Agenda Cultural Octubre 2020 Dénia

TEATRE/TEATRO   dia/día  3    20 h  
Teatre Auditori    “HISTORIA DE UNA MAESTRA”  Cactus teatre. PROGRAMA JUNO A LA TARDOR Candidata als XXIII Premis Max al millor espectacle revelació i Millor adaptació.  Adaptació i actriu: Paula Llorens. Direcció i dramatúrgia: Gemma Miralles. Adaptació de la novel·la “Historia de una maestra” de Josefina Aldecoa en forma de monòleg. A través del seus records, veurem representades les veus de la resta de personatges i els esdeveniments més importants de l’Espanya de principis del segle XX.
Candidata a los XXIII Premios Max al mejor espectáculo revelación y Mejor adaptación. Adaptación y actriz: Paula Llorens. Dirección y dramaturgia: Gemma Miralles. Adaptación de la novela “Historia de una maestra” de Josefina Aldecoa en forma de monólogo. A través de sus   recuerdos, veremos representadas las voces del resto de personajes y los acontecimientos más importantes de la España de principios del siglo XX.
Recomanada per a adults/ recomendada para adultos. En castellà/ castellano. Durada/duración: 70’.
Entrada: 5 €. en NOTIKUMI.COM. En taquilla: dos dies abans /dos días antes de 19 a 21 h. El mateix dia dos hores abans/ el mismo día dos hores antes.
 CINECLUB  dia/día  4  19 h        
Teatre Auditori ‘Retrato de una mujer en llamas’ Dir.: Céline Sciamma. França/Francia, 2019, 120 min.  V.O. en francés subtitulada al castellà/castellano. + 7 Entrada 3 €  www.cineclubpessic.blogspot.com.es
EXCURSIÓ EN FAMILIA  dia/día 4 Concentració: 9:30 h inici  Via Verda 
VIA VERDA. LA XARA. ARBRES SINGULARS. Pels voltants del nostre paisatge agrícola Inscripció prèvia obligatòria. Enviar  e-mail indicant nom complet, edat i telèfon de contacte a:  deniaviva@ayto-denia.es. Termini inscripcions: fins les 14 h del dijous  anterior a cada excursió.
VÍA VERDE. LA XARA. ÁRBOLES SINGULARES. Por los alrededores de nuestro paisaje agrícola Inscripción previa obligatoria. Enviar e-mail indicando nombre completo, edad y teléfono de contacto a:  deniaviva@ayto-denia.es. Plazo inscripciones: hasta las 14 h del jueves anterior a cada excursión.
Concentració/concentración: 9.30 h inici /inicio Via Verda. Tornada amb /vuelta en  autobús  FGV des de/desde  la Xara. 13.25 h Bitllet/billete bus FGV: 1,35 €. Durada/Duración: 4.30 h
EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN fins al  /hasta el   10 Casa de Cultura.
Sala Gran Exposició Col·lectiva/Exposición colectiva de fotografía del FOTOCLUB CAMBRA FOSCA. Horari/ horario: Laborables 11 a 14 h /1 7 a 21 h. Dissabte/ sábado 11 a 13.30 h / 18 a 21 h
CINECLUB dia/día 11 19 h  Teatre Auditori
Matthias & Maxime  Dir.: Xavier Dolan. Canadà, 2019, 120 min.  V.O. en francés. subtitulada al castellà/castellano. + 7 anys/años.  Entrada 3 €  www.cineclubpessic.blogspot.com.es
VISITA EN FAMÍLIA/VISTA EN FAMILIA   dia/día11   10.30 h       
TOPOGRAFIA I URBANISME DE LA VILA DE DÉNIA (1304- 1708).  Remembrança d’un passeig des de la capella de sant roc fins a l’església de la vila. Recuerdo de un paseo desde la capilla de San Roque a la iglesia de la villa. Punt de trobada/punto de encuentro: Església de l’Assumpció/Iglesia de la Asunción  Informació i reserves/ Información y reservas: Museu Etnològic de Dénia, 966420260. De dimarts a dissabte / martes a sábado, de 10.30 a 13 h / de 16 a 19 h
EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN  fins al / hasta el 12  Centre d’Art l’Estació

Obres/obras de CONSUELO VENTO, “RACÓ DEL BUC”  Horari/horario: tots els dies/ todos los días   10 – 13 h / 16 – 20 h.

DOCUMENTAL dia/día   14 19.30 h  Teatre Auditori  

Projecció/ Proyección del documental  RESISTENCIA TRANS. Claudia Reig Valera. 2019, Color 68’.  En valencià/valenciano. Amb la participació de part de l’equip de producció del documental/Con la participación de parte del equipo de producción del documental.
Un retrat sobre la resistència trans que, avui dia, compta amb una societat que comença a conscienciar-se. Gloria i Carmen són dones, dues vides diferents marcades per una mateixa lluita. Van viure una època on la transsexualitat era perseguida i van triar camins oposats: Gloria, amagar la seva identitat de gènere; Carmen, expressar-la assumint la duresa de la vida que havia triat.
Un retrato sobre la resistencia trans que, hoy en día, cuenta con una sociedad que empieza a concienciarse. Gloria y Carmen son mujeres, dos vidas diferentes marcadas por una misma lucha. Vivieron una época donde la transexualidad era perseguida y eligieron caminos opuestos: Gloria, esconder su identidad de género; Carmen, expresarla asumiendo la dureza de la vida que había escogido.
Entrada: lliure amb invitació// libre con invitación. Reserva invitación/es en NOTICUMI.COM.  En taquilla el mateix dia dos hores abans// el mismo día dos horas antes.EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN  del 15 al 30   Casa de la  Cultura

“L’ART COM A TERÀPIA A LA MARINA ALTA” Aquesta exposició organitzada per AMADEM i comissariada per Isabel Soler, pretén mostrar un recorregut per algunes associacions, entitats i professionals que utilitzen l’art com mitjà terapèutic. Ens centrem principalment en l’àmbit de la salut mental, però no deixem de costat altres àrees de la salut en les quals l’ús de l’art com a teràpia és important. Exposem principalment experiències d’arts plàstiques però també d’altres arts (música, etc.) presentant projectes d’associacions i centres com AMADEM o TAPIS entre altres i també d’arterapeutes com Isabel Soler Tarradellas, Rut García Beteta o Susana García Ungo. També obres d’alguns artistes de la comarca per als quals l’art ha sigut una eina terapèutica encara sense saber-lo. Ací podem incloure el denominat ART BRUT. Emmarcant la mostra hi haurà cartells explicatius sobre els orígens de l’artteràpia, l’art brut, etc. Es tracta d’acostar al públic aquestes experiències poc conegudes.
“EL ARTE COMO TERAPIA EN LA MARINA ALTA”     Esta exposición organizada por AMADEM y comisariada por Isabel Soler, pretende mostrar un recorrido por algunas asociaciones, entidades y profesionales que utilizan el arte como medio terapéutico. Nos centramos principalmente en el ámbito de la salud mental, pero no dejamos a un lado otras áreas de la salud en las que el uso del arte como terapia es importante. Exponemos principalmente experiencias de artes plásticas, pero también de otras artes (música, etc.) presentando proyectos de asociaciones y centros como AMADEM o TAPIS entre otros y también de arterapeutas como Isabel Soler Tarradellas, Rut García Beteta o Susana García Ungo. También obras de algunos artistas de la comarca para los que el arte ha sido una herramienta terapéutica aún sin saberlo. Aquí podemos incluir el denominado ART BRUT.  Enmarcando la muestra habrá carteles explicativos sobre los orígenes del arteterapia, el art brut, etc… Se trata de acercar al público estas experiencias poco conocidas.
Horari/ horario: Laborables 11 a 14 h /1 7 a 21 h. Dissabte/ sábado 11 a 13.30 h / 18 a 21 h
CONCERT/CONCIERTO dia/día 16  19.30 h Teatre Auditori  

DMYTRO CHONI, piano Entrada:15 € únicament/e on line en NOTIKUMI.COM. Informació/Información Tel. 616 699 035 – 619825918  Organitza/organiza: L’Esperança Coronada. Col·labora/colaboraAjuntament de Dénia. Cultura.

FIRA D’ASSOCIACIONS/FERIA DE ASOCIACIONES dia/día 17 de 10 a 20h  C/ de la Via 

Associacions sense ànim de lucre de Dénia/ Asociaciones sin ánimo de lucro de Dénia. Organitza/ Organiza: Regidoria d’Igualtat y Polítiques Inclusives. http://www.denia.es/va/index.aspx
TEATRE/TEATRO dia/día  17  20 h Teatre Auditori
“TÓRTOLA” Premi de les Arts Escèniques a la millor direcció escènica, millor text i millor vestuari.   Text: Begoña Tena. Direcció: Rafael Calatayud. Actors: Mª José Peris, Resu Belmonte, Marta Chiner, Anna Casas, Anaïs Duperrein, Alejandra García i Adrián Novella.
Tórtola, una dona extravagant, polièdrica i enigmàtica que pertany a una Espanya cosmopolita, ni de dretes ni d’esquerres, filla sobretot d’una moral diferent (no del ranci catolicisme tancat) que sempre ha tingut dificultats per a ser i aflorar.
“TÓRTOLA” Premio de las Artes Escénicas a la mejor dirección escénica, mejor texto y mejor vestuario. Texto: Begoña Tena. Dirección: Rafael Calatayud. Actores: Mª José Peris, Resu Belmonte, Marta Chiner, Anna Casas, Anaïs Duperrein, Alejandra García i Adrián Novella.
Tórtola, una mujer extravagante, poliédrica y enigmática que pertenece a una España cosmopolita, ni de derechas ni de izquierdas, hija sobre todo de una moral distinta (no del rancio catolicismo cerrado) que siempre ha tenido dificultades para ser y aflorar.

En castellà/en castellano + 14 anys/años Entrada: 5 € en NOTIKUMI.COM En taquilla: dos dies abans/ dos dies antes de 19 a 21 h .El mateix dia dos hores abans/ mismo día dos horas antes.

CINE EN FAMÍLIA   dia/día 18 12 h Teatre Auditori    

El bosc de Haquivaqui. Recomanada/ recomendada  + 5.  75 min. En valencià/En valenciano. Entrada: lliure amb invitació// libre con invitación. Reserva invitacions/es en NOTIKUMI.COM. En taquilla dos hores abans/dos horas antes.

CINECLUB   dia/día  18  19 h   Teatre Auditori         

“Sorry we missed you”   Dir.: Ken Loach. Regne Unit /Reino Unido, 2019, 101 min. V.O. en anglés /inglés, subtitulada al castellà/castellano. + 12.  Entrada: 3 €  www.cineclubpessic.blogspot.com.es .
XXIII PREMI D’HONOR FPA día/dia  23  12 h Teatre auditori

Lliurament XXIII PREMI D’HONOR “CIUTAT DE  DÉNIA” per a la  FORMACIÓ DE PERSONES ADULTES. Entrega  XXIII PREMIO DE HONOR “CIUTAT DE DÉNIA” para la FORMACIÓN DE PERSONAS ADULTAS.

EXPOSICIÓ/EXPOSICIÓN 23 oct.- 29 nov.  Centre d’Art l’Estació

“A CIELO DESCUBIERTO” de Paula Segarra. Horari:/horario tots els dies/ todos los días  de 10  a 13 h //  de 17  a 21 h.

CONCERT-PRESENTACIÓ LLIBRE   dia/día 23  20 h   Casa   de Cultura 

– CONCERT DEL GRUP “ARRELS”.  MÚSICA ANTIGA I TRADICIONAL/ Concierto de Música Antigua y tradicional. Músics/músicos: Pol Alcaide, Joan Bou, Ximo Montllor.   – PRESENTACIÓ DEL LLIBRE/presentación del libro: “UNA APROXIMACIÓN AL FOLKLORE DE LA   COMUNIDAD VALENCIANA” de Víctor Pablo Alcaide. Estudi/o: Etnomusical.
Entrada: 5 € Informació i reserva/ Información y reserva: profolk.es@gmail.com / 653125342
FESTIVAL  CIRCARTE   dia/día  24  C/ de la Via – Teatre Auditori   
18 h Carrer de la Via:  «Silly World Walkers», de Cía Silly Circus Co.  coproducción Circarte 2020. Entrada con invitación previa en  www.festivaldecirco.com
Sobre l’espectacle: Un espectacle en clau de circ, música en directe i molt humor.
Sinopsi: “The  Silly  World  Walkers” prenen els carrers transformant cada espai en una enorme passarel·la on lluir la seua distingida idiotesa. Són l’avanç d’un futur pròxim, en un món on l’estil i la confiança en el propi ridícul són la clau de l’èxit. Un moviment popular on les cames prenen el comandament i el cap els segueix. Desplaçarse com a acte expressiu. El caminar defineix a l’individu i fa avançar al grup, en un ritual festiu on compartir el culte per un desplaçament sense lligams, tan eloqüent com absurd.
Sobre el espectáculo: Un espectáculo en clave de circo, música en directo y mucho humor.
Sinopsis: “The Silly World Walkers” toman las calles transformando cada espacio en una enorme pasarela donde lucir su distinguida idiotez. Son el avance de un futuro cercano, en un mundo donde el estilo y la confianza en el propio ridículo son la clave del éxito. Un movimiento popular donde las piernas toman el mando y la cabeza les sigue. Desplazarse como acto expresivo. El caminar define al individuo y hace avanzar al grupo, en un ritual festivo donde compartir el culto por un desplazamiento sin ataduras, tan elocuente como disparatado.
20 h Auditori del Centre Social: LOS VIAJES DE BOWA. Cia. La Gata Japonesa. Duración 45’ T.P. Teaser: https://vimeo.com/389781490  Entrada 5 € con reserva previa en www.festivaldecirco.com
Sobre l’espectacle: Un espectacle poètic i divertit recolzat en un llenguatge circense multidisciplinari, amb acrobàcia aèria, efectes de màgia, manipulació i equilibris.
Sinopsi: Narra les aventures de  Bowa, nòmada, òrfena d’arrels i de somnis, que un dia va trobar una botella a la vora de la mar. En el seu interior va trobar un missatge i alguna cosa va impulsar una cerca fins al seu destinatari. El camí va ser tan ric que es va convertir quasi en una obsessió.
Sobre el espectáculo: Un espectáculo poético y divertido apoyado en un lenguaje circense multidisciplinar, con acrobacia aérea, efectos de magia, manipulación y equilibrios.
Sinopsis: Narra las andanzas de Bowa, nómada, huérfana de raíces y de sueños, que un día encontró una botella a orillas del mar. En su interior halló un mensaje y algo impulsó una búsqueda hasta su destinatario. El camino fue tan rico que se convirtió casi en una obsesión.
Organitza/organiza: 11º FESTIVAL CIRCARTE  Col·labora/colabora: AJUNTAMENT DE DÉNIA. CULTURA+ FUNDACIÓ SALOM SABAR
 
TEATRE EN FAMÍLIA  dia/día 25 12 h  Teatre Auditori    
“EL SILENCI D’HAMELIN” de Farrés Brothers y/i Cia. de Barcelona.
Premi FETEN 2018 a la millor proposta de teatre i inclusió.
Què passaria si en el conte del famós flautista hi haguera una xiqueta sorda?  UNA MATEIXA HISTÒRIA CONTADA DES DE DOS PUNTS DE VISTA: AMB I SENSE PARAULES Objectes, paraules, llengua de signes, un DJ particular i els avantatges de tindre desavantatges. Un espectacle sobre les “altres capacitats”, sobre les coses que no es diuen… que acaben eixint a la superfície. A través de la sordesa de Clara volem posar de manifest els silencis que s’amaguen en el nostre món. Un món sorollós i virolat, però ple de coses que no es diuen, fets que s’amaguen, gent que parla sense dir res… i persones que senten, però no volen escoltar.
Premio  FETEN 2018 a la mejor propuesta de teatro  e inclusión.     ¿Qué pasaría si en el cuento del famoso flautista hubiera una niña sorda?  UNA MISMA HISTORIA CONTADA DESDE DOS PUNTOS DE VISTA: CON Y SIN PALABRAS Objetos, palabras, lengua de signos, un DJ particular y las ventajas de tener desventajas. Un espectáculo sobre las “otras capacidades”, sobre las cosas que no se dicen… que terminan saliendo a la superficie. A través de la sordera de Clara queremos poner de manifiesto los silencios que se esconden en nuestro mundo. Un mundo ruidoso y chillón, pero lleno de cosas que no se dicen, hechos que se esconden, gente que habla sin decir nada… y personas que oyen, pero no quieren escuchar.
Recomanat/recomendado + 3. En valencià/valenciano.Link Promocional: https://vimeo.com/182827748

