Compromís celebra la tradicional Festa Estellés amb lectura de poemes i sopar de cabasset

Un any més Compromís per Dénia vol recordar a Vicent Andrés Estellés amb l’organització de la tradicional Festa Estellés, una nit dedicada al poeta de Burjassot i a la cultura valenciana, i que està inspirada en les “Burns Supper” celebrades a Escòcia en honor al poeta Robert Burns. Enguany, la cita serà el pròxim divendres 21 de setembre, a partir de les 20.30 hores, al carrer que porta el nom del poeta, junt a la Glorieta del País Valencià.

Enguany, en el 25 aniversari de la seua mort, la festa consistirà en un sopar de cabasset, en un ambient familiar i festiu, en el qual una vintena de persones recitaran poemes de l’autor, entre elles regidors, personalitats del món de l’esport, la cultura i la festa de la Marina Alta. A més a més, es comptarà amb música i altres activitats dedicades al valencianisme fins al voltant de les 00 hores.

Cal recordar que aquesta festa es realitza al mes de setembre per a commemorar el naixement del poeta, el que és un dels referents literaris més importants del segle XX al nostre territori i que, a més a més, va estar molt vinculat a Dénia. La festa està consolidada en tota la geografia valenciana, i s’ha estat celebrant a Dénia al carrer de Vicent Andrés Estellés, comptant amb l’actuació de destacats músics valencians com Paco Muñoz, Sergi Contrí, Albert Bertomeu o Pau Alabajos, entre altres.

El secretari local del col·lectiu, Vicent Català, vol convidar als deniers i denieres interessats a assistir i “viure esta revetlla com una celebració de la llengua i la cultura valenciana de la mà dels versos d’Estellés”.

Deja una respuesta