Al voltant de mil escolars aprenen d’agricultura i d’alimentació saludable

La Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi Climàtic i l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia han impulsat el coneixement de l’agricultura en les escoles de Dénia mitjançant el programa l’HortsAescola, dins del programa d’Educació Ambiental del curs 2017/2018, comptant amb la col·laboració de les empreses especialitzades Hort Obert, Cultiu Eco i Sembra.
L’objectiu principal és aproximar als escolars el coneixement de la natura, integrant l’hort dins de la programació escolar, per tal que l’alumnat puga conéixer de primera mà els diferents productes que es donen al llarg de l’any en un hort, i relacionar-los amb l’alimentació habitual en el menjador escolar i a casa, així com l’aprenentatge de les feines pròpies d’un hort d’agricultura ecològica. A més a més, entre els valors més importants del programa es troben la sensibilització i educació sobre l’entorn agrari més proper de la Marina Alta; l’educació en la sostenibilitat, l’estalvi d’aigua i els recursos naturals; la conscienciació sobre la producció, distribució i consum del producte local; i la recuperació dels coneixements del món rural.
En l’actualitat són cinc escoles les que treballen el programa, la qual cosa ha suposat al voltant de mil escolars aprenent agricultura periòdicament. Els tres centres educatius amb el programa inicial són el Cervantes, Maristas i Carmelitas, i els dos centres amb el programa de reforç són el Raquel Payà i el Pou de la Muntanya.
HortsAescola ha suposat l’habilitació d’espais per a l’hort, entrega de diverses ferramentes, planter, dossiers tècnics, materials –entre els quals es troba un compostador per escola-, i la realització de sessions tècniques periòdiques. Durant els quatre mesos que està en marxa s’han realitzat més de 20 sessions tècniques de formació i treball, que s’ampliaran fins a la finalització del curs.
El regidor de l’àrea, Josep Crespo, ha explicat que “les llavors plantades en aquest programa donaran els seus fruits no sols en forma de verdures i hortalisses, sinó també en l’educació de les generacions futures, base d’una societat més respectuosa amb el medi ambient”, així com “en la construcció de l’ecosistema alimentari local projectat des del Pla d’Acció local <<Dénia&Marina Alta#Tastinglife>>.

Deja una respuesta