Entrada: lliure amb invitació// libre con invitación. Reserva invitacions/es en NOTIKUMI.COM En taquilla: el mateix dia dos hores abans/ el mismo dia hores antes.

CINECLUB  dia/día  25 19 h Teatre Auditori  

“O que arde” Dir. Oliver Laxe   Espanya/España, 2019, 89 min. Versió original en gallec subtitulada al castellà/versión original en gallego subtitulada en castellano . + 7. Entrada: 3 €  www.cineclubpessic.blogspot.com.es

CONCERT DE L’ORFEÓ DE DÉNIA   dia/día 29   20 h  Teatre Auditori 

Entrada: lliure amb invitació// libre con invitación. Reserva invitacions/es en NOTIKUMI.COM En taquilla: dos dies abans/dos días antes de 19 a 21h. El mateix dia dos hores abans/ el mismo dia hores antes.
XII APLEC DE RONDALLES dia/día 30 20 h Teatre Auditori  

RONDALLA DANIYA i/y ORQUESTRA DE PÚA DE LA SOCIETAT FILHARMÓNICA ALTEANENSE Entrada: lliure amb invitació// libre con invitación. (Máx. 4 x persona). Reserva en rondalladaniya@gmail.com (S’enviarà la confirmació de la reserva per correu electrònic i és imprescindible presentar-la a l’entrada// Se enviará la confirmación de la reserva por email y será  imprescindible presentarla en la entrada.  Organitza/Organiza: Rondalla Daniya

CONCERT /CONCIERTO   dia/día 31 20 h   Teatre Auditori    

Violincheli Brothers presenta DESCONCHERTANTES amb l’acompanyament de Chafer jazz Trio. Direcció I dramatúrgia/dirección y dramaturgia: Joaquin Daniel. Direcció/dirección musical: Pau Chafer.
Pablo i Alejandro Turlo  de 14 i 12 anys,  violí i violoncel en mà interpreten una selecció de les millors peces musicals de tots els temps i ho fan amb l’esperit lúdic que tiny tota la proposta i que honra l’edat dels intèrprets.
Pablo y Alejandro Turlo de 14 y 12 años, violín y violonchelo en mano interpretan una selección de las mejores piezas musicales de todos los tiempos y lo hacen con el espíritu lúdico que tiñe toda la propuesta y que honra la edad de los intérpretes.
Entrada: 5 € NOTIKUMI.COM En taquilla: dos dies abans/dos días antes de 19 a 21 h, el mateix dia dos hores abans/ el mismo día dos hores antes.ES PREGA PUNTUALITAT. UNA VEGADA COMENÇATS ELS ESPECTACLES NO ES PERMETRÀ L’ENTRADA. L’ORGANITZACIÓ ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR O ANUL·LAR LA PROGRAMACIÓ. NO ES PERMET FER FOTOGRAFIES NI CAP TIPUS DE REGISTRE DE VÍDEO O  AUDIO SENSE PERMÍS DE L’ORGANITZACIÓ. ÚS OBLIGATORI DE MASCARETA. DISTÀNCIA DE SEGURETAT.

SE RUEGA PUNTUALIDAD.  UNA VEZ COMENZADOS LOS ESPECTÁCULOS NO SE PERMITIRÁ LA ENTRADA. LA ORGANIZACIÓN SE RESERVA EL DERECHO DE MODIFICAR O ANULAR LA PROGRAMACIÓN. NO SE PERMITE HACER FOTOGRAFÍAS NI CUALQUIER OTRO TIPO DE REGISTRO DE VÍDEO O AUDIO SIN EL PERMISO DE LA ORGANIZACIÓN.  USO OBLIGATORIO DE MASCARILLA. DISTANCIA DE SEGURIDAD.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *