Executiva del PSPV-PSOE de Dénia «Dos anys contra vent i marea, però sense deixar d’avançar cap a la millor Dénia»

L’executiva del PSPV-PSOE de Dénia es va reunir ahir, coincidint amb el segon aniversari de la legislatura, per a fer balanç de dos anys «molt durs, però en què, contra vent i marea, no hem deixat d’executar projectes i complir promeses», ha destacat el secretari local, Vicent Grimalt, actual alcalde de la ciutat.

M. Carmen Fernández, presidenta del partit, va insistir que el progrés en les accions compromeses en el programa de govern 2019-2023, «malgrat les incidències de tot tipus i inesperades que ens han acompanyat estos dos primers anys», ha permés arribar a l’equador de la legislatura amb una ciutat en plena transformació, «com vam assegurar que faríem a la ciutadania». «La majoria absoluta que els electors van concedir al PSPV-PSOE mereix este bon treball que s’està fent».

«Un bon treball imparable a pesar de tot, dels temporals del 2019 i la pandèmia del 2020, gràcies a un equip de 12 regidors i regidores de 10«, va afegir Fernández.

Respecte als temes que protagonitzen l’actualitat immediata, l’executiva va repassar el tancament al trànsit del carrer del Marqués de Campo, considerat «necessari i molt beneficiós per a eixe nou model de ciutat que volem»; en la mateixa línia que la reurbanització de la plaça de Valgamediós, carrer Major i els carrers adjacents.

Un equip de 10 per a una ciutat de 10

De l’ambiciós programa de govern amb què els socialistes van guanyar les municipals del 26 de maig de 2019, ja són 10 les accions principals fetes realitat o en procés de materialitzar-se:

1. Més i millors espais públics

La reurbanització de la plaça de Valgamediós i els carrers Major i del Pare Pere, la plaça del Tenor Cortis i adjacents ha transformat en pocs mesos el barri de l’Oest, un espai ara pensar per a les persones, amb espais peatonals, i adaptat també estèticament al caràcter històric d’esta zona de Dénia.

El tancament al trànsit de Marqués de Campo ja ens permet imaginar com quedarà el vial principal de la ciutat quan s’execute el projecte de reurbanització, també de Cop i glorieta, amb una subvenció de la Diputació d’Alacant ja concedida.

La millora del camí de Sant Joan és evident i innegable. Un camí d’accés a la ciutat des del Montgó que ara resulta passejable i verd.

2. Una Dénia més neta, per contracte

I després de l’estiu, una vegada adjudicat el servei regulat per un nou plec de condicions molt més exigents, sostenibles i adaptades a les necessitats actuals, començarem a notar els canvis, dels qual hem de ser part amb civisme i responsabilitat.

3. Aparcament públic, a 5 minuts de centre

Unes 3.000 places d’aparcament púbic i gratuït al llarg de tot el perímetre de la ciutat per a facilitar eixa transició de Dénia cap a una ciutat per a les persones, lliure de cotxes i fum. I a les Rotes, zona massificada a l’estiu, l’aparcament de l’antic minigolf, que després de les obres de condicionament ara en licitació tindrà cabuda per a més de 130 vehicles.

4. La futura ciutat universitària

A la finca de Torrecremada, que l’Ajuntament de Dénia rehabilitarà, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. En conjunt, un campus universitari on la Universitat d’Alacant implantarà el Grau en Gastronomia.

5. El Pla Edificant

Els xiquets i xiquetes de la Xara ja han estrenat el nou col·legi. I en l’actualitat tenim en licitació del nou Aulari infantil CEIP Pou amb un pressupost  de 1.374.308,57 euros, l’adequació i rehabilitació de l’adequació de l’IES Historiador Chabás, amb un pressupost de 688.782,84 d’euros, les obres d’adequació i ampliació de l’IES Maria Ibars, amb un pressupost de 2.125.502,87 euros.

A més, hem obtés la delegació de competències per a la construcció del nou CEE Raquel Payà amb un pressupost de 6.1 milions. I en àmbit educatiu hem iniciat els tràmits amb la Generalitat Valenciana per a la creació del nou centre integrat d’fp  “Gent de la Mar”.

6. Eliminar la barrera arquitectònica que suposava la via de tren

Un objectiu que a poc a poc va materialitzant-se, gràcies a les aportacions que va fer a Conselleria l’Ajuntament de Dénia per a aprofitar les obres de la línia 9 del TRAM i així millorar la connexió entre la zona al nord i al sud de l’avinguda de Joan Fuster.

7. L’Espai fester

Decidida ja la ubicació, validada per les entitats festeres de la ciutat: l’actual escola del Rodat, l’alumnat de la qual passarà al nou aulari d’Infantil del Pou.

8. Millora i modernització d’instal·lacions esportives

Els plans en este àmbit van a fer de reformular-se arran dels temporals de finals de 2019 que van provocar importants desperfectes al poliesportiu. Tanmateix, el pavelló ja està en funcionament de nou, són moltes les millores, d’equipaments i materials, que s’han dut a terme en les diferents instal·lacions esportives amb l’assessorament dels clubs i ja es treballa en el projecte d’un nou poliesportiu per a Dénia. I sobre tot, la nova pista d’atletisme i la gespa del camp de futbol Diego Mena són una realitat.

9. Més transparència

Sobre els indicadors de transparència, la Regidoria de Transparència ha passat en un any de complir 80 a complir 103, la qual cosa ha permés a l’Ajuntament de Dénia passar de la posició 25 a la 12 en el rànquing d’ajuntaments transparents de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és aconseguir complir amb els 130 indicadors en els pròxims 6 mesos.

10. La segona residència

Ja inclosa en les previsions de la Generalitat, dins del nou Pla Convivint de Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025, a més del Centre específic per a persones amb malaltia mental crònica (CEEM) i el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS).

I tot això, contra vent i marea…

executiva del PSPV-PSOE de Dénia

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *