Les Falles de Dénia presents en el IV Aniversari de la Declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

 El passat divendres, 11 de desembre, la Fallera Major de Dénia, Safir Malonda, acompanyada pel vicepresident 3r, Rel. institucionals i Rel. públiques, Juan Ots Llácer, assistiren als actes de commemoració del IV Aniversari de la Declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO organitzats per Junta Central Fallera. Per a això, JCF ha preparat una sèrie d´actes i esdeveniments, adaptant-los a les circumstàncies sanitàries a causa de la pandèmia de la Covid-19, alguns d’ells de manera digital a través de les xarxes socials de JCF.

En l’actualitat, relacionem el patrimoni amb allò tangible, ocupant un lloc físic capaç de ser tocat i visible, doncs bé, els valencians estem acostumats a veure canviar per uns dies, la rutina dels nostres pobles i ciutats. Recordem en les nostres memòries les grans obres mestres devorades per les flames del foc, reduint-se a cendres, i amb això, donem la benvinguda a la primavera.

Ens trobem en un any on no s’han construït materialment les falles, per aquest motiu la importància del teixit humà sigui més important que mai. Pretenem reivindicar aquest patrimoni immaterial i immortal de la festa, representant el valor dels llaços que ens uneixen, a través dels nostres oficis i les nostres formes de vida que ens protegeixen i cuiden en temps difícils.

Perquè som el resultat d’un coneixement ancestral concret, d’una manera concreta d’entendre la vida, i només protegint-nos i cuidant-nos, el material podrà tornar a ressorgir de les cendres, rebent la nova estació que precedeix al gèlid hivern i serà perquè el patrimoni immaterial i immortal haurà romàs any rere any.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.