Compromís celebra l’acte propi del 9 d’Octubre amb reivindicació i crítica local

Compromís per Dénia ha celebrat el seu tradicional acte polític  a la plaça Jaume I, amb ofrena de flors a l’estàtua i els parlaments de Rafa Carrió, portaveu i regidor de Compromís a l’Ajuntament i Sergi Alemany, secretari comarcal de Joves-PV i secretari de joventut a l’executiva local.

Maria José Garcia ha sigut l’encarregada de presentar el senzill acte, que en tot moment ha complit amb els protocols de seguretat. Garcia, co-portaveu i secretària d’Organització de la nova executiva, ha recalcat que aquesta data és una cita ineludible per a reivindicar el valencianisme, a més a més, “enguany precisament hem d’estar orgullosos perquè hem demostrat que som un poble responsable, i per això som mereixedors de l’Alta distinció de la Generalitat del 9’Octubre al poble valencià”.

El primer a realitzar el parlament ha sigut Sergi Alemany, qui ha defensat que el 9 d’Octubre és una data marcada en el calendari per a “reflexionar i agrair-li a totes les persones valentes que lluitaren i lluiten per a què aquesta terra siga millor”, així com “per a defensar els drets vitals que hem vist que són tan necessaris, com una sanitat i una educació pública i uns serveis socials de qualitat”. Alemany, no ha volgut oblidar fer referència al col·lectiu al qual pertany, els joves, com “una generació que en el cas de la Marina, tenim molt difícil sobreviure amb els nostres propis ingressos, els preus desorbitats de lloguer i el treball estacional i precari”. És per això que ha animat a la joventut a “prendre part en política per a sentir-nos veritablement representants i construir junts un futur de benestar”.

En eixe sentit, ha destacat que Compromís és eixe espai polític on“ les persones ocupen el centre de les accions”, així com que “som l’única força política que defensa íntegrament els interessos de valencians i valencianes, a nivell local, passant per la Generalitat fins al Congrés”.

Per la seua banda, Rafa Carrió, qui ha incidit també en la necessitat de “fer camí defensant els denominadors comuns del valencianisme i prenent part en el treball diari per a ser decisius tant política com electoralment”, ha volgut centrar el seu discurs en un àmbit local amb un to crític. Així, ha assegurat que Compromís ha decidit fer l’acte per ser una tradició a l’aire lliure, curt, senzill i segur. Però ha criticat la decisió de l’equip de govern socialista de “gastar-se prop de 60.000 euros en un ventall d’activitats públiques en un moment com aquest”.

No obstant això, ha sigut una de calç i una d’arena, donat que ha aplaudit la decisió de fomentar el sector cultural “en un moment en què tremola”, però ha dubtat en què fóra el moment i les formes, ja que, segons ha explicat “no s’ha acabat la crisi sanitària, moment en el qual que es retornaria a l’activitat festiva segons va declarar el regidor de Festes el passat mes de juliol”.

“Que li pregunten a fallers, Moros i Cristians, associacions i oci nocturn, entre altres, que no poden congregar-se, què pensen que ara sí hi haja 5 dies de programació amb grans congregacions de gent i poca distància de seguretat?”, ha dit Carrió.

També ha explicat que la proposta de Compromís quan es va anul·lar la Festa Major va ser destinar els diners a incrementar les ajudes socials, però aleshores “es va aplicar el rodillo del govern local”. I ara, segons ha apuntat,  “realitzar este ventall d’activitats no és coherent, i respon a la voluntat del PSOE de fer creure que ells són els més defensors de la cultura valenciana, amb un objectiu oportunista i electoralista, així com crear una cortina de fum per a què la ciutadania no pense en tot allò que no estan fent bé com a govern»

També ha animat a l’equip de govern a què “ja que celebra un acte esta vesprada en honor als col·lectius essencials que han col·laborat en pal·liar la crisi, es sume a la proposta de Compromís d’anar a Generalitat a reivindicar la reversió que tant ens va prometre Ximo Puig, i que per no haver executat encara, els treballadors de Marina Salut no tindran la paga extra de la COVID que es mereixen per no dependre de la gestió pública”.

Tanmateix, ha declarat que Compromís segueix “molt viu i actiu” tant com a oposició com “amb tots els projectes que vam impulsar i posar en marxa en la darrera legislatura que ara s’estan inaugurant”. Per últim, ha instat als assistents a què se sumaren al projecte de la nova executiva local amb presència i difusió del treball, perquè com ha assenyalat “no hi ha demà si no el fem junts”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.