Compromís fa balanç del més negatiu i positiu de la política local i supramunicipal de 2020

Compromís ha oferit una roda de premsa en la qual han intervingut Rafa Carrió, portaveu i regidor de Compromís a l’Ajuntament, i Agustí Espí, secretari local del col·lectiu fent un balanç del més positiu i negatiu de l’any polític 2020 a nivell local i de partit.

Carrió ha començat destacant tres coses negatives referents a la política municipal. En primer lloc, ha criticat la mancança de negociació, de previsió i priorització del que és urgent i important, de l’Executiu de Grimalt, posant com a exemple la incapacitat de negociar la RPT (Relació de llocs de treball) que, com a conseqüència, va portar el conflicte amb les infermeres de la Residència. El regidor ha volgut felicitar a aquest col·lectiu “per la seua predisposició d’arribar a acords en una negociació que venia sent complicada”.

En eixe sentit, també ha exemplificat la mancança a estes altures d’un Pla de Comerç “quan ara és tan urgent i necessari”, així com la carència d’aparcaments davant la peatonalització. Si bé ha dit que Compromís està a favor de fer la ciutat amable per a les persones “no s’han buscat alternatives primer, tal com instava l’Estudi de peatonalització, i creiem que la borsa d’aparcament en les Rotes no dóna solució immediata en el casc urbà”.

En segon lloc, també ha dit que l’equip de govern “continua venent fum”, en al·lusió a què “totes les medalletes que es posen són de projectes que ja vam deixar iniciats en la passada legislatura, però també fan gala de molts altres que no són tangibles o estan pendents, hi ha molts retards en moltes urgències i molt per fer en el document acordat de mesures extraordinàries per a pal·liar els efectes de la COVID”.

En tercer lloc, ha denunciat “la forma d’actuar i fer política sectària de l’equip de govern, supèrbia i poc empàtica, pròpia de la seua majoria absoluta, formes que estan en el rerefons diari i contrasten amb la imatge pública que s’esforcen en aparentar en xarxes socials i mitjans”. Així, ha fet referència a “des de la pujada de sous desorbitada del primera any, en les formes amb l’oposició, o com casos més pròxims com el de la Residència i amb el sector de l’hostaleria”.

Quant a les coses que troba més positives, ha volgut destacar projectes que sí han vist la llum enguany, com L’Espai Castejón, el col·legi la Xara, el Verger Alt i la pista d’Atletisme, “projectes tangibles que no obstant són continuació del que vam iniciar amb l’Acord del Castell”. També ha volgut subratllar l’anunci de projectes de millores per al poble amb subvencions que provenen de Conselleria o Diputació, com: la creació del Campus de la UA i rehabilitació de Torrecremada, la continuació de projectes del Pla Edificant, el programa ECOVID o els treballs de millora i reurbanització de carrers com Pare Pere o Glorieta.

Per últim, ha volgut ser positiu pel que fa a les ajudes socials de l’Ajuntament “a l’estil Botànic, posant a les persones primer”, així com la bona voluntat de col·laborar i treballar units que des de l’Ajuntament vam tindre tots des del principi, per contrarestar els efectes de la crisi sanitària “deixant-nos d’espectacles ridículs com hem vist al Congrés o Madrid”, i ha volgut donar les gràcies “a tot l’Ajuntament, no sols polítics, sinó també tècnics, departaments, personal públic, i com no i en especial, a tots els treballadors que han lluitat durant la pandèmia, i a tota la societat que ha actuat amb responsabilitat i trellat prioritzant el futur i la salut de les persones”.

Política general

Pel que respecta a Agustí Espí, nou secretari local del partit, s’ha centrat més en un àmbit de política general, destacant que el més negatiu ha sigut “veure com acabem l’any amb la burla de pressupost destinat al Tren Gandia-Dénia per part del ministre socialista Ábalos, que damunt és valencià”, així com veure com Marina Salut “continua eixint-se amb la seua i incomplint el contracte que estipula que ha de fer un segon Centre de Salut a Dénia, entre altres coses”. Però, sobretot, ha dit que el pitjor és que “hi ha indiferència i conformisme per part de l’equip de govern”.

Pel que fa a la política de partit a nivell intern, ha valorat positivament el treball que des de la nova executiva s’està fent, si bé ha lamentat que “no hem pogut celebrar actes tan importants per al col·lectiu com els Premis de la Tardor o Festa Estellés”.

No ha volgut finalitzar el balanç sense apuntar que a nivell supramunicipal és molt positiu que per primera vegada tindrem inversions als PGE2021 que s’acosten al pes poblacional del País Valencià “gràcies a la multitud d’esmenes i acords que s’han realitzat des de Compromís i de la mà de Baldoví Congrés i Mulet al Senat”. Tanmateix, ha valorat positivament el treball i la gestió de la pandèmia des de la Generalitat i les conselleries valencianes com Educació, Polítiques inclusives i Treball.

En definitiva, tots dos han volgut deixar clar que “si bé el nostre paper com a oposició passa per la crítica, la fiscalització i apuntar allò negatiu, també està el ser negociadors, dialogants, constructius i positius, i per això tendim la mà a l’equip de govern per a sumar i treballar units pel bé del poble”.

Com a desig han comunicat que voldrien que es continuaren finalitzant de veritat els projectes que van deixar iniciats des de Compromís i ha instat a l’equip de govern a continuar anant junts a València i Madrid per a “exigir pressió i demanar millores i reivindicacions necessàries als nostres, com bé féiem durant l’Acord del Castell i que tant de bo han portat a esta ciutat”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *