Baix la Mar amb la cultura

Ja ha donat començament la nostra setmana cultural per excel·lència, aquella en la que la Falla Baix la Mar, junt amb tots els valencians i valencianes celebren la festivitat del 9 d’octubre.

Va començar la setmana de la millor manera, participant, com cada any, en la Fira d’associacions i donant a conèixer a tos els nostres veïns i visitants en què consisteix la nostra associació, la nostra festa, la nostra Falla.

 Però si hi ha alguna cosa caracteritza a la Falla Baix la Mar, és el inici de la celebració del 9 d’octubre amb una xerrada cultural dies abans. Aquest any, fou el dimecres 8 el dia elegit per a com va indicar el nostre Delegat de Cultura, Sebastià Garcia, realitzar aquest tipus de xerrada que venim organitzant des de fa ja 30 anys amb una constància digna d’aquells que valores una cosa.

L’acte va tindre lloc al casal i va estar presidit pels nostres màxims càrrec, Alejandra, Vicent, Laura i Juan. Assistiren també la Fallera Major de Dénia, el President de Junta Local Fallera i el Regidor de Festes, als que agraïm la seua presència junt amb la resta d’assistents a la xerrada que va portar a terme l’arqueòleg Municipal En Josep Gisbert, sota el títol “Els poetes de la Cort de Muyahid l´amirí, príncep del Regne Taifa de Dénia. Esplendor literari vora mar al Segle XI”. Un plaer com sempre escoltar de la mà d’un estudiós en la matèria poemes de la nostra Dénia musulmana, perquè al cap i a la fi es la història i la cultura de la nostra Dénia i dels nostres avantpassats.

bam-conferencia-1 bm-conferencia

bm-feria bm-1-pergamino