Amunt Contra el Càncer i Ferran Martínez seran reconeguts per la seua labor social en els XXVI Premis de la Tardor
Compromís ha donat a conéixer qui seran els guardonats als Premis de la Tardor 2019 després del període de votació de propostes realitzades per militants i simpatitzants del col·lectiu, que enguany ha tingut una alta participació. En aquesta vint-i-sisena edició Ferran Martínez i l’associació Amunt Contra el Càncer han sigut les opcions més votades. El que es desprèn d’esta elecció és que s’ha volgut premiar l’altruisme i la tasca de promoció de la salut i el benestar, així com la seua capacitat d’implicar a la societat en causes que milloren el nostre territori i la nostra convivència.
Ferran Martínez ha estat triat en categoria individual “per la seua trajectòria desenvolupant i organitzant iniciatives desinteressadament, com és el Bloc Camina, per a protegir el medi ambient, conéixer el nostre entorn i fer-ho d’una forma saludable”, ha explicat Vicent Català, secretari local. Pel que fa al premi col·lectiu, l’elecció d’Amunt respon al fet que “tot i que no compten amb una llarga història, estan treballant molt activa i admirablement per millorar el present de moltes persones i garantint així un millor futur a la societat”.
Seran reconeguts en l’acte d’entrega de guardons el divendres 22 de novembre, a les 20.30 hores, en la sala Jauja (Baleària Port). Com tots els anys, a l’acte li seguirà un sopar en la mateixa Estació Marítima.
Premiats
Ferran Martínez, s’ha dedicat tota la seua vida a l’educació, sent un ferm defensor de l’ensenyament públic i en valencià, molt compromès amb el moviment de l’Escola Valenciana. Va estar mestre i director del col·legi Pou de la Muntanya durant molts anys i militant històric del Bloc.
La seua faceta professional l’ha compaginat sempre amb la seua passió per l’entorn natural i el territori. Com a regidor de Medi Ambient en l’Ajuntament de Dénia als anys 90, va mostrar el seu caràcter innovador i compromès amb la salut amb la iniciativa avantguardista “Dénia ciutat sana”, un projecte transversal que promovia campanyes de vida saludable, sostenibilitat, reciclatge o protecció mediambiental, entre altres, en una època en la qual encara no ressonaven tant estos conceptes.
Gran amant de la geografia valenciana, s’ha dedicat durant dècades a iniciar activitats per a implicar a la societat en el coneixement del nostre patrimoni natural, amb l’organització de caminades i excursions públiques per a descobrir de forma saludable indrets del nostre territori, així com les particularitats, gastronomia i cultura dels pobles, com és el cas d’“El Bloc camina”.
Pel que fa a l’associació Amunt Contra el Càncer, naix en desembre de 2017 amb la voluntat d’ajudar a les persones que pateixen esta malaltia, coordinant i propiciant un espai d’encontre, suport i assessorament, així com amb la idea de promocionar l’educació d’estils de vida saludables, conscienciar a la població en la cultura sanitària i potenciar un canvi d’actitud social.
L’entitat, fundada per infermeres jubilades, ha desenvolupat una intensa activitat encaminada a ajudar als malalts personalment, així com a organitzar activitats de divulgació i prevenció del càncer. Des d’aleshores ha realitzat xerrades, com la I Jornada d’Investigació i Expectatives de vida per a pacients oncològics o la Xarrada Mieloma; ha organitzat sopars i gales benèfiques, diverses caminades i curses solidàries per recaptar fons; i ha participat junt a altres entitats en esdeveniments que impulsen un estil de vida saludable i de lluita contra el càncer, com les Jornades de Gastronomia i Nutrició, DIATIA, “Escuts solidaris” i 100 paraules solidàries, entre altres.
Des de la seua fundació, els voluntaris, socis i grups de treball han augmentat, així com les recaptacions de fons, que no sols van destinats a la investigació, sinó que principalment es dediquen a cobrir les despeses per als malalts.