Opinió Compromís per Dénia: Per si falla la memoria

Com bé comença la moció que es va aprovar al plenari, i va ser venuda  públicament com una proposta conjunta i consensuada entre PSPV i Ciudadanos, “L’Ajuntament de Dénia, a novembre de 2018 va ratificar en sessió plenària la voluntat de participar en la presa de decisions que afecten al Port de Dénia”.

 

De la moció actual, i la seua comunicació a la ciutadania, es desprenen dues coses: En primer lloc, que el PSOE cada vegada està més còmode comunicant la seua predisposició a anar cap al carril central, i que de dalt a baix de la seua cúpula així ho estan fent veure. Per part de Ciudadanos també…De fet, ja governa amb el PSPV en quasi tants municipis com ho fa amb el PP. “No res es pot descartar en política”, diuen veus de Ciudadanos. I en això tenen raó, cada partit polític busca la seua estratègia. Comencem a veure quina és la del PSOE, que continua fent oblidar que el seu èxit ha estat gràcies a la convergència amb forces progressistes com la de Compromís.

 

En segon lloc, si bé tota col·laboració política amb forces de diferent ideologia és bona si és per al bé de la ciutat, igual que es destaca la col·laboració política amb uns, s’hauria de fer, per humilitat i honestedat, amb els altres. I no, per contra, ignorar i suprimir el nostre paper o presència, amb la voluntat clara de neutralitzar-nos o fer-nos desaparèixer.

 

Tornem doncs a la qüestió del Port Autònom que els grups de Grimalt i de Ciudadanos han presentat com una moció consensuada entre els dos. Aleshores cal recordar que part de la moció la vam presentar fil per randa a 2018, amb la total oposició de Ciudadanos i el PP.  Ambdós partits es varen despenjar de la iniciativa del govern per aconseguir que el Port de la ciutat fóra gestionat per un organisme autònom, quan, inclòs comptàvem amb el recolzament dels empresaris de Dénia.

De qualsevol manera, hi estem molt contents de que s’haja reprès el tema de forma unànime aquesta vegada. Sempre hem fet el que està en la nostra ma perquè Dénia tinga veu i vot en les decisions que afecten al Port, considerant essencial que els beneficis del Port revertisquen en el nostre municipi. Esta és una reivindicació històrica. Així que, que PP i Ciudadanos hajen canviat d’opinió és una bona notícia.

 

Estem contents en el fons, però no en la forma. I per què, si s’ha presentat la moció fa un parell de setmanes per a que tots aportarem i consensuarem? Perquè la nostra part ja estava implícita des de la passada legislatura, si bé això s’ha omès. I ja són moltes vegades.

 

Perquè mentre uns callaven i perpetuaven l’actual gestió del Port, nosaltres hem presentat mocions i propostes (en 2007, 2013, 2015 i 2018) per a demanar més beneficis i més veu i vot en els assumptes del Port; ho hem portat en diversos programes electorals; vam estar clau en la passada legislatura per a crear l’Espai Port-Ciutat, com un òrgan que donara veu activa a l’Ajuntament en les decisions del Port; i vam ser part activa de la moció de 2018 que ara es reutilitza i es reitera. A més a més, durant esta legislatura hem insistit en reprendre el tema en nombroses ocasions, i vam sol·licitar una reunió amb l’Espai Port-Ciutat per tractar assumptes com el de la retirada de les dunes del Raset, sense obtindre cap voluntat ni resposta per part de l’equip de govern.

 

I malgrat tot això, en tot este tema sembla que no hem tingut res a veure. Doncs no. Nosaltres, estem recordant el nostre paper, que alguns treballen reiteradament perquè la gent oblide. Ja sabem com juguen alguns les seues cartes. En estos temps polítics que corren, ara més que mai ens fa falta l’hemeroteca, per si falla la memòria…

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.