Carrosses a Baix la Mar

Si hi ha acte o esdeveniment especial per a una comissió fallera durant la setmana de la Festa Major a Dénia, eixe és sense cap dubte, la desfilada de carrosses.

Aquest any, la Falla Baix la Mar, de la mà de la imaginació, disseny i treball constant de Blanca Fernàndez, Sergi Garcia i la Delegació d’artística de la nostra comissió, així com de l´ajuda insuperable de totes i tots aquells que bé des de les naus o des de casa van col·laborar, el passat dissabte “A través de l’espill” va eixir al carrer per a sorprendre a menuts i grans.

Una carrossa innovadora i original, amb materials tradicionals però també d´altres nous. Una carrossa amb una barreja de formes clàssiques i d´altres mai vistes. Una carrossa que, com sempre pretenem a Baix la Mar, volia donar què parlar pel seu treball, vistositat, impacte, però sobretot, per voler anar un poc més enllà.

I és que a Baix la Mar, allò nou, allò diferent, no ens ha fet mai por. Ni ara ni mai. Per això, fa anys, el nostre mestre carrosser Manuel Marco ens va ensenyar a anar al capdavant en materials, en formes, en colors i en dissenys, sent el gran referent de les carrosses a Dénia encara a dia de hui. Eixe referent, eixe gran faller, eixa gran persona que tant hem tirat a faltar estos dies.

Als últims anys, hem decidit continuar amb el que Manuel ens va ensenyar, a ser diferents i a lluitar pel que volem i ens agrada.

“A través de l´espill” va lluir espectacular pels carrers de Dénia. Claudia i Marti, junt amb Salva i Isabel, amb les seus disfresses i caracteritzacions van omplir més si cap la nostra obra d´art, aconseguint ser guardonada amb el 3r Premi de Carrosses 2023

Una carrossa que va anar en tot moment precedida per tota la nostra comissió. Més de cent cinquanta falleres i fallers disposats a tot per Baix la Mar.

La xicalla marinera amb el lema “Bambini d´or” van captivar el cor de totes i tots aquells que els van vorer desfilar. Un laboriós treball de indumentària, maquillatge i pentinat per fer encara més vistosa la seua aposta com a comparsa infantil i que va acabar obtenint el 1 Premi. No podem estar més orgullosos d’eixa xicalla que van posar molt s’estorç, estima i il·lusió durant setmanes per a que  el seu ball fora digne del millor premi.

“Golden Apple”, comparsa formada per la comissió gran, va obtindre també el 1r Premi de Comparses. Qui va poder gaudir del seu ball va ser testimoni d´un moment únic i emotiu. Amb la mateixa caracterització que la xicalla però convertits en l´exercit propi de la més malvada de les Regines de contes, calia ressaltar l´actitud de totes i tots els participants, la coordinació i la perfecció en la seua execució. Dies d´assajos, concentració i molta diversió per aconseguir alçar-se de nou amb el banderí de millor comparsa 2023.

Des d´aquestes línies volem agrair a totes i tots aquells que durant mesos, setmanes, i el propi dia de carrosses van donar el seu valuós temps per a que tot eixira perfecte i que una vegada més ens sentirem orgullosos del que som: la Falla Baix la Mar…més enllà dels 75 !

Deja una respuesta