Joan Fornés encapçala la candidatura socialista per Jesús Pobre i pren el relleu de Javier Scotto, alcalde durant els últims 12 anys

Joan Fornés, qui ha estat durant les dos últimes legislatures al front de la delegació d’Obres i Serveis del govern de l’Ajuntament de Jesús Pobre, és el nou número 1 de la candidatura socialista per a l’EATIM per a les pròximes eleccions del 28 de maig. Aquesta vesprada ha presentat la seua llista i programa al Centre Social de Jesús Pobre, acompanyat per una nodrida representació del PSPV-PSOE Dénia i per veïns i veïnes del poble.

Fornés pren el relleu a Javier Scotto, qui ha ostentat l’alcaldia de l’EATIM durant tres legislatures consecutives, 12 anys, “que han suposat assumir la més alta responsabilitat del govern municipal per la creació del qual tant van lluitar els veïns i veïnes, en 1995, i ser el primer alcalde d’adopció, el primer socialista i, per què no dir-ho, el primer alcalde LGTBI. I és que així d’hospitalari, tolerant, inclusiu i generós és el meu benvolgut poble de Jesús Pobre”, ha destacat l’actual primer edil, que continuarà a l’equip que opta a revalidar l’alcaldia per quart mandat.

Javier Scotto és el número 3 de la llista per a les municipals de maig. En el número 2, Rosi Agulles, persona molt implicada en el teixit associatiu de Jesús Pobre i nova incorporació a la candidatura. També s’estrenen en la llista els números 4 i 5: Marisa Costa, membre de l’associació del Mercat del Riurau, i Paco Pérez, de l’Associació de Veïns i Veïnes, respectivament.

Joan Fornés, el candidat a l’alcaldia, ha definit el seu equip com a “un grup de persones que poden donar molt de si mateixos, mantenir l’actual gestió i impulsar nous projectes, aportant capacitat de treball, idees i ganes, moltes ganes, de traure l’EATIM endavant. Cada membre de l’equip és una peça important per a cobrir les diferents àrees de gestió i de treball que necessita Jesús Pobre”. Perquè, com ha afirmat, “durant els darrers anys el volum de treball de l’EATIM s’ha incrementat exponencialment, quantitativament i qualitativament. Hem passat de sol·licitar 3 subvencions l’any 2011 a estar sol·licitant-ne més de 40 anuals. El de Jésus Pobre és ja un ajuntament funcionant a ple rendiment que necessita temps i dedicació”.

“Hem complit el nostre programa i tenim moltes més coses per fer”

“Qui anava a dir-nos que el nostre ajuntament hauria de gestionar una crisi sanitària?”, ha recordat Fornés per a posar en relleu l’esforç fet per l’EATIM per a atendre les persones més vulnerables en plena pandèmia. Malgrat tot, “hem complit el nostre programa, però tenim projectes que volem acabar i que es van retardar pels dos anys en què no vam poder treballar amb normalitat”.

Entre els compromisos complits, la urbanització de l’avinguda Cases Noves, el segon dipòsit municipal d’aigua potable, la reurbanització del carrer Diagonal, l’ampliació de la vorera del carrer Escoles, la millora de la insonorització del consultori mèdic, el reasfaltat del camí del Corralet, la reparació de la planta baixa de Casa de la Cultura, el clavegueram de la zona Bisserot, la implantació de fibra òptica per a nucli urbà i disseminat o la instal·lació de fanals fotovoltàics al camí del Bisserot.

Projectes ja encetats que voran la llum en la próxima legislatura i que completen el nou programa de govern, la reforma del col·legi Pare Pere, la remodelació de l’avinguda de Dénia (travessia CV-738), la reurbanització dels carrers Ametlers, Furs i Eres, la rotonda d’accés a Jesús Pobre i el baixador Jesús Pobre-La Sella.

També s’hi proposa la reforma de la Casa de la Cultura per a convertir-la en centre polivalent mentre s’inicien les gestions per a la construcció d’un nou espai cultural; la reparació del camí del Pou de Simó; dotar de clavegueram Cases Noves; i adequar els edificis públics amb mesures d’eficiència energètica i la instal·lació de plaques solars. 

En matèria de medi rural, es planteja la gestió d’un banc de terres per a afavorir-ne el conreu i la implementació del Pla estratègic de desenvolupament agrari sostenible (PEDAS), entre unes altres mesures.

Joan Fornés també ha fet referència a la col·laboració amb Dénia: “no estem sols, també comptem amb l’equip de Vicent i del PSPV a Dénia que sempre avala la voluntat popular de Jesús Pobre”.

I en la seua intervenció, Vicent Grimalt, actual alcalde de Dénia i candidat, ha reafirmat eixe “compromís sincer de continuar defensant i respectant la voluntat dels veïns i veïnes de Jesús Pobre, com hem fet amb la redacció del Pla General Estructural i el disseny d’un model urbanístic, també per a l’EATIM, que prima la preservació del territori i del nostre patrimoni natural en contra dels intents d’aguns de privatitzar-lo. I la màxima diligència per a gestionar assumptes tan importants per al poble com la rehabilitació de col·legi Pare Pere, inclós al Pla Edificant de Generalitat. L’Ajuntament de Dénia ja ha rebut les competències de Conselleria i en la pròxima legislatura s’executaran les obres”.

Deja una respuesta