Falla Baix la Mar: Carrossa i comparsa: Equip I+D+I

Quan es va presentar per primera vegada el projecte de la carrossa de Baix la Mar 2022, sabíem que era una proposta arriscada i complexa, però els que ens coneixen saben que el nostre lema és que La Mar no descansa, i de seguida ens vam posar a la feina. Tenim dos mestres carrossers que es compaginen estupendament, perquè Sergio Garcia representa l’experiència, la dedicació i el treball amb perfecció; i Miguel Ivars, aporta innovació, modernitat i ganes de fer les coses d’una altra manera. A més a més, seria impensable dur a terme una tasca d’aquesta magnitud sense comptar amb un gran nombre de persones que treballen des de diferents llocs i àmbits per complir els objectius assenyalats que són: investigar per aconseguir un resultat amb una perfecta aplicació pràctica, desenvolupar per a aconseguir un producte econòmicament sostenible i innovar per a millorar el model carrosser, donant-li una volta a allò que ja existeix, fent una aportació  marinera a la marca carrosses fetes a Dénia. Això sí, per a obtenir aquest resultat necessitem un gran equip que va més enllà de la delegació d’artística, que aglutine tots els aspectes possibles, i nosaltres tenim la sort de comptar amb l’equip I+D+I (investigació, desenvolupament i innovació). D’aquest procés i amb molt de treball naix “OCTOPUS CIRCUS”, que va desfilar pels carrers de la Ciutat i amb el qual els nostres càrrecs  van alçar el banderí del 1r premi.

 

 

 

Una carrossa d’aquesta magnitud, requeria una comparsa a l’altura i Baix la Mar compta des de fa molts anys amb persones que es dediquen a aquesta tasca i ho fan de meravella. Sota la coordinació de la fallera Laura Casado Banda, l’equip de comparsa ha estat format per Carla Cabrera, Teresa Llorens, Zoe Valero, Maria Sivera i Laura Crespo. Han estat moltes hores d’assaig, de preparació i d’organització. Les falles hem après a treballar en equip i a Baix la Mar, aquest esperit forma part de la nostra idiosincràsia. Va ser un goig veure a unes poques persones maquillant a quasi 150, organitzades per torns i entregades per a causar sensació, i tant que es va causar.  El resultat està al carrer, perfectament executat pels nostres fallers i falleres i una entregada xicalla marinera. A la fi, parlen els banderins perquè alçar el primer de comparsa gran i el segon de comparsa infantil va ser un moment únic. També,  la caracterització dels nostres càrrecs es va endur el tercer premi.

La comparsa, la seua organització i dedicació compleix molts dels objectius de desenvolupament sostenible marcats per l’ONU: com l’objectiu 5 per a aconseguir la igualtat de gènere, empoderant a les dones (en la comparsa xics i xiques vestien igual, amb idèntic maquillatge per a evidenciar una igualtat de sexes); l’objectiu 17, formant aliances, per a aconseguir conjuminar esforços i recursos perquè els objectius marcats arriben a bon port.

 

A més a més, perquè tot això siga possible cal  comptar amb uns càrrecs entregats i nosaltres tenim una líder destacada, Carol Ramis, una fallera major lluitadora Mar Moncho, una fallera major infantil valenta i segura de sí mateix Candela Marco i un president infantil Luca García, tot un líder de la xicalla marinera, que donarà molt de parlar.

 

Finalment, no podem acabar aquest article sense reconèixer la tasca duta a terme per totes les Falles de Dénia, perquè el seu esforç i treball representa la suma imprescindible perquè la marca CARROSSES FETES A DÉNIA arribe al més alt.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.