La 2a edició dels tallers “Educant en el present” aborda l’educació en valors i la prevenció en l’addicció a Internet i el joc patològic

La Regidoria de Benestar Social, per mitjà de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Dénia, comença a programar les seues activitats per a aquest inici de curs, unes activitats centrades en la prevenció escolar i familiar.

Per segon any presenten una cita “que les famílies de Dénia no poden perdre’s”: la 2a edició
d’”Educant en el present”. Sota aquest títol es vol posar l’atenció en la importància que té l’educació dels més joves per tal d’evitar problemes relacionats amb conductes de risc. I no solament amb la mirada posada en el futur, sinó també en el present, començant des de ja a solucionar problemàtiques que sorgeixen en relació als fills i filles. Eduquem en el present per tal d’evitar problemes en el futur.

Aquesta nova edició d’”Educant en el present” consta de dos tallers dirigits a mares, pares, famílies, docents i altres professionals, que s’impartiran els dimecres 27 de setembre i 4 d’octubre, en la Casa de Cultura de Dénia (Pl. Jaume I, s/n).

El taller “EDUCAR ELS NOSTRES FILLS I FILLES EN ELS VALORS DE L’ESFORÇ, LA CONSTÀNCIA I LA SOLIDARITAT” s’imparteix el 27 de setembre, a les 20 hores, en el Saló d’actes de la Casa de Cultura. El ponent serà Jesús Ruiz, doctor en Psicologia i coach educatiu que orienta a les famílies en l’educació dels més joves. Amb aquest taller s’aprendran tècniques que ajudaran a reafirmar el paper com a pares i mares, a ensenyar els fills o filles a valorar allò que tenen i que han d’esforçar-se i treballar molt per aconseguir el que un vol. Així també, es parlarà de com afrontar els canvis que es produeixen amb el pas de Primària a Educació Secundària.

El 4 d’octubre, a les 20 hores, en la Sala de conferències, se celebrarà el taller “PAUTES EDUCATIVES I PREVENTIVES EN ADDICCIONS A INTERNET I JOC PATOLÒGIC”, impartit per Antonio Castaños, psicòleg general sanitari, expert en addiccions. Especialista en joc patològic i director de Vida Libre (Associació Alacantina d’Afectats per la Ludopatia). El que es pretén amb aquest taller és facilitar als assistents pautes per prevenir l’abús de les noves tecnologies i posar especial atenció en el joc online, camps en el quals els més joves estan immersos i cal que els ajudem a tenir un autocontrol per no derivar en una addicció.

Cartel_Educando_en_el_presente_castellano