Compromís realitza balanç polític i reivindica el valencianisme en la Diada del 9 d’octubre

Compromís ha realitzat el seu tradicional acte del 9 d’octubre davant l’estàtua de Jaume I. Al voltant de 40 persones s’han reunit per a festejar el Dia Nacional del País Valencià. L’encarregada de conduir l’acte a sigut María José García, secretaria comarcal de Compromís Marina Alta i membre de l’executiva de Compromís per Dénia.

A l’acte han intervingut el portaveu i candidat a l’alcaldia de Dénia al 2023, Rafa Carrió i el diputat provincial, Gerard Fullana. Tots dos han reivindicat el valencianisme polític i quin significat té el 9 d’octubre per als valencians i valencianes.

En primer lloc, ha intervingut Rafa Carrió, destacant aquesta festa “com una data en la qual reafirmar la nostra essència i valorar què hem sigut, som i volem ser com a poble”. Carrió ha fet balanç del què ha fet Compromís aquesta legislatura a l’Ajuntament i quins son els objectius i el pla estratègic de cara a la pròxima legislatura, segons ha apuntat “Compromís és necessari en el govern municipal ja que així es va demostrar a l’any 2015 aportant estabilitat, diàleg, trellat i il·lusió i anem a per totes per a aconseguir-ho”


Per una altra banda ha recordat als assistents el comportament que ha tingut l’equip de govern cap a Compromís durant aquesta legislatura “sense anar més lluny l’acte institucional que s’ha celebrat fa una estona en la mateixa ubicació que el celebra Compromís des de fa més de 15 anys, fins a incomplir el Reglament Orgànic Municipal (ROM) continuant amb els gestos dèspotes, poc humils i prepotents”

Per la seua banda, Gerard Fullana ha repasat el que ha sigut aquesta legislatura i el reptes que té Compromís de cara a la pròxima en l’àmbit municipal, segons Fullana “el govern del 2015 a Dénia, amb Compromís, era sinònim d’estabilitat, treball i solvència, actualment la majoria absoluta del PSOE, és un govern insolvent, que té parades les obres del Raquel Payà, el Pla General Estructural bloquejat o el nou conservatori de música, entre altres”.

Per últim, ha el diputat provincial de Compromís ha institit que “és Compromís el que ha de liderar el govern a Dénia a partir de 2023, com així ho va fer en el seu moment Sebastià García, perquè on està Compromís és certesa de que les polítiques d’esquerres es duen a terme de forma honesta i humil”

L’acte ha continuat amb la tradicional ofrena de flors a l’estàtua de Jaume I al so de la Muixeranga.

Finalment, l’acte l’ha tancat María José García donant les gràcies a tots els assistents i animant a continuar celebrant el dia dels valencians i valencianes.

Deja una respuesta