El col·lectiu faller i la Conselleria de Sanitat estudien com celebrar les Falles 2021

Aquesta vesprada ha tingut lloc en el Saló de Plens de Junta Central Fallera la reunió de la comissió de coordinació amb Salut Pública.
Una trobada promoguda per la Interagrupació de Falles de València, la resta de festes locals i les Juntes Locals falleres d’altres poblacions, en la qual s’han abordat diversos dubtes al voltant de la celebració de les Falles 2021 a causa de la pandèmia de la Covid-19.

L’objectiu d’aquesta primera reunió era principalment que la Secretària Autonòmica de Salut Pública, en representació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, ens indicara les directrius generals per a poder començar a treballar en pròximes reunions els diferents escenaris que es poden plantejar de cara a les Falles de 2021, ja que la greu situació sanitària actual obliga a pensar en unes falles diferents a com les hem conegudes fins ara. Aquests escenaris estaran sempre basats en paràmetres objectius de la pandèmia i, tal com ens ha indicat la Secretària Autonòmica, la realitat és canviant.

Els diferents col·lectius reunits en el dia de hui s’han compromés a treballar diferents opcions perquè des de la Conselleria de Sanitat puguen valorar la idiosincràsia del món faller, posant en valor els aspectes culturals i econòmics que aporta la nostra Festa.

Amb aquesta idea, s’han emplaçat a una nova reunió en les pròximes setmanes amb la finalitat de seguir amb la mateixa línia de treball entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i els col·lectius fallers.

Recordem que a més de diversos representants de Junta Central Fallera i de la Interagrupació de Falles de València, han estat presents el president de la Federació de Falles de Borriana i vicepresident de la Junta Local Fallera de Borriana, Salvador Doménech; l’assessora de Presidència de la Junta Local Fallera de de Alzira, Guapo Boluda; el president de la Junta Local Fallera de Picanya i de la Junta Comarcal de l’Horta Sud, Pascual Herreros; el president de la Junta Local Fallera de Llíria, Martín Martínez; la delegada d’agenda i corts d’honor de la Junta Local Fallera de Dénia, Raquel Martín; el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea; el president de la Federació i la Junta Local Fallera d’Algemesí, Juanvi Talavantes; i el president de la falla Godayla de Godelleta, Francisco Luis Martínez.

Amb aquesta assistència es veuen representades 63 Juntes Locals i més de 100 localitats on es planten Falles. En total, més de 250.000 fallers i falleres censats en 1.040 comissions.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *