Vicent Ivars de la Falla Baix la Mar: Tres punts de vista

Recorde el moment d’eixir del col·legi i des del carrer del Fora mur veure el barri mariner i el braç d’una gran grua apuntant per damunt de les teulades del carrer Pont. Crec que aquests records són els que em van animar a estar en la falla i el pensament de treballar en un monument faller per a poder lluir-lo al carrer.

Les Falles són família, amics, treball, diversió… infinitat de coses que sents, satisfacció de treballar per a veure el carrer engalanat, per a gaudir d’aquets dies especials per a tots els amants d’aquesta gran festa Valenciana.


Jo tinc el gran honor de poder parlar de falles com a espectador, faller i artista.

Espectador, com el record d’abans, allò que veu i sent un xiquet que amava els dies de plantada, gaudia de les mascletades, vibrava amb la música i vivia sentiments contradictoris la nit de la cremà de les falles Denieres.

 

Fins que arriba l’any en què la meua cosina Anna va ser la Fallera Major Infantil de la falla Baix la Mar i la meua tia em va apuntar com a faller de la xicalla marinera i, sense saber-ho, aquesta situació em va permetre adquirir un altre punt de vista. Per a mi és tot un orgull formar part de la falla i vestir-me de faller, encara que he de reconeixer que en aquests primers anys em trobava estrany portant les gales falleres. És curiós, actualment, vull lluir amb ganes la indumentària fallera rodant per tota la Ciutat amb la meua família fallera.

Un dia el meu pare em va donar l’oportunitat de conèixer a un Artista Denier i d’aquesta manera endinsar-me en el món de les falles des del mateix taller i aquesta circumstància em va donar una visió distinta, el tercer punt de vista. Conèixer a Enric i treballar en el seu taller durant molts anys, plantant falles per moltes poblacions va ser tota una experiència, però vull recordar molt especialment l’exercici faller en el qual vaig veure créixer des de zero la falla infantil de la xicalla marinera, va ser fabulós i emocionant treballar per a la meua comissió en el taller del mestre Enric Ginestar.

No puc ni vull oblidar, la part en què la falla compta amb la meua col·laboració per a escenaris de presentacions, treballar en carrosses, muntant aparadors, etc., perquè aquí tot és un no parar. Són molts els sentiments que puc sentir per la falla i el futur de les falles serà fantàstic perquè tant com fallers com artistes i tota la gent que treballen per a aquesta gran festa, se superen cada vegada més i més, amb grans idees i innovacions que ens deixen sense paraules i amb ganes de començar unes noves falles, expectants per saber de primera mà què passarà a l’any següent.

Finalment, sols em queda donar les gràcies per tot el suport i l’oportunitat de fer coses per la falla, col·laborant en portar el nom de la comissió marinera el més alt possible i gaudir pel plaer de lluir del treball realitzat i l’esforç fet. Gràcies Falla Baix la Mar.

Vicent Ivars Hostalrich

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.