Candela Marco Falla Baix la Mar: La mirada de Candela

Qui sóc?

 

Em diuen Candela Marco Jiménez i pertany a la comissió infantil de la Falla Baix la Mar. No recorde quan em van apuntar a la falla, perquè abans de nàixer, els meus pares ja m’havien fet membre d’aquesta comissió amb sols els cognoms, pendents que jo traguera el cap i afegir el meu nom.

 

Per què sóc fallera de la Mar?

 

Des de sempre la meua falla ha estat la de Baix la Mar i m’agrada moltíssim, realment sóc feliç aquí i em sent membre de la família marinera.

 

Què és el que més m’agrada de les falles?

 

A mi de les falles m’agrada tot, però posada a triar, elegeix la plantà que ompli d’emoció i sent cosconilles quan veig la grua per a posar al barri mariner un monument ben alt i esvelt. També m’agrada molt tirar coets. Sense la pirotècnia les falles no serien el mateix.  M’encanta tirar coets els dies de plantà, sempre acompanyada per la meua família fallera.

 

Què és per a mi la Germanor?

 

Això de la germanor és molt sonat a les falles; al principi no sabia el que era, ara pense que és molt important. Suposa portar-se bé totes i tots, respectant-nos els uns als altres, sense importar quina és la nostra falla. És normal que cada comissió vulga guanyar, per això passem tot l’any treballant, però a la fi, el més important de tot és gaudir de la millor festa del món amb estima.

 

Per a acabar, què suposa per a mi tenir un iaio artista?

 

Jo veig al meu iaio com el que és, el meu iaio. Però tenir un iaio artista és un gran orgull. Jo he crescut sabent que ell fa carrosses i tot allò que li proposen, perquè és molt creatiu. M’encanta tot el que fa i crec que tothom estarà d’acord amb mi quan dic que és el millor artista carrosser de Dénia i del món sencer.

 

I aquest és el meu punt de vista sobre la falla, la meua mirada sobre la festa del foc que tant trobe a faltar.

 

 

Candela Marco Jiménez

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies