El PSPV-PSOE Dénia aposta per reforçar la unitat d’acció en les esmenes a la ponència marc del Congrés Comarcal

L’agrupació del PSPV-PSOE de Dénia ha presentat les seues esmenes a la ponència marc que es votarà al Congrés Comarcal dels socialistes de la Marina Alta, que es celebra el proper dissabte, 26 de març, a la localitat d’Orba.

Dos de les tres aportacions dels socialistes deniers insisteixen en la línia general, assumida per la futura executiva comarcal, de reforçar la unitat d’acció del PSPV-PSOE a la Marina Alta; reflectida al punt 38 de la ponència: «Una comarca, una estratègia».

Als objectius englobats en aquest article, el PSPV-PSOE de Dénia proposa afegir una menció explícita a la continuïtat de la Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta (MACMA) com un dels instruments que fan efectiva aquesta unitat d’acció, en aquest cas a l’àmbit cultural:
«En aquest sentit, continuarem recolzant la MACMA com a entitat que aglutina pràcticament la totalitat de municipis, buscant ampliar els serveis que es presten de manera mancomunada».

Pel que fa a l’afirmació, recollida a la ponència marc, d’advocar per un «pla estratègic comarcal, tenint en compte la importància del despoblament, l’envelliment de la població i la necessitat de diversificació econòmica i desestacionalització turística», els socialistes deniers proposen ampliar-la destacant-hi la rellevància actual d’aquesta estratègia conjunta:
«És més necessari que mai en el context actual, per a poder accedir i gestionar l’ajuda que els Fons Europeus destinen per a les polítiques de recuperació. Aquest pla (comarcal), en línia amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, marcarà el camí per a l’impuls i la modernització de sectors estratègics, buscant un creixement econòmic sostenible i que, al mateix temps, incremente el benestar social”.

Una tercera esmena es centra a la promoció de la participació ciutadana. L’agrupació de Dénia sotmetrà a la votació del Congrés la possibilitat d’introduir un nou apartat a la ponència marc dedicat a la governança:
«Sabem que una societat participativa i implicada és una societat cada dia més cohesionada i democràtica. Per això hem d’impulsar i fer arribar a tots els municipis de la comarca estratègies i instruments perquè els ajuntaments siguen cada dies més oberts i receptius a les demandes de la ciutadania».

I com a eina concreta per a aconseguir aquest avanç en matèria participativa, es proposa a la nova executiva que assumirà la direcció dels socialistes de la Marina Alta “posar en marxa canals de suport intercomarcal en matèria de participació ciutadana i governança”.

Delegats del PSPV-PSOE Dénia
D’una altra banda, des dels socialistes de Dénia, els companys i companyes proposats per a representar l’agrupació local al Congrés Comarcal són:

1. Vicent Grimalt
2. Chantal Giner
3. Paco Rosello
4. Sandra Gertrúdix
5. Paco Tur
6. Cristina Morera
7. Joanmi Rafet
8. Ana Ceballo
9. Carlos Alonso
10. Raúl García de la Reina
11. Javier Scotto
12. Fran Muñoz
13. Javier Utor
14. Maria José Lorenzo
15. Ysabel Pérez
16. Joan Ribes (de Joves Socialistes de Dénia)

Agraïment a Óscar Mengual, secretari general ixent
Finalment, des del PSPV-PSOE Dénia volem felicitar, per la tasca realitzada en l’àmbit comarcal, el nostre militant, i actual membre de l’equip de govern de l’Ajuntament de Dénia, Óscar Mengual, que finalitzarà dissabte el seu mandat com a secretari general de l’executiva comarcal ixent.

Al capdavant dels socialistes de la comarca, Óscar ha iniciat aquest camí cap a la unitat d’acció en què ara es vol aprofundir. Per això, agraïm la seua dedicació i la confiança en un projecte comarcal global i integrador.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *