Falla Baix la Mar del 25N a la celebració del 75 anys de Junta Local Fallera

Des que l’any 2018 la Falla Baix la Mar signara el Pacte Valencià contra la violència de gènere, no hem deixat de participar en els actes commemoratius del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la Dona, una lacra en la nostra societat que ha deixat des de principi d’any 38 dones mortes i 26 menors orfes. Des de Baix la Mar hem volgut representar la barbàrie de la violència, col·locant al nostre barri, concretament al carrer Bitibau, 38 cadires buides, combinant-les amb altres cadires de xiquetes i xiquets que han patit la violència vicària, expressió més cruel de la violència de gènere. A més a més, es va procedir per part de Carol Ramis i Mar Moncho, Presidenta i Fallera Major 2023, a la lectura del manifest preparat per la delegació d’igualtat i diversitat de la falla, en el qual es reivindica un veritable acord social que faça possible les relacions humanitàries entre homes i dones, formant una cadena de mans que juntes construeixen una societat més justa i humanitària on les dones puguen viure una vida plena i lliure sense por.

FOTO DE LA COMISSIÓ I DINAR

Dissabte 26 de novembre, la comissió de la Falla Baix la Mar va ser convocada per a realitzar la fotografia oficial de l’exercici faller. Vam comptar per a aquest esdeveniment amb César Roma, encarregat de fer la instantània. A continuació es va servir un dinar que va fer les delícies dels comensals. Aquesta vegada va capitanejar els fogons de la cuina marinera, Vicent Landete, que va preparar una exquisida paella de costella amb mandonguilles.

CELEBRACIÓ 75 ANYS JUNTA LOCAL FALLERA

La celebració dels actes commemoratius dels 75 anys de creació de les Falles de Dénia i constitució de les primeres Juntes Falleres va tenir lloc a l’espai l’androna diumenge 27 de novembre. Baix la Mar no podia faltar a un esdeveniment d’aquesta importància, per tal motiu va acudir representada per la Presidenta Carol Ramis i la Fallera Major Mar Moncho, que van estar present tant a l’acte com al dinar posterior. Així mateix, va ser un plaer retrobar-nos amb Falleres Majors de Dénia que pertanyen a la nostra comissió o que en el seu dia ens van representar, ostentant els màxims càrrecs de la Dénia fallera. Des d’aquestes línies volem reivindicar aquest tipus d’actes que parlen de la nostra història i de la qual nosaltres participem des del principi, per tal motiu calia estar i així ho vam fer.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *