Opinió Valen Alcalà (Compromís per Dénia): Sense parar… de fer anuncis

Sense parar… de fer anuncis.

Des de fa unes setmanes, estem veient un degoteig constant d’anuncis en premsa I xarxes des de l’Ajuntament de la nostra ciutat de projectes futurs, pròximes obres o inversions per als pròxims anys, com si no hi haguera un demà. Incús amb plànols, amb la seua corresponent despesa per fer-los, mostrant així una aparença d’activitat frenètica per part de l’Ajuntament, d’un Ajuntament sense parar de fer projectes. Però clar, de repent et pares a pensar, tires la vista enrere i dius: “aquesta notícia em sona, no la van anunciar ja fa uns anyets?” o “Aquest anunci no el van fer ja en 2019? Estem al 2023 no?” Clar i de sobte penses: “I durant quatre anys no s’ha pogut avançar en cap d’ells si ja els havien anunciat?”

Que vaja per davant que seria una gran notícia que tots els projectes anunciats els últims dies foren projectes realitzats durant l’última legislatura o foren molt pròxims a realitzar-se, però la realitat és que no és el cas. I té una explicació molt senzilla: projectes sense cap certesa que puguen realitzar-se ja siga per falta de titularitat dels terrenys on fer-ho, finançament dels propis projectes, una previsió de dates d’execució o simplement que al passar les eleccions l’equip de govern no siga el mateix i entren altres persones amb idees diferents. Ara, la notícia que va a fer-se ja la tenen, i la despesa en plànols de projectes també la tenim feta des de l’Ajuntament, amb els diners de tots i totes.

La política de titulars de premsa o a colp de tweets no és la millor per a la nostra Dénia. Anunciar un projecte com a realitat sense certesa d’arribar a ser una realitat havent invertit diners municipals en els seus projectes no fa més que cremar a la gent i provocar una desconfiança cap a les institucions. I li sumem, que tots els projectes que estem veient anunciar  (pavelló d’esports nou, museu fester, l’edifici cultural de la Faroleta, la seu universitària, la nova plaça de l’antic ambulatori…) són projectes ja promesos a les passades eleccions, el cabreig encara és major.

No podem gastar els mitjans públics per fer campanya electoral de cap partit, Dénia no s’ho mereix ni s’ho pot permetre. Tenim una ciutat amb moltes carències d’infraestructures ja siguen esportives, culturals o de mobilitat, i jugar així de manera conscient no aporta res bo a la nostra ciutat.

I per això, des de Compromís per Dénia ho tenim clar: No és temps de prometre, és temps de comprometre’s amb la nostra ciutat i les seues necessitats. I una d’elles és tindre un govern dialogant que escolta a la gent per a seguir avançant.

La majoria absoluta de l’actual equip de govern així ho demostra: estem veient des de fa un temps com actuen sense parar a pensar en el millor per a Dénia. En la passada legislatura vam veure com els projectes no s’anunciaven diverses voltes davant de cada cita electoral. No. Els projectes s’executaven, com a mostra, la gestió de la Regidoria de Cultura amb Rafa al capdavant amb la nova biblioteca pública del carrer Sant Josep, el Museu de la Mar, o en Esports com retornàvem a incloure a Dénia en el Circuit a Peu de la Marina Alta, o ho deixàvem tot a punt al Trinquet de Vistaalegre per obrir-lo al públic i poder saber de la seua història totes les ciutadanes de Dénia, cosa que fins el dia de hui, s’ha quedat en l’oblit.

Hem passat d’anuncis de la dreta de teatres gegants en el port com La Nau (on ens gastàvem milions en maquetes i en exposicions d’eixes maquetes) a tindre un govern que no escolta per fer el mateix: anunciar sense parar projectes que no s’arriben a executar. A més a més, com comentava abans, amb els plànols mig embastats on tan sols podem concloure que Dénia ha fet una despesa en un projecte que ningú assegura que siguen realitzables.

No és casualitat que estes setmanes ens trobem en aquests anuncis, venen eleccions, s’ha de fer veure que s’ha treballat i s’està treballant, però la realitat és la que vivim dia a dia: la necessitat de passar d’anuncis a realitats.

Diàleg, diàleg i més diàleg com va passar en altres legislatures sense majories. Per seguir avançant. Ara ja sabem com funciona un govern de dretes i un govern que no escolta. Es moment de canviar-ho, i passar dels anuncis a les realitats al carrer. Perquè no es tracta de “ara vindràn els de Compromís i ho arreglaran”… No, no és eixa la qüestió. Es tracta de comprometre’ns amb els nostres barris, la nostra ciutat i el seu dia a dia, i treballar conjuntament des de l’Ajuntament pel benefici del poble i no mirar de fer les coses de manera partidista.

Deja una respuesta