El PSPV-PSOE destaca el reforç en polítiques d’igualtat durant esta legislatura
Els Socialistes de Dénia segueixen explicant el seu programa de Govern 2019-2023. En aquesta ocasió han presentat les línies programàtiques en matèria d’Igualtat. Els Socialistes de Dénia destaquen que en estos quatre s’han reforçat les polítiques d’igualtat a l’ampliar i millorar serveis i aprovar els nous plans d’Igualtat de l’Ajuntament i del municipi. Elisabet Cardona, número 8 dels Socialistes de Dénia i regidora d’igualtat ha fet un repàs de les principals accions i mesures en matèria d’igualtat que han implementat en els darrers quatre anys:
- Hem millorat i ampliat el horari i els serveis d’atenció dóna en lesnoves instal·lacions de l’edifici de Serveis Socials en la Plaça Arxiduc Carles.
- Hem reactivat el grup ARTEMIS de la Policia Local constituït per agents formats i les tasques del qual es dediquen, exclusivament, a la protecció de les víctimes de la violència de gènere.
- Hem ficat en marxa la gratuïtat del curs experimental de 2-3 anys en tres col·legis i en l’Escoleta.
- Hem reactivat i ampliat el Consell de la Dóna
- S’ha aprovat el III Pla d’Igualtat d’Oportunitats en 2017 i el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Dénia en 2019
- En 2017 s’ha creat la figura d’Agent d’Igualtat de l’Ajuntament de Dénia dotant de personal qualificat aquesta regidoria.
- Hem potenciat i millorat el servei d’assessorament a la dóna.
- Hem impulsat els programes destinats al col·lectiu LGTB
- Hem fet campanyes seguretat ciutadana en diversitat, igualtat i inclusió. Jornada de dona policia i fòrum autonòmic de diversitat i delictes d’odi.
- Hem posat en funcionament la formació en igualtat en centres educatius.
“En estos moments, quan existeixen partits polítics que estan posant en dubte les polítiques d’igualtat, és quan més hi ha que aprofundir i implementar les polítiques públiques d’igualtat i implementar més accions i mesures contra la xacra de la violència de gènere”, ha reconegut l’actual regidora d’igualat i candidata número 8 dels Socialistes de Dénia, Elisabet Cardona.
Respecte a la vivenda tutelada tancada pel govern del PP en l’anterior legislatura, Elisabet Cardona, ha confirmat que s’està tramitant des de la secretaria de l’Ajuntament la cessió a la Generalitat d’un habitatge propietat municipal per a destinar-lo com a vivenda tutelada a dones víctimes violència de gènere. Aquesta cessió d´ús es farà a la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, i esta vivenda formarà part de la Xarxa de la Generalitat d’Assistència Social Integral a les víctimes de violència sobre la dona. En els propers mesos es farà efectiva la cessió.
Per aquest motiu, els dos principals punts del programa del Socialistes de Dénia són finalitzar l’expedient de cessió de la vivenda a la Conselleria i seguir apostant per les polítiques que s’han reactivat en este mandat, com és el Pla d’Igualtat Municipal que contempla accions com:
- Fomentar la implantació de la perspectiva de gènere en el funcionament de l’Ajuntament al seguir apostant per la contractació d’empreses que tinguin Pla d’Igualtat d’Oportunitats a través de la introducció d’una clàusula en el plec de condicions.
- Sensibilitzar i visibilitzar la problemàtica de la violència masclista augmentant les xarrades informatives sobre els diferents tipus de violència, el mite de les denúncies falses i els protocols d’actuació i mecanismes de suport que existeixen per als casos de violència de gènere.
- Desenvolupar programes de formació i ocupació que permeten major accés, promoció i permanència de les dones en el mercat laboral. Destinarem 100.000 anuals per a plans de formació de joves, majors de 55 anys i dones
- Generar recursos i ajudes destinades a l’atenció a les famílies amb dificultats. Impulsant ajudes per a les famílies monoparentals i monomarentals amb accions com equiparar les famílies monomarentales i monoparentals en les ajudes municipals de conciliació familiar, laboral i personal amb les que reben les famílies nombroses.
- Impulsar ajudes a cura de dependents per a reduir les dificultats que tenen les dones cuidadores per a conciliar la vida laboral i familiar augmentant un 10% anual els usuaris i el servei d’ajuda a domicili.
- Disminuir la bretxa digital entre homes i dones amb la realització de cursos sobre noves tecnologies, informàtica i/o xarxes socials per a dones, que disminuïsquen l’estat actual de la bretxa digital entre homes i dones i afavorisquen l’empoderament.
- Fomentar la igualtat d’oportunitats a partir de l’educació amb mesures com la formació al professorat en temàtiques específiques relacionades en la perspectiva de gènere i continuar la realització de tallers en col·legis i instituts sobre assetjament escolar, la violència de gènere i la diversitat afectiu sexual.
- Promoure l’atenció a homes que pateixen algun tipus de violència en la parella oferint l’atenció necessària a homes que pateixen alguna modalitat de violència, assetjament, abús i/o maltractament.