La Mediterrànea és testimoni d’excepció de la presentació dels FFMM de Dénia

 Al Mollet d’Espanya, amb la Mediterrànea com a testimoni d’excepció i als peus del Castell, Carla Petrie i Candela Pastor han estat presentades com a Falleres Majors de Dénia. Un acte que arrancava sobre les 19 hores amb la recepció de la Junta Local a totes les delegacions, falleres majors i presidents de les onze falles de Dénia així com a les diferents autoritats convidades.

Vora les nou de la nit del dissabte començava la presentació de les regines del món faller de la ciutat conduït per Helena García qui fou l’encarregada d’explicar els motius de l’ubicació. Segons la presentadora de la presentació de les Falleres Majors de Dénia, «estem ací, vora mar i una de les principals entrades de la ciutat, un dels nostres cors principals. Aquest mollet és hitòric, doncs per ací han arribat els romans i els àrabs. Ha segut reconquistat pels cristians i una de les principals parades pels vaixells. Un port que estava en qualsevol mapa de tot mariner, guanyat al llarg del temps la importància que te hui». Les paraules de Helena García, il.lustrades amb un vídeo temàtic sobre el Port, donaren inici a la presentació de les FFMM de Dénia i les seues corts d’honor.

Precisament les deu xiquetes i les sis senyoretes que enguany conformen les corts d’horon foren les primeres en pujar a l’escenari on ja hi esperava el president de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu. Tots junts donaren la benvinguda a les regines de la festa fallera de l’exercici 2014-15, Carla Petrie i la xiqueta Candela Pastor acompanyades per l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe. Ella hi va ser l’encarregada d’imposar el distintiu i bunyol d’or amés de les joies de l’Ajuntament a les FFMM de Dénia. També els va dedicar unes paraules recordant-les que son ells les màximes representants de la ciutat per allà on vagen.

Però la verdadera emoció hi va arribar de la mà de l’escriptor ondarenc Jovi Lozano, encarregat d’exaltar tant a Carla Petrie com a la xiqueta Candela Pastor de qui va dir que «sou vosaltres les protagonistes d’aquesta hitòria que avui comença a escriures».

Molts foren els que volgueren felicitar a Carla Petrie i Candela Pastor al temps que rendir-los homenatge i entre tots les seues predecessores, Paloma Mengual i Sara Femenia amés de diferents entitats festeres i socials de la ciutat, els presidents i falleres majors de tots i cadascun dels onze districtes fallers de Dénia, membres de varies JLF com ara la de Xàtiva, Alzira, Gandia, Sagunt o Carcaixent, la Gestora de Festejos Populars d’Elx, la Federació de Penyes Festa de la Cendimia de Jumilla i la Federació de Fogueres i Barraques de Sant Vicent del Raspeig i d’Alacant i la Junta Central de València, representada per Carmen Sancho.

Calendari de presentacions

CALENDARI-PRESENTACIONS-FALLERES-2015-def