LES CARROSSES DE DENIA TEMA DE LA TERCERA XARRADA

xarrades carrosses tvdenia (4) (Small)xarrades carrosses tvdenia (3) (Small)

xarrades carrosses tvdenia (2) (Small)xarrades carrosses tvdenia (1) (Small)

Les II Jornades Culturals de la Junta Local Fallera han superat el seu equador amb la celebració de la tercera xarrada programada, el tema central de la qual van ser les carrosses.
Moderada per Juanjo Guntiñas, la xarrada va comptar amb quatre ponents locals de diferents generacions que coneixen a fons l’art de fer carrossa: Manuel Marquez, José Candel, José Antonio Moya i Aida Simó.
Tots ells han dedicat la seua vida a les falles i són professionals del món de les carrosses, per la qual cosa la seua experiència va aportar molt al mig centenar d’assistents que va acudir a la xarrada.
El col·loqui va ser més distés que altres vegades, comptant amb la participació del públic en tots els temes que es van tractar, que van ser des de la innovació en els materials, recordant que les carrosses van començar fent-se amb pètals de flor, fins a la varietat en les temàtiques o la importància de la comparsa.
Tots els ponents van coincidir en la importància del moment de fer la carrossa en la falla, ja que és en realitat l’únic moment de l’any en què es ‘fa falla’, amb tots els components treballant artesanalment dia i nit per a donar forma a la plataforma que al juliol recorre el centre de Dénia.
Esta vegada també el jurat i els premis van tindre el seu protagonisme, debatent-se què és el que realment s’ha de valorar per part del jurat tant en la carrossa com en la comparsa.
Les xarrades de les II Jornades Culturals de la Junta Local Fallera finalitzaran la setmana que ve amb el col·loqui sobre indumentària fallera, centrat enguany en la roba interior i els pèls.