Emotiu acte homenatge als artistes de carrosses de Dénia

Les falleres majors de Dénia, Safir Malonda i Martina Gimeno, junt amb les seues corts d’honor, han presidit aquest divendres l’acte homenatge als artistes de carrosses de la ciutat de Dénia.

L’acte, organitzat per la Junta Local Fallera de Dénia, ha començat amb l’entrega, per part del Col·lectiu d’Estudis Fallers de Dénia i la Marina Alta, del dossier per a sol·licitar que les carrosses de Dénia siguen declarades Bé d’Interès Cultural (BIC). El president del CEF, Felip Sala, ha fet entrega de la documentació al regidor de festes, Óscar Mengual.

A continuació s’ha celebrat una tertúlia al voltant del món de les carrosses en la que han participat els artistes Aida Simó, José Antonio Moya i José Candel, que han reflexionat sobre la importància de les carrosses i l’espenta que fallers i falleres donen a aquesta celebració.

L’acte ha culminat amb l’homenatge als artistes que han realitzat més de deu carrosses al llarg de la seua trajectòria. En primer lloc, s’ha fet especial menció als desapareguts Pepe Simó i Vicent Guntiñas, i a continuació han pujat a l’escenari Aida Simó i Sisco Silvestre, Vicent Ivars, Sergio Avargues, Sergi Garcia, Juan Carlos Català, José Luis Gallo, José Vicente Martínez, Pablo Martí, Tomás Chiner, José Candel, Pepe Català, José Antonio Moya i Manuel Marco.

Els artistes homenatjats han rebut els aplaudiments del públic, destacant especialment Manuel Marco, que amb al voltant de 70 carrosses signades, és l’artista carrosser més llorejat de la ciutat. El públic s’ha posat en peu per a reconèixer la seua inigualable trajectòria. Tots ells han rebut un detall elaborat per l’artista faller Enric Ginestar, una escultura original que representa una fulla d’acant.

Jaume Bertomeu, president de la Junta Local Fallera, ha destacat que era just i necessari reconèixer la tasca impecable dels artistes de carrosses de la ciutat de Dénia, que converteixen la desfilada de carrosses en una de les millors de la Comunitat Valenciana.

Deja una respuesta