La mayoría de la Fallas de Dénia creen que las Fallas 2020 se deben dejar para marzo de 2021

Las Fallas de Dénia mantuvieron una reunión para decidir el futuro de las Fallas 2020, con la junta en esta reunión se acordó que las fallas presentarán una propuesta y después se estudiarían y en otra reunión se valoraría y decidiría.

Hoy lunes, la Junta Local Fallera , ha pasado las propuestas de las Fallas, Centro, Diana, Port Rotes, Baix la Mar, Saladar, o Campaments.

Desde la Falla Centro no ponen ninguna fecha de celebración hasta que no pase el confinamiento. » Per això, la nostra proposta és posposar qualsevol decisió sobre una data determinada per a la celebració de les falles de 2020 fins que no s’alce el confinament actual i es decreten pel Ministeri de Sanitat les condicions en les quals poden celebrar-se esdeveniments multitudinaris.»

La Falla Campaments lanza dos propuestas, una para celebrarse en el puente de octubre y otra en marzo de 2021.

«La falla campaments vol proposar per la proxima asamblea telemática la opció de celebrar la semana fallera 2020 els díes 9,10 y 11 de octubre,siguent aquestos els tres díes de falles y els díes abans  pera la plantá». y lo mismo, pero en marzo de 2021

La Falla Baix sigue la misma línea, primero la seguridad sanitaria y después octubre o marzo del 2021.

1º Considerem prematur pronunciar-nos a hores d’ara sobre la celebració de les festes falleres, atenent que ens trobem en una situació de confinament que fa molt complicat prendre una decisió de manera seriosa i amb previsió de futur, per tant, considerem que hauria de posposar-se aquesta decisió fins el alçament de les mesures sanitàries que manté tancades gran nombre d’empreses i activitats en general.

2º Si per part de Junta Local Fallera i l’assemblea, s’estima la necessitat de formular una proposta expressa de dates, considerem que la celebració de les falles hauria d’ajornar-se fins a març 2021. Aquesta proposta es considera la més adequada ateses les circumstàncies econòmiques concurrents en aquest moment.

3º Alternativament, si la majoria de l’Assemblea decidira la celebració de la festa fallera dins de l’any 2020, estimem més apropiada la celebració de la festa al pont del mes d’octubre de 2020.

Mientras que la Falla Port Rotes, también comenta primero la seguridad sanitaria, y la celebración en principio en marzo de 2021.

En primer lloc manifestar que degut a la situació extraordinària en la que estem per desgràcia, s’han de prendre mesures extraordinàries que de segur no beneficiaran al 100% a la festa de les falles i a tot el que envolta aquesta festa com són les pròpies comissions, artistes, pirotècnics, bandes de música i un llarg etc, però, per poder prendre aquestes decisions, creguem que tindrem que estar en el moment que tinguem la certesa per part de les autoritats sanitàries que es pot celebrar aquest tipus d’actes multitudinaris amb seguretat i al 100%, i a dia de huí, ni estem capacitats per prendre decisions de dates ni està en la nostra mà quina serà l’ evolució d’aquesta pandèmia. Per lo tant, proposem a la JLF de Dénia que no es prenga cap decisió per part de l’assemblea fins que no estem en el moment de seguretat de decisió abans esmentat. Així mateix volem manifestar que és contraproduent per a la festa fixar una data i que en el pitjor dels casos es torne a ajornar ja que açò, apart de la problemàtica que ocasionaria per a tots els abans citats que depenen d’aquesta festa, podria crear una situació de malestar en el faller i així esgotar la possibilitat de poder celebrar les Falles 2020 abans del Març.

«La Falla Port Rotes és conscient de la situació i sobretot del gran problema econòmic que això suposarà per a tots en general, per lo tant a dia d’ avui no vegem viabilitat a celebrar les Falles 2020 en un plaç inferior a sis mesos de diferència amb les Falles 2021, ja que açò implicaria no poder fer front a totes les despeses fixes del nou exercici i açò no implica només el pressupost del monument, que es podria vorer rebaixat en un alt percentatge amb la repercussió negativa que tindria tant per a la festa de la Ciutat com per als propis artistes, sinó també de despeses fixes com són les bandes de música, floristes, pirotècnics els quals també formen part de la festa i aquestes no es poden reduir, a no ser que eliminarem part per la programació i la Falla Port Rotes no entén una celebració de la festa sense un programa d’actes al 100%. Per lo tant, proposem a JLF de Dénia que les Falles 2020 s’ajornen fins a Març de 2021 amb tot el programa al complet i en el moment que es puguen celebrar esdeveniments amb seguretat, que l’assemblea decidisca quins tipus d’actes simbòlics es poden crear per poder realitzar-los durant aquest temps de transició i així mateix que les pròpies comissions puguen realitzar actes on els ingressos dels donatius vagen destinats a la millora del pressupost dels monuments de les Falles 2022, on contemplem per a aquesta millora també les subvencions de les carrosses 2020 i la que correspondria a les Falles 2021»

La Falla Saldar también mira la celebración de las fallas en 2021.

«Al igual que estan fent molts municipis amb les festivitats patronals i festes tradicionals, pensem que per al bon desenvolupament i organització d’aquestes, es deurien posposar les falles fins a març de 2021.

Es deuria negociar amb l’ajuntament el conveni anual de col·laboració i aportar algunes ajudes econòmiques a les falles per a poder mantindre amb garanties la continuïtat de la festa.»

La Falla Diana anuncia continuidad de sus cargos, quemar el monumento en 2020 y contratar otro monumento para 2021.

«Quemar la falla 2020 cuando se ponga la nueva fecha. Nuestros 4 cargos continuaran en el cargo el ejercicio fallero 2021 completo (hasta marzo 2021). Contratar un nuevo monumento para el ejercicio 2020/21 como si de un ejercicio normal se tratara.»

La Junta Local Fallera continua con la propuesta de celebrar las fallas 2020 en este año, dando continuidad a las Falleras Mayores de Dénia y su corte de Honor.

Las demás comisiones no han presentado propuestas o por lo menos desde tvdenia.com las desconocemos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.