Opinió M. Josep Ripoll, regidora de Territori i Qualitat Urbana » La nova Dénia en la nova normalitat»

De sobte, la crua i inesperada irrupció de la COVID-19 a les nostres vides ens ha clavat pressa en el procés de conceptualització d’una ciutat diferent, nova, en què molts ja hi pensàvem i hi treballàvem des de fa temps. Ara, en l’horitzó més immediat apareix, encara difusa, una nova normalitat en què, paradoxalment, l’espai públic, com més obert millor, com més peatonal millor, com més lliure de cotxes i aglomeracions molt millor, se’ns presenta com la recepta per a no retrocedir en el camí guanyat al coronavirus.
I, de sobte, mesures que ja teníem en fase d’estudi per a transformar Dénia, com sempre hem dit, en una ciutat per a les persones, són perfectes per a facilitar la tornada a la vida del nostre municipi després d’estos mesos durs de confinament. A partir de dilluns, no només la vida social, sinó també l’econòmica es reactivarà un poc més i haurem de conjugar les ganes de normalitat amb les restriccions que encara hem de complir rigorosament, entre elles, les mesures de distanciament.
Amb este objectiu, des de l’Ajuntament de Dénia ja hem anunciat que el carrer del Marqués de Campo es tanca al trànsit. A partir de la setmana pròxima, el carrer principal de la ciutat serà només per als vianants i això ens permetrà passejar-hi i anar-hi a comprar mantenint les distàncies exigides. També facilitarà als establiments d’hosteleria i comerços reiniciar l’activitat en les noves condicions.
Però, a més, en la resta de la ciutat aplicarem la mateixa filosofia: ampliar l’espai per a les persones, perquè hi transiten segures. Hem pensat en eixamplar les voreres, de moment amb elements provisionals que marquen les noves dimensions; donar continuïtat a passejos com el del Saladar, amb la pasos de vianants en els encreuaments; prendre mesures de pacificació del trànsit…
Es tracta, en definitiva, de prioritzar les persones. Si alguna cosa hem aprés durant esta crisi, encara no tancada, és que les prioritats s’aclareixen quan la por i la incertessa, a les quals estem poc acostumats en les nostres societats del benestar, comencen a assetjarnos. Ara, més que mai, volem passejar, fer esport, cuidar-nos, veure els nostres fills i filles jugar i córrer als carrers, gaudir del bon temps, no patir si els majors ixen. Sentir-nos segurs, en definitiva, en l’espai immediat i de confiança que és el nostre poble.
D’una manera ineludible, se’ns ha presentat l’oportunitat de comprovar com serà la Dénia per a les persones a la qual aspira l’actual equip de govern de la ciutat. I n’estem convençuts que eixa nova Dénia hi ha arribat per a quedar-s’hi.

M. Josep Ripoll, regidora de Territori i Qualitat Urbana

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.