La Marina Alta inicia un procés de consulta al teixit associatiu comarcal a fi d’elaborar els Plans Municipals i Comarcal de Joventut

La investigació sobre demandes i necessitats juvenils també es farà extensiva a diferents agents i associacions locals.

L’equip de 9 tècnics municipals de joventut i l’àrea de joventut de la MACMA iniciarà, en les pròximes setmanes, un procés de consulta popular adreçat al teixit associatiu comarcal i als diferents agents clau vinculats a la joventut de la Marina Alta amb l’objectiu d’identificar les demandes i necessitats de la joventut de la comarca.

Amb aquest objectiu estan planificades més de 200 entrevistes que es duran a terme en diferents espais: associacions, fundacions, col·lectius organitzats i qualsevol entitat pública o privada vinculada a joventut.

Aquestes entrevistes qualitatives serviran com a font d’informació primària per a l’elaboració del Pla Municipal de les 9 poblacions majors de 5000 habitants i a la vegada del Pla Jove de la Marina Alta on s’engloben els 36 municipis de la comarca.

Aquest Pla esdevé el document marc que estableix les directrius i ferramentes que han de servir per a atendre les principals necessitats i demandes dels joves de cada municipi. Un document institucional que vertebra eixos de col·laboració transversals amb totes les àrees municipals -educació, cultura, festes, sanitat, serveis socials- i s’emmarca com a eix d’acció en la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i l’equitat del territori, seguint l’estratègia de la Llei de Polítiques Integrals de Joventut (15/2017). Una ferramenta de treball que, tanmateix, ha de servir per a organitzar les actuacions de les entitats locals en matèria de joventut i, per tant, articular el conjunt d’activitats, projectes i intervencions plurianuals que es planifiquen.

Per a la Xarxa Jove és fonamental comptar amb un diagnòstic que represente fil per randa la realitat juvenil de la Marina Alta, perquè posteriorment l’equip de professionals comarcals de joventut haurà de materialitzar el resultat del diagnòstic en un programa d’actuacions que marcarà les polítiques juvenils a la comarca.

 

 

Enllaç a l’entrevista:

https://macma.org/joventut/entrevistes-a-persones-claus

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *