Maria José García nova secretària comarcal de Més-Compromís Marina Alta

MÉS Compromís Marina Alta va celebrar aquest dissabte el Congrés Comarcal, on s’havia de renovar l’executiva i escollir els representants de la comarca al Consell Nacional. L’acte, organitzat a la Vall de Laguar, va reunir un centenar de militants amb dret a vot de la comarca i va comptar amb la presència de la Secretaria Nacional, Àgueda Micó.

L’esdeveniment s’inicià amb la formació de la Mesa, formada per Conxa del Ruste, Jaume Berenguer i Guillem Marhuenda. Aquests foren els encarregats de dirigir l’acte. Després del parlament de l’exsecretari comarcal, Guillem Marhuenda, es presentaren ambdues candidatures a l’executiva: la de Mari Carme Ronda i la de Maria José García, així com les candidatures a Conselleres i Consellers Nacionals.


En el torn de paraula, García va oferir un discurs positiu i integrador on manifestà la rellevància de la unió amb Aitor Llobell per formar un equip fort i funcional: «Definim aquesta candidatura, en primer lloc, com una candidatura de consens, acord i unió, conceptes fonamentals quan es tracta d’una comarca conformada per pobles i col·lectius de diferents sensibilitats. En aquest partit sabem que arribar a acords és necessari per a assolir qualsevol objectiu, i hem de ser referència en el diàleg, la humilitat i el treball en equip per ser més forts i més visibles a nivell de país»

García també va parlar de quin era el seu projecte i allò que faria com a Secretària: «Hem d’estar més connectats, i des d’eixa cohesió abandonar diferències i rebutjos heretats. Hem d’anar tots a una perquè qualsevol poder és feble quan no es basa en la unió, i l’enemic sempre està a fora, no ací dins.» Va finalitzar amb una cita de Fuster: «Tota política que no fem nosaltres, la faran contra nosaltres».

Finalment, el centenar de militants assistents van votar per escollir la nova executiva comarcal dels valencianistes i els representants de la Marina a Consellers Nacionals. La primera votació va tenir com a resultat el 62% dels vots per a la candidatura «MÉS POBLE, MÉS COMARCA, MÉS PAÍS» .

D’aquesta forma, la nova executiva queda integrada de la següent manera:

Maria José Garcia Roselló: Secrtària comarcal Aitor Llobell Sala: Portaveu i cap d’organització
Marc Candel Bisquert: Acció política i municipalisme. Ximo Perles Pérez: Administració i Règim intern Lorena Blasco: Benestar Social
Magda Mengual Morata: Finances.
Óscar Soria Moll: Estratègia i Comunicació. Mireia Ripoll Barber: Joventut i Dinamització Irene Ballester Buigues: Cultura i Feminisme. Mar Chesa Pedrós: Educació i Ignasi Cervera Arbona: Territori i Medi Ambient.

El portaveu Aitor Llobell ha reiterat l’agraïment de la nova executiva a l’anterior per tota la tasca feta, temps i dedicació, especialment al secretari anterior Guillem Marhuenda per la seua predisposició durant els cincs anys de lideratge.

La nova secretària comarcal ha agraït l’esforç de l’anterior secretari i ha manifestat la importància de MÉS- Compromís Marina Alta: «Som la força real que representa el valencianisme polític i no hem de deixar que ens arrabassen el nostre espai. Som defensores de la tradició, la cultura, la llengua, el patrimoni i el territori únic que tenim i que forma part de la nostra identitat. No deixarem que s’arraconen aquests valors».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.