Juan Céspedes de la Falla Diana serà el pregoner de les falles 2023

Les falles de Dénia del 2023 ja tenen pregoner. L’encarregat d’aquesta tasca serà el faller Juan Céspedes i Garrido, tal i com ha anunciat aquest dissabte el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu. L’anunci
s’ha realitzat en la inauguració dels Jocs Fallers d’aquest exercici.

Juan Céspedes i Garrido és Filòleg hispànic per la UV i professor de llengua i literatura. Pertany a la falla Diana de Dénia, de la que va ser president a l’;exercici 2018-2019, i directiu amb diferents càrrecs a Mitjans de Comunicació o Protocol.

A més és faller de la falla Arxiduc Carles Músico Gomis de València, on actualment pertany a l’equip directiu, sent vicepresident del área de Falla, Cultura i Mitjans de comunicació.

Al llarg de la seua trajectòria fallera, Juan Céspedes va ser membre de la Junta Local Fallera de Dénia durant els anys 2011 i 2014, i ha sigut distinguit amb el Bunyol d’Or de les falles de Dénia.


Des de 2012 ha rebut diversos premis al concurs de presentacions de la Junta Local Fallera de Dénia, com a responsable, guionista o presentador de les mateixes. Al 2017 va guanyar el premi al millor actor de repartiment
als premis Saragüell de Teatre Faller de la Junta Central Fallera de València, i millor actor principal als anys 2020 i 2022.

El pregoner 2023 va ser presentador i guionista de les Gales de Cultura de Junta Central Fallera de València als anys 2018 i 2019 i jurat de preselecció de la Fallera Major de València 2018.

Al 2019 va ser mantenidor de la fallera major infantil de Dénia 2020, i presentador, aquest exercici, de l’exaltació de la Fallera Major de Dénia. A l’exercici 2020 va ser jurat de presentacions grans de la Junta Central Fallera de València.

Al 2022 va rebre el premi literari Millor Apropòsit gran, i va ser finalista del Millor Apropòsit infantil Juan Céspedes Garrido és també guionista de falles, obtenint diversos premis de crítica a la localitat de Dénia i a València. Ha participat com a escriptor i editor de diversos llibrets fallers.

El pregó de les falles 2023 tindrà lloc el pròxim dissabte, 25 de febrer, a la plaça de la Constitució de Dénia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *