L’aposta programàtica de Compromís per la mobilitat sostenible: prioritzar la bicicleta i el transport públic i la creació d’una mesa participativa per a gestionar l’estacionament

Compromís per Dénia ja ha presentat algunes propostes concretes relacionades amb la mobilitat i l’estacionament de vehicles, com la construcció d’un pàrquing en altura sobre les vies del tren com a alternativa al dèficit d’aparcament produit per l’aposta de peatonalitzar, augmentar zones verdes en el centre (com el pàrquing de l’hotel Costa Blanca) i ampliar voreres per a incloure carrils per al trànsit de vehicles no motoritzats.

D’acord amb l’Estratègia de Mobilitat ciclista per a Dénia 2021-2027, i seguint amb les propostes realitzades a l’avantprojecte de transport públic, la voluntat dels valencianistes continua sent prioritzar els vianants, la bicicleta i el transport públic, però sempre amb alternatives. Així, ha presentat quin és el seu posicionament davant la mobilitat sostenible.

En primer lloc, segons ha explicat el candidat de Compromís i secretari local Agustí Espí, “crearem una Mesa d’Espai Públic i Mobilitat Sostenible que s’encarregarà de dotar a este àmbit de la importància que es mereix, servint com a fòrum de diàleg en què tinguen veu associacions i veïnat en polítiques relacionades amb l’estacionament, la peatonalització, l’ús de la bicicleta i el transport públic, creant junts un Pla Integral”. Aquest ens també organitzaria formes d’estacionament eficients i justes per barris, sobretot els peatonals, delimitant zones verdes i taronges, la conversió de zona blava del pàrquing subterrani, o zones fixes d’aparcament per a residents en el pàrquing d’alçada.

L’aposta per la cultura de la bicicleta és fonamental, segons comenten. Mónica García, candidata en la llista i usuària habitual explica que “Dénia manca d’una xarxa eficient i segura de carrils bicicleta i patinets connectada amb aparcaments de bici segurs”. Per això, “veiem necessari més polítiques per a potenciar la seguretat i l’ús d’este transport, així com connectar els pobles de la Marina amb ampliació de cicló-rutes per indrets naturals, pacificar el trànsit de cotxes en tots els carrils residencial i zones de bici limitant a 30km/h la circulació, o crear una línia municipal d’ajudes adreçades a la compra i instal·lació de kits elèctrics de bicicletes, entre altres”.

Així mateix, consideren que és necessària major accessibilitat i eficiència del transport públic de Rotes i Marines i proposen reimpulsar el transport públic al Montgó. També noves línies de bus que connecten amb la Xara i Jesús Pobre, així com insisteixen en una que passe pel centre de Dénia, amb un bo unificat amb gratuïtat per a estudiants, jubilats i aturats de llarga duració i la creació d’una APP amb tota la informació. El transport públic, tant tramvia com autobús, hauria d’estar eficientment connectat amb els pàrquings dissuasoris. Respecte del tren: “ni tram amb Gandia ni experiments. Seguirem reivindicant un sistema de rodalies digne que ens connecte amb València, perquè el transport públic ha de ser per a residents també, no sols per a turistes”.

Compromís també considera “una prioritat” augmentar els itineraris de vianants atractius i segurs per a afavorir els desplaçaments a peu, sobretot els camins a l’escola, així com espais verds a les places públiques.

Per últim, recorda que este propostes han sigut formulades en la sectorial i a través del procés participatiu que Compromís manté obert perquè la ciutadania puga aportar propostes i visions fins al final de la campanya, a través del correu electrònic compromisdenia@gmail.com, les xarxes social o al 658717850.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *