Nou curs d’economia a la Seu Universitària de Dénia que s’estrenará al juny

Aquest dimecres, 23 de maig, ha tingut lloc la presentació, en roda de premsa, per part de la taula de treball «Fer de la Marina Alta un territori socialment responsable» del curs oficial, «Economia Circular, el camí cap al desenvolupament sostenible» de la Seu Universitària de Dénia.

La taula de treball està composta per més de 40 institucions entre entitats locals, empreses i organitzacions sense ànim de lucre, de tota la Marina Alta. El regidor de Cultura de Déna, Rafa Carrió, en representació de les entitats locals; la presidenta del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), Sonja Dietz, per part de les empreses; i la directora tècnica de Creu Roja Dénia, Zahira Galindo, en nom de les organitzacions sense ànim de lucre, han acompanyat al coordinador de la Seu Universitària de Dénia, Alexandre Peretó, en la presentació d’aquest curs oficial.

La presidenta del CEDMASonja Dietz, ha explicat el procés de creació de la taula de treball «Fer de la Marina Alta un territori socialment responsable» i el perquè aquest grup de treball ha decidit fixar-se l’objectiu de convertir la comarca en el primer territori Socialment Responsable de tot el territori valencià.

Per la seua part, el regidor de Cultura, Rafa Carrió, ha expressat el suport de l’Ajuntament de Dénia a totes aquelles iniciatives que vagen encaminades a la formació del teixit socioeconòmic de la comarca en el camp de la Responsabilitat Social. En la mateixa línia, la directora tècnica de Creu Roja Dénia, Zahira Galindo, ha parlat de la importància que té per als més vulnerables que les empreses, institucions públiques i organitzacions sense ànim de lucre de la comarca treballen de manera coordinada per implementar i fomentar nous models de gestió, més respectuosos amb l’entorn i amb els més vulnerables.

Per últim, el coordinador de la seu Universitària de Dénia, Alexandre Peretó, ha presentat el curs oficial i ha explicat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir formació d’alt nivell que permeta a les organitzacions generar nous serveis i oportunitats de negoci, reduir el cost de la transformació cap a la sostenibilitat i conèixer les oportunitats que apareixen amb aquests nous models de gestió. En paraules del mateix Peretó,»el curs oficial no està dirigit únicament a empreses, sinó que també està pensat per a entitats locals i la resta d’organitzacions, perquè aquestes també tenen una activitat que impacta en la societat i el medi ambient.»

El curs oficial «Economia Circular, el camí cap al desenvolupament sostenible» oferirà formació impartida per experts nacionals que treballen a les principals empreses i Institucions del sector de la sostenibilitat a Espanya, com són Esther Colino, gerent d’Assumptes Europeus i Seguiment Normatiu d’ECOEMBESAnabel Rodríguez, directora executiva de la Fundació per a l’Economia Circular o Josep Ochoa, director general de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern de la Generalitat Valenciana, entre d’altres.

L’activitat tindrà lloc els dies 7,8 i 9 de Juny a la Casa de la Paraula, a Baleària, i es finançarà, per una banda, amb aportacions dels membres de la taula de treball «Fer de la Marina un territori Socialment Responsable» i, per altra,, amb les matrícules dels assistents. El preu de la matrícula és de 40 ? per a estudiants i aturats, i de 60? per a la resta.

Deja una respuesta