Rafa Carrió (Compromís per Dénia):Sobre la posició i oposició al deslinde

En relació a les manifestacions polítiques d’alguns durant l’última setmana entorn de la problemàtica de la delimitació de Costes, vull manifestar la meua opinió al respecte.

És normal (i jo ho entenc perfectament), que des dels grups municipals locals es faça oposició al Govern de l’Estat en decisions que ens afecten negativament a nivell local. Però d’ahí que passen a manipular socialment atacant-nos als grups del govern local em sembla demagògic i injust.

Són diverses les manifestacions públiques, privades, polítiques i personals que estan arribant-nos les últimes setmanes en les qual es fa responsable a l’Ajuntament de la problemàtica de Costes. Més en concret, ahir mateixa, l’edil de Gent de Dénia, Mario Vidal, va arremetre contra nosaltres en un comunicat que considerem inadmissible, d’ahí que tornem a eixir explicant este tema.

Des del nostre grup polític hem treballat des de l’inici a favor dels interessos dels afectats i afectades. Ens hem reunit des de principis de 2022 amb l’associació d’Afectats de Platges Nord, i ells saben bé que han tingut tot el nostre recolzament des de l’inici. Vam organitzar reunions amb diputats al Congrés, com va ser el cas de Joan Baldoví, qui va portar al Congrés el tema amb preguntes parlamentàries; o amb Àgueda Micó, més recentment.

Com també la resta de grups polítics, vam signar per unanimitat 3 mocions municipals en les quals hem exigit a l’Estat la paralització de la delimitació, la modificació de la llei de Costes i l’execució dels projectes de regeneració. Més recentment en l’última moció vam aportar fins i tot l’estudi del consolidat i les aportacions de veïns i veïnes afectades. Tot això sumat a l’assistència tant política com personal a reunions veïnals, manifestacions, i altres gestions.

L’associació d’afectats ha treballat des del principi mobilitzant a la societat i unint forces polítiques per anar més lluny.  Per la qual cosa, és patètic que alguns grups polítics intenten ara manipular a la ciutadania fent creure que són ells els que estan donant la cara pels afectats i afectades. Fins i tot, alguns es posen en primera línia agafant la pancarta en la manifestació de la setmana passada, quan es tractava d’una manifestació ciutadana.

En eixe sentit, volem deixar clar, i dir-li al senyor Vidal, que estem d’acord amb ell en algunes qüestions, com que l’acte de Fitació convocat pel Ministeri en l’Androna va ser un “paripé vergonyós”, i que considerem el tractament de Costes com irrespectuós i molt mancant d’empatia. Ho sabem perquè igual jo no vaig estar present, però si ho van estar alguns dels meus companys o companyes que hi estan afectades.

Tot i això, no puc tolerar altres declaracions del regidor que considere lamentables i manipuladores. En primer lloc quan critica que el PSOE i Compromís vam estar en un segon pla en la manifestació del passat dissabte. Senyor Vidal, posar-nos en primera fila no hauria fet que l’Estat paralitzara este procés, sinó que hauria demostrat que busquem un protagonisme que no ens toca, com li agrada fer a algunes “polítiques expertes”.

En segon lloc, diu que de l’equip de govern no va assistir ningú a l’acte de fitació en Androna, en el qual estaven convocats els veïns. Pel que a nosaltres respecta disculpem la nostra absència, però eren, precisament, els veïns i veïnes propietàries les que estaven convocats oficialment per part del Ministeri, i no les organitzacions polítiques. I com bé hauria de saber, en eixa reunió estatal cap representant local té potestat per a alçar acta, com vostè reivindica.

Pel que fa al Partit Popular, qui està buscant capitalitzar el malestar general i tergiversar les nostres paraules, pot consultar l’hemeroteca i repassar les innombrables mostres de suport i recolzament que des de Compromís hem fet als afectats i afectades, així com les accions que han estat en la nostra mà.

Reitere el nostre suport, i reitere les paraules del comunicat que vam fer conjuntament amb l’equip de govern: estem en la línia de l’associació que està des del principi treballant per aturar una delimitació injusta i arbitrària. Pense que la lluita anirà més lluny si deixem els colors, els protagonismes i els egos a banda; i si alguns deixeu d’assenyalar als culpables erronis pel vostre benefici electoral. Esta lluita ha sigut i haurà de ser compartida, del poble, per al poble.

RAFA CARRIÓ

Executiva Local de Compromís per Dénia 😉

Deja una respuesta