Benestar Social organitza una nova edició de l’escola ‘Educant per a previndre’ dirigida a pares i mares d’adolescents i joves

La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Benestar Social ha organitzat la 18a edició de l’Escola de pares i mares “Educant per a previndre”. Es tracta d’una escola dirigida a pares i mares preocupats per l’adolescència i joventut dels seus fills i filles, l’objectiu fonamental de la qual és potenciar la capacitat educativa – preventiva des de la família. Els pares i mares necessiten informar-se, orientar-se, i assessorar-se, així com entrenar-se en tàctiques educatives per a educar des de la prevenció.

Amb aquesta escola es pretén ampliar informació sobre diferents temes com factors de risc i de protecció, drogues, etcètera, així com enfortir i reforçar als pares i mares en tècniques i habilitats educacionals. D’aquesta manera volem ajudar a millorar la relació amb els fills i filles aportant normes i límits, la millora de la comunicació, tasques i responsabilitats per part de tots els membres de la família, la importància de les influències del grup d’amics, temps d’ oci, i eines per afavorir les habilitats i el desenvolupament dels fills.

Els més joves son més vulnerables i estan sotmesos a pressions i influències que els poden dur a experimentar en algun moment amb situacions problemàtiques i inclús amb algun consum, a vegades abusiu. Per tant, els pares i mares han de saber afrontar i reconduir adequadament les situacions per ajudar-los, evitant que s’ engresquen en situacions de major risc.

L’escola es desenvoluparà en cinc encontres consecutius que tindran lloc els dimecres entre el 18 de gener i el 15 de febrer, de 19 a 21 hores, en l’IES Número 3 de Dénia.

Les temàtiques que s’abordaran són: Informació sobre drogues: efectes, riscos, mites i realitats (18 de gener); Normes i límits des de l’educació familiar amb l’adolescent (25 de gener); Adolescència: etapa de riscos i aprenentatges. Com actuar davant la detecció de consums (1 de febrer); Com millorar la comunicació amb els teu fill o filla (8 de febrer) i potència en el teu fill o filla les habilitats socials per a la vida. (15 de febrer).

Les sessions són impartides per professionals del àmbit de les drogodependències (UPCCA i UCA Dénia) i de l’àmbit educatiu-escolar.

Els interessats a assistir han d’inscriure’s enviant un correu electrònic amb el nom i cognoms i telèfon de contacte a upccadenia@ayto-denia.es, telefonant al 96 646 70 27 o enviant un missatge privat al Facebook Upcca-Dénia Prevenció Addiccions Ajuntament Dénia.

En edicions anteriors, els pares i les mares que han participat, finalitzen amb un bon nivell de satisfacció, manifesten que els ha sigut molt útil l’escola i el seu caràcter educatiu, a més de conèixer els recursos UPCCA Dénia i UCA Dénia. A més, manifesten que el temps invertit reverteix desprès al saber reconduir millor les situacions que es presenten perquè tenen més eines i són mes efectius.

La dificultat és que molts pares i mares creuen que és un problema que no els afecta en eixe moment i no veuen que es tracta de preparar-se per tal de fer-ho millor, saber manejar-se i reconduir per tal de ser més efectius després, quan es presenten les situacions. És a dir, es tracta d’avançar-se, preparar-se i ser preventius.

cartel_escola_pares_i_mares_educant_per_a_previndre