Les Falles de Dénia celebren la Gala Fallera amb el lliurament de recompenses i el reconeixement al Faller Exemplar

La intensa activitat fallera d’aquest cap de setmana va tenir com a punt culminant la Gala Fallera que es va celebrar dissabte a la nit, després de la inauguració de l’Exposició del Ninot en la nova Llotja.

La fallera major de Dénia, Amparo Petrie, va presidir el lliurament de recompenses de Junta Local Fallera de Dénia i Junta Central Fallera de València a fallers de les onze comissions denieres pels seus anys censats i els càrrecs ostentats al llarg dels anys.

A continuació es va procedir al reconeixement al Faller Exemplar 2019, José Rafael Pérez Belenguer, Petete, de la falla Centro. Pérez Belenguer va rebre el reconeixement de mans de l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i de la fallera major de Dénia, per a tot seguit escoltar les paraules que amics i familiars li havien preparat.

El primer va ser Ramon Bertó, que va destacar de Petete seu ampli coneixement de tots els vessants de les falles i intensa manera de viure la festa. La següent en prendre la paraula va ser la seva filla Lluna, que va destacar el gran amor que el seu pare li ha inculcat per les falles en general i per la falla centre en particular.

El protagonista de la nit es va mostrar agraït pel reconeixement que li realitzava el món faller, i va aprofitar per agrair, amb noms i cognoms, l’aprenentatge de moltes persones que s’han creuat en el seu camí en els últims 26 anys, el temps que porta en el món de les falles.

Abans de finalitzar, i de manera excepcional, Petete va voler estar acompanyat de qui en tantes ocasions ha estat al seu costat i que forma part de la seva història fallera, el faller Tito Barona, que molt emocionat li va dedicar unes breus però afectuoses paraules a l’homenatjat.

Gala Fallera Infantil

Els fallers i falleres més menuts van viure el passat diumenge a la vesprada una divertida Gala fallera infantil a les instal·lacions del Reial Club Nàutic de Dénia.

La vesprada va començar amb l’actuació del Mag Lean, que va sorprendre a tot el públic amb trucs de cartes, fent levitar una taula, endevinant ments o creant neu del no-res. Per això va comptar amb la col·laboració de diferents persones del públic de totes les edats.

A continuació, la fallera major infantil de Dénia, Neus Suárez, va presidir l’acte de lliurament de recompenses de la Junta Local Fallera de Dénia i la Junta Central Fallera de València.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *