar aforament / libre hasta completar aforo.

– LA GUARDIANA DE LAS HISTORIAS.

Coproducció/ Coproducción: Palau de la Música, Festival Circuito Blucles i Cia. La Casa Amarilla

Direcció artística / Dirección artística: Cristina Gómez Vicente.

Coreografia i intèrprets / Coreografía e intérpretes: Cristina Gómez Vicente i Ana Lola Cosin Torada.

Actriu / Actriz: Inés Gómez.

Música: Arpa: Ángel Ibáñez; Oboè: Cristina Garcia Cambronero.

Recomanat /Recomendado a partir de 5 anys /años.

 

Entrada en https://www.notikumi.com.

En taquilla: el mateix dia una hora abans/ el mismo día una hora antes.

 

CINE CLUB                         dia/día 13                                                  19 h                                              Teatre Auditori PICO REJA, LA VERDAD QUE LA TIERRA ESCONDE. Dir.: Remedios Malvárez y Arturo Andújar. Espanya / España, 2021, 92 min. VO en castellà/ castellano.

Projecció de cloenda del / Proyección de clausura del Certamen de Cine de Viatges en el Montgó.

Entrada 3 €  en http://www.notikumi.com  En taquilla: el mateix dia una hora abans/ el mismo día una hora antes.

 

 

EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN                     fins al 10 des.                             Casa de la Cultura. Sala Gran

CELEBRACIÓ DEL SEGON ANIVERSARI / CELEBRACIÓN DEL SEGUNDO ANIVERSARIO DE

L’ESPAI D’ART JOAN CASTEJÓN.

Exposició/n: JOSÉ HERNÁNDEZ. LA RAZÓN DEL SUEÑO. LA RAÓ DEL SOMNI.

Horari/ horario: Laborables 11 a 14 h /1 7 a 21 h. Dissabte/ sábado 11 a 13.30 h / 18 a 21 h

 

TEATRE                                dia/día 16                                19 h                                  Teatre Auditori

TEATRE A BENEFICI DE MANOS UNIDAS

MARGARITA XIRGU. Una actriz entre dos continentes.

Actriu/actriz: BLANCA OTEYZA. Bandoneó i composició/bandoneón y composición: Fabián Carbone. Director: Javier Demaría

Donatiu/donativo: 10 € Punts de venda anticipada en les tres Parròquies de la ciutat durant el seu horari d’obertura./Puntos de venta en las tres parroquias de la Ciudad durante su horario de apertura  i/y la Boutique Carmen C/ Marqués de Campo, 6

En taquilla el dia d’abans de/el día anterior de 18 a 20 h i el mateix dia a partir d/el mismo día a partir de 17 h

Organitza: Manos Unidas

 

PRESENTACIÓ            día/dia 16           19.30 h               Espai d’ Art Joan Castejón. Casa de Cultura

Presentació del llibre i CD VALENTÍN BIELSA. El Hidalgo Musical Manchego de Vicent Ballester.

Intervindran en l’acte: Marian Albalat, Jaume Signes, director del conservatori, Concha Ballester, Carlos Bielsa, fill de Valentín Bielsa i  l’autor. Interpretació de la seua obra en directe: Lisardo Rodríguez, Concha Ballester, Miquel Pérez Perelló i Gernain Droogenbroodt.

Entrada lliure limitada a l’aforament del local.

 

CONCERT DE SANTA CECÍLIA                             dia/ día  19                     20 h                                                                                    Teatre Auditori

AGRUPACIÓ ARTÍSTICA MUSICAL DE DÉNIA.

Entrada lliure amb invitació/ Entrada libre con invitación.

Les invitacions es podran recollir a partir del dia 2 de novembre en horari de 16 h a 20 h. en el local de la Banda, i, si en queden, el dia del concert una hora abans en la taquilla.

Las invitaciones se podrán retirar a partir del día 2 de noviembre en horario de 16 h a 20 h en el local de la Banda y, si quedan, en la taquilla el día del concierto una hora antes.

 

VISITA EN FAMÍLIA dia/día 20 P unt d’encon tre: C arretera CN 332 K m. 187,5 V enta de P arra10.30  h

COVA DE LA CATXUPA. Art Rupestre Llevantí

Visita amb guia expert. Dificultat alta.

Informació i reserves: Museu Etnològic de Dénia, tel.: 966420260, de dimarts a dissabte, de 10.30 a 13 h i de 16 a 19 h.

Visita con guía experto. Dificultad alta.

Información y reserves: Museo Etnológico de Dénia, tel.: 966420260, de martes a sábado de 10.30 a 13 h i de 16 a 19 h.

 

CINE CLUB                                     dia/día  20                               19 h                                                          Teatre Auditori TITANE. Dir.: Julia Ducournau. França/Francia, 2021, 108 min. VO en francés subtitulada en castellà/ castellano Per a + 18 anys/años.

Entrada 3 € en http://www.notikumi.com  En taquilla: el mateix dia una hora abans/ el mismo día una hora antes.

 

DILLUNS DE JAZZ                             dia 21                               20 h                                                              Casa de Cultura

Jorge Riera Gypsy Trio

Jorge Riera és un guitarrista amb una àmplia trajectòria en el terreny musical i una àmplia formació que culmina amb el títol superior de música en el Conservatori de València, especialitat de Jazz.

Jorge Riera es un guitarrista con una amplia trayectoria en el terreno musical y una amplia formación que culmina con el título superior de música en el Conservatorio de Valencia, especialidad de Jazz.

Entrada: 15 € en  http://www.notikumi.com En taquilla una hora abans del concert / una hora antes del concierto. Organitza/Organiza: Sniblor produciones.

EXPOSICIO/EXPOSICIÓN                     del  24 nov. al 17 des.                       Casa de Cultura. Vestíbul CAMADAS. Exposició Fotogràfica i presentació del vídeo/ Exposición fotográfica y presentación del vídeo. Inauguració i presentació del vídeo dia / inauguración y presentación del video día 24 – 19 h

Camadas és un projecte de fotografia i vídeo documental sobre les Guerra de les Malvines, que posa el focus en el punt de vista més emocional de la contesa i se centra en alguns dels soldats que es trobaven fent el servei militar quan els van manar a la guerra que han patit estrés posttraumàtic. El treball està dirigit per la periodista valenciana Rocío de la Vara i produït pel fotògraf argentí, assentat en la localitat alacantina de Dénia, Alejandro Álvarez Liberti; i el director de cinema valencià, Javier Díez Botet. La banda sonora és obra del també valencià i Premi Nacional de Música 2005, Joan Cerveró

Camadas es un proyecto de fotografía y vídeo documental sobre las Guerra de las Malvinas, que pone el foco en el punto de vista más emocional de la contienda y se centra en algunos de los soldados que se encontraban haciendo el servicio militar cuando les mandaron a la guerra que han sufrido estrés postraumático. El trabajo está dirigido por la periodista valenciana Rocío de la Vara y producido por el fotógrafo argentino, asentado en la localidad alicantina de Dénia, Alejandro Álvarez Liberti; y el director de cine valenciano, Javier Díez Botet. La banda sonora es obra del también valenciano y Premio Nacional de Música 2005, Joan Cerveró.

Horari/horario exposición: laborables  11 a 14 h /  17 a 21 h. Dissabte /sábado 11 a 13.30 h / 18 a 21 h

 

TEATRE EN FAMÍLIA                dia/día 27                              12 h                                                      Teatre Auditori

SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU. Moni Poppins & Cia.

Adaptació de l’obra de Shakespeare Somni d’una nit d’estiu per Palacios i Pérez.

En la nit de Sant Joan, on el dia és més llarg i la nit més curta… atents que tot pot passar.

Adaptación de la obra de Shakespeare Sueño de una noche de verano por Palacios y Pérez.

En la noche de San Juan, donde el día es más largo y la noche más corta… atentos que todo puede pasar. Recomanat / recomendado a partir de 6 anys/años. 50’. En valencià/valenciano.

Entrada: lliure fins a completar aforament / libre hasta completar aforo.

 

CINE CLUB                                 dia/día 27                            19 h                                  Teatre Auditori Presentació del curtmetratge/presentación del cortometraje FLORES PARA CONCHA de Mabel Lozano. Espanya/España, 2021, 13 min. V.O. en castellà/castellano. A continuació, projecció de la pel·lícula/ a continuación proyección de la película: UNA JOVEN PROMETEDORA. Dir.: Emerald Fennell. Regne Unit/Reino Unido, 2020,113 min. VO en anglés / inglés, subtitulada en castellà/castellano. Per a + 16 anys/años.

Projecció dels actes del /proyección de los actos del 25N, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere / Día Internacional contra la Violencia de Género. Amb la col·laboració de / con la colaboración de l’Associació Matria Entrada 3 €  en http://www.notikumi.com  En taquilla: el mateix dia una hora abans/ el mismo día una hora antes.

 

 

 

NORMES BÀSIQUES

 

– PUNTUALITAT. Una vegada començat l’espectacle no es permetrà l’entrada.

– FOTOGRAFIES I ENREGISTRAMENTS. No es permet fer fotografies ni cap altre  tipus de registre de vídeo o

àudio sense permís de la companyia o de l’organització.

– RELLOTGES I TELÈFONS MÒBILS. Hauran d’apagar els telèfons mòbils i qualsevol alarma que moleste l’atenció

del públic o dels intèrprets.

– CANVIS. La programació està subjecta a possibles canvis.

– ALTRES. A l’interior dels espais no es poden consumir aliments ni begudes. No es pot fumar.

– Es reserva el dret d’admissió.

NORMAS BÁSICAS

– PUNTUALIDAD. Una vez empezado el espectáculo no se permitirá la entrada

– FOTOGRAFÍAS Y GRABACIONES. No se permite hacer fotografías ni ningún otro tipo de registro de video o audio sin permiso de la compañía o de la organización.

– RELOJES Y TELÉFONOS MÓVILES. Tendrán que apagar los teléfonos móviles y cualquier alarma que moleste la atención del público o de los intérpretes.

– CAMBIOS. La programación está sujeta a posibles cambios.

– OTROS. En el interior de los espacios no se pueden consumir alimentos ni bebidas. No se puede fumar.

– Se reserva el derecho admisión.

Deja una respuesta