PSPV-PSOE: «Qui pregunta té el risc que li responguen… O per què el Partit Popular no fa la seua faena als plens municipals»

Qui pregunta té el risc que li responguen O per què el Partit Popular no fa la seua faena als plens municipals
Després que la regidora Cristina Morera haja dimitit, en un acte de responsabilitat, honestedat i integritat; després que l’equip de govern sencer i la resta de membres de la Corporació hagen assegurat públicament que no han rebut la vacuna i hagen adquirit el compromís de dimitir immediatament si es demostra el contrari; després que el Ple aprovara, per unanimitat de tots els grups polítics, que l’autoritat competent en la matèria, la Secretaria Autonòmica de Salut Pública, investigue fins a les últimes conseqüències què ha passat en el procés de vacunació que ha desembocat en una sèrie d’irregularitats…, alguns continuen enganxats a la carnassa fàcil que els ha proporcionat aquest tema, quan es compleix ja un any i mig de legislatura on el treball mínim i sempre a l’aguait de la polèmica més estèril, per a fer populisme barat, ha caracteritzat la seua trajectòria.
I fruit d’aquest treball còmode i pèsim del Partit Popular és la moció que reivindiquen com a vàlida i l’acusació vetlada al govern municipal d’amagar «alguna cosa”, quan la realitat que no expliquen és que l’esmentada proposta no té cabuda en la legislació vigent.
Si els regidors i regidores del PP feren la seua feina i conegueren la reglamentació municipal sabrien que l’objecte de la comissió d’investigació que demanaven:
1- Contradiu el dret individual personal
2- Pretenia tractar dades protegides per una administració aliena a la municipal
3- I abordar un tema que tampoc és competència municipal
4- La pròpia Conselleria ja té oberta una investigació al respecte, entre uns altres motius, per la petició del mateix Ajuntament de Dénia: «Des de l’Alcaldia ja s’ha demanat per registre a la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, amb data del 27 de gener de 2021, un informe sobre els fets esmentats i el protocol que es va establir, el dia de la vacunació a la residència, respecte a la manera en què havien de procedir els sanitaris en cas que sobraren vials».
Per eixe motiu, no existeix objecte per a l’esmentada comissió.
Tot i així, el grup municipal del PSPV-PSOE va portar al Ple, amb el suport de Gent de Dénia, una moció alternativa que no deixava cap dubte sobre la voluntat de transparència màxima del govern municipal.
I, a més, més enllà d’amargar-nos darrere de les gestions que segueixen a qualsevol aprovació de moció, vam obrir expressament el Ple a les preguntes i dubtes de qualsevol membre de la Corporació, amb el compromís de contestar-les totes i cada una d’elles.
Però des del Partit Popular van preferir callar i deixar obertes en premsa eixes qüestions, que haurien d’haver plantejat ahir mateix al Ple, com sí van fer altres grups polítics.
No obstant això, perquè no quede ni el mínim dubte de l’honestedat d’aquest equip de govern, tornem a contestar per escrit i en premsa, una per una, les preguntes que la senyora María Mut deixa caure interessadament en el seu article:
1.- El PSOE no quiere una comisión de investigación, quiere que se investigue en Conselleria. ¿Y quién lo va a investigar? ¿La máxima responsable de Salud Pública? ¿La que marca los protocolos de vacunación? ¿Para que siga todo oculto y no nos enteremos de nada hasta que un periodista consiga de nuevo sacar a la luz la verdad que se nos hurta ahora a los ciudadanos Dénia? Mucha confianza no me da esto, pero bueno.
RESPOSTA: El PSOE SÍ vol una investigació per part de les autoritats competents. Ja s’ha aclarit més amunt, però hi insistim: l’ajuntament no té manera ni forma d’accedir a la informació (persones vacunades, protocol de vacunació, procediment alternatiu a seguir si sobren vials, etc).
2.- El PSOE habla en su moción de 150 vacunaciones irregulares en la comarca, según noticias de algún medio de comunicación. Menos confianza todavía.
RESPOSTA: Aquesta informació ha sigut aportada per «fonts de la Conselleria de Sanitat”, NO per l’Ajuntament de Dénia, al mitjà de comunicació diario.es. Concretament es diu a la notícia: “fonts de la Conselleria de Sanitat informen que els tècnics estan analitzant en aquests moments, cas per cas, les causes d’aquestes vacunacions, fet que ‘no significa que els 150 casos siguen irregulars; són persones que no estaven en les llistes inicials, però que poden ser igualment sanitaris o persones de risc, o del grup dos, als quals se’ls han posat vacunes sobrants si alguna persona inclosa en els llistats s’ha negat a posar-se-la».
Els mateixos dubtes que manifesta Sanitat són els que ens porten a demanar, a Sanitat, l’aclariment de tot el procés de vacunació, al departament de salut i a la residència de Dénia.
3.- ¿Por qué no hablan de los allegados o de todos aquellos que se vacunaron con la sra. Morera cuando ella ya ha reconocido que su marido también se vacunó?
RESPOSTA: La senyora Morera MAI ha esmentat familiars; en primer lloc i principal, perquè aquest assumpte entra en el terreny de la intimitat personal i de la protecció de dades que ha de garantir l’administració que les té al seu poder amb la finalitat única de gestionar el procés de vacunació.
Considerem que l’assumpció de la responsabilitat política, que és la que ens compet com a Corporació municipal de l’Ajuntament de Dénia, ha tingut la màxima representació en la dimissió de la senyora Morera. Insistir en anar-hi més enllà és, per contra, un exemple de l’afany de carnassa que hem esmentat a l’inici d’aquest article.
4.- ¿Por qué el alcalde afirma en singular que jo no ho sabia respecto a dicha vacunación? ¿Es que alguien del equipo de gobierno lo sabía?
RESPOSTA: Perquè un regidor de la Corporació, en concret el senyor Rafa Carrió, sí va fer l’esforç de preguntar on tovaca i de manera directa a l’alcade aquesta qüestio. A disposició de la senyora Mut estaven ahir tots i cadascun dels membres de l’equip de govern per a contestar-li a aquest i qualsevol altre dubte, com vam repetir en més d’una ocasió.
Entenem que moure rumors entre l’opinió pública és molt més interessant per al Partit Popular. I perquè eixa estratègia bruta funcione, cal no donar oportunitat a la veritat.
Tanmateix, sempre hi serem ahí per a contestar amb transparència, també, a eixe últim dubte: CAP MEMBRE DE L’ACTUAL EQUIP DE GOVERN CONEIXIA ELS FETS FINS QUE ES VAN FILTRAR A PREMSA.
Alguna pregunta més, senyora Mut?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *