Manuel Marco Llorca: «Orgull mariner, orgull de familia

Orgull mariner, orgull de família

La MAR, ha marcat el ritme de la meua vida. Haguera estat difícil que fora d’una altra manera perquè mon pare, Manuel Marco i Marco, desprès d’assumir quatre vegades la Presidència a Baix la Mar, va estar nomenat President Honorífic del 70 aniversari. Ma mare, Pepa Llorca, va ser Fallera Major de la falla Districte Marítim. Així que ells van voler que la nostra flama fallera estiguera sempre encesa. Primer amb la meua germana Gene, qui va ser fallera major infantil i padrina de l’estàndard de la comissió infantil. Amb aquest panorama, vaig arribar jo a la vida i els meus pares em van batejar un 17 de març lluint la vestimenta de torrentí i acompanyat de la comissió. Conserve la instantània que així ho testimonia.

He crescut al barri mariner, rodejat d’esbossos de carrosses, presentacions i pergamins que de manera natural han format part de la meua vida. Totes aquestes condicions han forjat el meu caràcter i quan gire la vista enrere i pense en moments de felicitat, entre ells, apareixen nits de plantà, desfilades de carrosses, cercaviles i entregues de premis.

Amb aquests antecedents, havia d’arribar el meu moment, rebent la confiança per a capitanejar la nau a l’exercici faller 2008/2009. D’aquesta experiència vull destacar la il·lusió de pujar a la carrossa que mon pare va dissenyar. Un gran orgull per a mi, perquè ell ha esta sempre l’artista a qui he admirat des de menut. Gran moment, quan amb la seua obra, alçarem el primer premi de carrosses 2008.

Les falles m’han regalat moments únics i irrepetibles, amistats que no canviaria per res del món i he format la meua gran família amb Naia, Candela i Manuel, amb qui he pogut gaudir de la segona Presidència de Baix la Mar al 2017/2018. Una vegada més mon pare, va dissenyar la carrossa que desfilaria pels carrers de la ciutat i jo sentia la il·lusió d’un xiquet orgullós de ser fill del mestre carrosser. A més a més, aquesta vegada, m’acompanyava la meua filla Candela.

El temps passa ràpidament, no es deixa aturar, no vull aturar-lo, però tinc la responsabilitat ara com a pare d’inculcar als meus fills el sentiment d’estima per la festa i per la nostra falla. Espere complir amb aquest encàrrec de la mateixa manera que els meus pares m’han ensenyat, amb orgull de falla i orgull de família.

Manuel Marco Llorca.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.