La Falla Baix La Mar calfa motors amb els bans fallers, un tast de vins i la presentació del llibret 2020

El passat cap de setmana es van produir dos esdeveniments molt senyalats per a la comissió marinera. Per una banda, va tenir lloc l’engalanament del casal del carrer del Pont. Enguany, la inspiració ha vingut de la mà de la Falla infantil que porta per lema “Com T’estime” que es una història de superació. A partir del conte “el soldadet de plom”, els fallers Alejandra Pastor i Pau Sendra van guiar als visitants contant-los que la diversitat és un fet natural i respectar-la és la nostra obligació. La decoració del casal va estar encomanada al faller Andrés Ivars Bertomeu, qui va plantejar la idea convertint el casal en un saló del segle XIX, on n’hi havia fins i tot una xemeneia i joguines antigues fabricades a Dénia. Presidia el casal l’uniforme militar i el vestit d’una ballarina. Des de Baix la Mar volem donar les gràcies a totes les persones que amb la seua col·laboració van fer possible aquesta representació i molt especialment a Alejandra i Pau que es van entregar en cos i ànima perquè tot isquera perfecte, preparant inclòs un ball que van interpretar amb la mestressa dels més grans.

BAN FALLER  

El ban de Baix la Mar, va estar encomanat a l’artista Laura Oltra Gil, i va ser un al·legat reivindicatiu, reclamant trencar barreres, fent visible el que és invisible i lluitant contra la injustícia. La fallera Anna Sobrecases sobre un escenari elevat, i amb els ulls tapats va anar desgranant la necessitat de incloure en la festa a tothom sense distincions. Al mateix temps que parlava, sobre els elements que li servien de suport es projectaven les seues paraules. Amb seguretat manifestava que trobaríem l’accés i que la inclusió era una tasca de totes les falles, perquè aquesta festa és l’encontre ciutadà més divers. Anna va acabar el ban llevant-se la bena que li cobria el ulls i mitjançant el llenguatge de signes, reclamava festa, falles, diversitat i inclusió. La Falla Baix la Mar vol donar les gràcies a l’artista Laura Oltra per aquest meravellós treball, a Anna Sobrecases que el va interpretar magníficament i a totes les persones que van col·laborar en la construcció dels elements que van servir de decoració per a la interpretació del ban.

TAST DE VI 

Dissabte el casal de la Falla Baix la Mar es va convertir en un lloc on tastar i gaudir de la bona gastronomia. Els cuiners que es van posar al capdavant del fogons de Baix la Mar van ser Tonete Llorca Pérez i Fran Ladios Escortell que van preparar una exquisida cua de bou. El casal, una vegada més es va omplir de gom a gom i es van sortejar unes botelles de bon caldo entre totes les persones que van assistir a aquesta nit en la qual es van enamorar a través de l’estomac.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRET 2020 

Diumenge 23 de febrer, a les 12,30 hores, a la Casa de la Paraula de Baleària tindrà lloc la presentació del llibret de la Falla Baix la Mar 2020, que porta per títol SENTS. Des de la comissió marinera es convida a tothom a aquesta presentació que de segur remourà sentiments.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.