Cultura Dénia ompli les nits d’estiu de música, cinema, art i dansa

Amb l’objectiu d’oferir a la població i als turistes que ens visiten durant l’estiu una interessant oferta cultural, la Regidoria de Cultura ha preparat un ample programa d’activitats molt variades. Tenint en compte també la diversitat de públics que ens acompanyen durant els mesos de juliol, agost, el programa contempla música de diferents gèneres, cinema, arts plàstiques, ball i folklore i conferències, entre unes altres propostes.
La programació es desenvoluparà en escenaris emblemàtics de la ciutat com són el castell de Dénia, el parc de Torrecremada o el de les Bassetes, la plaça del Consell i el teatre auditori del Centre Social, com també a la platja Punta del Raset i al port de Dénia.
La prima cita d’este programa estiuenc és el festival de música tradicional i popular Música al Castell (http://musicaalcastell.com/), que se celebra del 15 al 21 de juliol.
Al parc de les Bassetes tindran lloc les nits de actuacions de grups locals, cada dimecres, del 24 de juliol al 28 d’agost, a les 22.30 hores de la nit. Hi actuaran la Nova Companyia de Guitarres; la Rondalla Daniya i la Rondalla Cultural de Benissa, en el marc de l’XI Aplec de Rondalles Ciutat de Dénia; la Marina Big Band; el grup flamenc de María Sandoval i la Colla del cànter. Tancarà la programació de la campanya ‘Cultura a les Bassetes’ la projecció de la pel·lícula Señor, dame paciencia, del director Álvaro Díaz Lorenzo, recomanada per a públic major de 12 anys.
Un altre dels clàssics de l’estiu són les sessions de cinema Vora Mar en la platja Punta del Raset. Tots els diumenges, del 21 de juliol al 25 d’agost, a les 22 hores, s’hi projectaran pel·lícules dirigides a un públic familiar. La programació d’enguany és la següent: Mamma mia! Una y otra vez (21 de juliol); Capitán Calzoncillos (28 de juliol); Jurassic World: el reino caído (4 d’agost); Campeones (11 d’agost); Ferdinand (18 d’agost) i Batman, la Lego película (25 d’agost).
El mes de juliol finalitzarà amb la tradicional Cantada d’Havaneres al port de Dénia, amb les actuacions de la Rondalla Vent, Pols i Pua de Dénia i el grupo Barca de mitjana. Serà el dissabte 27, a les 23 hores. En acabar l’espectacle, els assistents podran gaudir d’una cremada de rom.
Encetem el mes d’agost amb el V Festival de Jazz de Dénia, que se celebra als jardins de Torrecremada. La programació es presentarà en les pròximes setmanes a l’Ajuntament de Dénia.
La música clàssica també té cabuda en la programació cultural de l’estiu i arriba de la mà d’una nova proposta, batejada com a ‘Clàssica d’estiu’, programada per als dies 23 i 24 d’agost en el teatre auditori del Centre Social.
El dia 23, la Universal Chamber Orchestra, dirigida per José Colomina, oferirà el concert Bandas sonores de cine. I el 24 d’agost, el públic podrà gaudir de l’espectacle Jazz Bodas de Fígaro, una versió de l’obra de Mozart amb cantants d’òpera i musics de jazz amb el toc d’humor que li dóna el membre de Tricicle i director de la proposta, Paco Mir. Ambdues actuacions seran a les 20.30 hores. Les entrades es poder adquirir a partir del 25 de juliol en Instanticket i també els dies de concert, dos hores abans en la taquilla del Centre Social.
Respecte de les arts plàstiques, presents també en esta programació d’estiu, se celebraran noves edicions d’Art al carrer els dies 20 i 27 de juliol i 10 i 24 d’agost, al carrer de Diana, entre les 19 i les 22 hores, gràcies a la col·laboració de l’associació ADAMA.
El 17 d’agost arriba una proposta remarcable: la projecció del documental A solas con el mar, de Miguel Ángel Santacruz, a les 20.30 hores, al Centre Social. Poesia i natura unides en un viatge al cor de la Mediterrània a través dels versos de Manuel Sánchez inspirats en la costa de Dénia. L’autor del projecte hi assistirà a la projecció, l’entrada a la qual és gratuïta fins a cobrir l’aforament del local.
I acomiadem la programació d’estiu amb un altre clàssic que celebra enguany la 28a edició, la Mostra Internacional de Folklore. Se celebra del 29 d’agost a l’1 de setembre, en la plaça del Consell. Sobre l’escenari, grups internacionals procedents de Sèrbia i Ucraïna, juntament amb el grup andalús Coros y danzas de Baza (Granada) i el grup local Dianium Dansa.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.