Unes 50 persones gaudeixen de les xarrades de la Falla Centro

Aquest dissabte va tindre lloc en el Centre Social de Dénia, una xarrada organitzada per la Falla Centro, en la qual es va tractar la nova normalitat dins del món de les falles, a la qual van assistir prop de 50 persones, complint els protocols marcats per sanitat.

Una realitat que va ser disseccionada pels convidats en la taula de debat, Miguel Prim, Vicepresident de la Falla Almirante  Cadalso – Conde de Altea i vicepresident de la Interagrupació de Falles de València, Ferran Martínez, membre de JCF de València en la Delegació de Juntes Locals, Majo Boluda, Assessora de presidència en la JLF d’Alzira i Salvador Domenech, President de la federació de Falles de Borriana, moderada per la periodista dianense Celia Marín.

En un primer lloc van descriure les seues vivències els fatídics dies de la suspensió de les falles del 2020, encara que tots van destacar que, després del xoc inicial, tocava posar a la feina, perquè les falles pogueren tornar a activar-se d’una manera segura i complint les mesures sanitàries imposades per les diferents institucions. Cal destacar, que tots els convidats formen part del comitè que està treballant conjuntament amb la Conselleria de Sanitat per a la celebració de les pròximes falles, i que abasta a la totalitat de Juntes Locals i municipis amb festa de Falles.

Salvador Domenech, en la seua doble condició de faller i professional de la medicina, explique com Borriana actiu un sistema d’anàlisi de prevalença dins del sector faller, donant nivells elevadíssims, el que explique va ser degut principalment, als actes multitudinaris que es van donar cita en els primers dies de març, i en llocs tancats, la qual cosa disparà el número de contagiats.

Per part seua, l’assessora de presidència de la JLF d’Alzira, Majo Boluda, va destacar que les falles podem realitzar activitats dins dels paràmetres marcats dins dels decrets actuals, i aconselle que siga la pròpia responsabilitat dels fallers, la que permeta realitzar les activitats que es vulguin programar, complint tots els paràmetres sanitaris marcats.

Prop de 600 actes fallers s’han realitzat per part de comissions, juntes locals i entitats festives en tota la Comunitat Valenciana, no existint cap brot de COVID 19 arran d’ells. Amb aquesta dada, Ferran Martínez, animava a les comissions a realitzar actes, si bé oblidant-se dels quals es feien anteriorment, reinventant-se en activitats segures per a tothom.

D’altra banda, Miguel Prim assenyalava l’esperança que aquesta situació provocarà una transversalitat en el món de les falles, aconseguint que es mantinga aquesta unitat d’acció una vegada passe la pandèmia. El comitè conjunt és un primer pas perquè la festa continue treballant per a millorar en tots els seus aspectes.

En el torn de paraula del públic, el regidor de Festes del Ajuntament de Dénia Oscar Mengual, va felicitar la Falla Centre per reiniciar l’activitat fallera a la ciutat i es va mostrar disposat a posar tots els mitjans disponibles des del consistori, perquè es puguin realitzar actes fallers segurs.

Des de la Falla Centro volem agrair la col·laboració de la Regidoria de Cultura del Ajuntament de Dénia perquè l’acte fóra un èxit, i cosa que és més important, segures.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.